2007
Şahdamar Yayınları

2019 4. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2019 14:20
Yolcu Sadık Yalsızuçanlar Şahdamar yayınları Selamün Aleykum Canlar. Bir kitabın daha sonuna geldik. Kitap Risale-i Nurda geçen hikayelerin sadeleştirilmiş halinden oluşuyor. Dolayısıyla Sait Nursi hazretlerinin kainata ibret nazarı ile bakıp kuran ışığında tefekkürlerine şahit oluyoruz. Dağlara, denizlere, ırmaklara, ağaçlara çiçeklere ve dünyadaki bütün mahlukata bakıp derin düşüncelere dalıyoruz kitapla birlikte ve bütün mahlukatın hal dili ile "la ilahe illallah" dediğini duyuyoruz. Kitabın ilk bölümü bu şekilde devam ediyor. Ortasından başlayarak sonuna kadar Sait Nursi hazretlerinin hayatını anı biçiminde, bazen kendi dilinden bazen talebelerinin dilinden anlatıyor bize. Anlatımı açık. Herkesin anlayacağı dilde. Kitap okuyana, dünyadaki her şeyin onu yaratana götürdüğünü, hiçbir şeyin boş ve anlamsız olmadığını, insanın tüm hayatını Allah rızasına adaması gerektiğini öğütlüyor. Çoğu kişinin malumudur ki Sait Nursi hazretlerinin hayatı badireler içinde hapishanelerde ve sürgünlerde geçmiştir. Onca zorluğa rağmen Risale-i Nuru yazmaktan vazgeçmemiştir. Bize kendi hayatı ile Allah rızasına adanmış bir ömür nasıl olur göstermiştir. Okumanızı tavsiye eder miyim derseniz? Eğer Risale-i Nur okumak istiyorum ama anlayamıyorum gibi sikayetiniz varsa tavsiye ederim. Kitap Risale-i Nurun özetçiği niteliğinde. Ama Risale okuyucularına tavsiye etmem. Sadeleştirilmiş olması okuma hazzını azaltmış. Yine de okumaya değer bir kitaptı "Yolcu". Herkese iyi okumalar.
YolcuSadık Yalsızuçanlar · Şahdamar Yayınları · 200725 okunma
2010 82. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2010 00:00
Yol durur, yol yürümez bu yüzden yürüyene yola aitlik verilmiştir yolcu denilmiştir, yolcu aslında yol ile mana kazanandır bunun yanında yola mana katandır.Sadık Yalsızuçanlar, bu kitabında iyi yar gibi tutuyor kitabın çehresini.Arayış, bulmak, yeniden arayış var.Israrla bir çöl izahı var, bu yüzden şu söylene geliyor; çölün kalbine yani insana yani yolcuya hoş geldiniz.
YolcuSadık Yalsızuçanlar · Şahdamar Yayınları · 200725 okunma

Sadık YalsızuçanlarYazar · 113 kitap
Sadık Yalsızuçanlar (d. 1962, Malatya), roman ve öykü yazarı, TRT Ankara Televizyonu'nda yapımcı. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Türkoloji Bölümünü bitirdi (1983). Bir süre yayıncılık ve öğretmenlik yaptı. Halen TRT Ankara Televizyonu’nda yapımcı olarak çalışıyor. Şehirleri Süsleyen Yolcu ve Rüya Sineması’yla TYB öykü ve deneme ödülünü, Ozanın Kopuzu Aşığın Sazı ve Kırkambar belgeselleriyle TMKV ve TYB tv program ödüllerini kazandı.