Yorgun Adam

2020
Cinius Yayınları
Türler:

2020 15. kitabı
Yine ince ama kurgusu ile göz dolduran bir kitap. Gelecekte robotların gelişmesi ile insanın sadece anlamsizca yaşadığı bir dönem. Yapılması gereken her şeyi robotlar yapıyor, insanlar sadece yaşıyor. Böylece amaçsız, hedefsiz ve manasiz bir yaşamın pençesinde artık robotlasmaya başlıyorlar. Düşünmek suç. Tüm bunların içinde hayatta olmanın anlamını aramaktan yorulmuş bir adam. Biraz matrix, biraz Terminator biraz da Can Eryurek olunca oldukça hoş bir kitap olmuş. Anlatım çok üstünkörü, biraz daha detaylı ve biraz daha ilave kurgu yapilsaydi çok daha güzel bir kitap olurmuş. Yazara ımzali kitap gönderme inceliğinden dolayı teşekkür ediyorum.
2020 19. kitabı
Okunma: 26 Mart 2020 13:28
Merhabalarr Itiraf etmeliyim ki önyargıyla yorumlardan uzak kalmış olmama rağmen okumaya başlamaya tedirgin yaklaştığım bir kitaptı #okudumbitti #yorgunadam . . ✏"Ben Toş, Toş Anne de diyebilirsiniz". - insanoğlunun tembellik cağına hazır mısınız çocuklarım? Bütün üretim araç ve teknolojileri insanların denetiminden çıkarılarak robotlara devredilmiştir. Artık hiçbir insan bir diğerine hizmet etmeyecek! "Peki , ya şimdi ne yapacağız? Elbette, keyfimize bakacağız! Felsefe ,müzik, eğitim, bütün kafeler,sinemalar, internet ağları, hepsi bizim ve artık hepsi bedava!" -"Çok yaşa tüketim onuru ,çok yaşa özgürlük " . . .Yazarın kendince kurduğu dünyayı beğendim. Kitap bu kadar ince olmasaydı daha ileri sürükleyebilirdi. Bu bambaşka robotlaşmış dünyayı ve insanların onlarla yaşama çabalarını uzun uzun anlatabilirdi. Doktor ile yapılan diyaloğu da beğenmedim , okumuş olduğum yerleri , yazıları sanki kopyala yapıştır yapmışlar gibiydi. Kitap içerisinde geçen anlamını bilmediğim hangi dilde yazılmış kelimelerin anlamları da açıklana bilirdi ve daha güzel olurdu diye düşünüyorum. . .Okumayı gece yaptım zaten ince bir kitap olduğu icin hemen bitiyor . Normalde de kaygılı , tedirgin bir yapıya sahip olduğum icin kitabın içerisinde anlatılan kahinler , karikatürler beni tedirgin etti , bu sebeble içerisinde yazan o kahinin farkli bir dille söylediklerini okumadım. Kitabı okumak 30 dk. Fakat etkisi sabaha kadar rüyalarımda devam etti . . Cansu Karcıoğlu moderatörlüğünde okumuş olduğum, elbette ki hataları da olan bu kitabı genel anlamda bende güzel hatıralar bıraktı. Teşekkürler @caneryurek82 . . .Kitapla ve Sevgiyle Kalın ❤
2020 124. kitabı
Merhaba arkadaşlar sizlere kitap yorumuyla geldim. . . Kitabımız aslında yeni bir çağı anlatıyor. . . Kahramanımız hikmet işten çıkartılıyor.Ve hikayemiz böyle başlıyor. . . Robotların dünyadaki insanlığa el koyması ve insanları hareketsiz bırakarak kontrol altına alması. . . 59 sayfalık bir kitapdı.Daha uzun olabilirdi.İçinde olan resimler pek net değildi net olabilirdi. . . Distopya,fantastik tarzı bir kitap bu türleri sevenler şans verebilir.
2020 7. kitabı
Şuan ben ne okudum ben ne okudum diye kendime araliklarla fisildiyorum... "Herkesin kendi hayatı,kendi zamanı ve kendi yalnızlığı vardır." İçinde bulunduğumuz durumu da baz alarak yalnızlık kelimesini artık lügatimda barındırmak istemiyorum zira yillar öncesinden Hobbes in kurmus oldugu su cumleyide aktarmadan geçemeyeceğim " insan insanin kurdudur." Yazarimiz Can Eryürek kısacık bir kitapta öyle bir bilim-kurgu yaratmış ki okuduğum 1 saatlik zaman diliminde ağzım açık kaldı ve ne okuyorum ben dedim defalarca... Düşünsenize hınca hınç doldurdugumuz alış-veriş merkezleri, yarin ne giyinipte su konsere,su filme, su etkinlige gidecegiz diyerek etrafta gezinenler yada hizmet ettigimiz is yerlerindekiler,yada her gun öfff yine is var,okul var derdiyle sabahin korunde kalkacagiz... Ve bir bakıyorsun ki etrafinda hic kimse kalmamis bir robot yaşaman için gerekli olan gıdayı sana bırakıp gidiyor peki ne oldu tum kalbur üstü daha iyi yaşamak için Mars'a yerleşmiş. E şimdi ne olacak e gerisini de sen düşün
2020 19. kitabı
•Yorgun Adam• |Kitap Yorumu | • • Herkesin kendi hayatı ,kendi zamanı ve kendi yalnızlığı vardı. Yorgun Adam kitabında geçen bu söz ilk gözüme çarpan satır arası oldu. Bilim kurgu okumaya yavaş yavaş alışıyorum sanırım.Yazarımızın bilim kurgu tarzında kalemini ve anlatımı sevdim fakat kitabın kurgunun kısa olması ,devamını beklerken bitmiş olması bir miktar üzdü .Ama genel olarak iyiydi. Kitapta Dünya’nın ünlü yatırımcıların elektrikle çalışan uzay mekiği üreterek, yanındaki destekçilerini ve bilim adamları, vs insanları alarak Mars’ta tasarladığı dev yaşam ünitelerine giderler. Dünya şimdi aylaklara, geçmişin aylıkçılarına kalmıştır.Bir süre gidenlerden haber alınmaz derken bir gün Mars başkanı dünyaya Asil robotlar gönderdi. İnsanlar mutlu olsun, iş yapmasın,keyiflerine keyif katıp , eğlensin diye. Belki bu ilk başlarda hoşlarına gitti insanların ama ya sonrası? Gittikçe yozlaşmaya başlayan hem bedenen hem ruhen çürümeye başlayan bu insanlar için artık hayat eskisinden daha kötü duruma gelmesi .... Acınası ama gerçek. Çalışmayan kollar gibi anılar da güçsüzleşiyorlardı.Hafızası günlük yaşamdan dolayı son derece zayıflayan ,bir şeyi hatırlamaya neden ihtiyaç duysun ki ? Zaten,bütün ihtiyaçları karşılanıyordu ve çalışmak zorunda bırakılmıyordu. Cansu Karcıoğlu moderatörlüğünde @caneryurek82 kaleminden#yorgunadam ’ı güzel bir grup ile okuduk .Sizlerde #yorgunadam kitabına şans verip okuyabilirsiniz . Kitaplarla kalalım #okudumbitti #kitapönerisi #kitaptavsiyesi #bookstagram #bookphotography #booklover #kitaplariyikivar #kitapokuyorum #evdekal #kitapyorumu #alıntı #satırarası #kitapönerileri #bilimkurgu #kitapokumakgüzeldir #herkitapbirdünya #güzelyolculuklara #bookstagramturkey #booking #blogger #bloggerlifestyle #booklovers #booklife
2020 26. kitabı
Okunma: 22 Mart 2020 19:52
Dünyaca ünlü yatırımcı elektrikle çalışan uzay mekiği üreterek, yanındaki destekçilerini, bilim adamları, sanatçılar kısaca aklınıza gelebilecek kim varsa alarak Mars’ta tasarladığı dev yaşam ünitelerine giderler. Dünya şimdi aylaklara, geçmişin aylıkçılarına kalmıştır.Bir süre gidenlerden haber alınmaz derken bir gün Mars başkanı dünyaya “ASİL” robotlar gönderdi. İnsanlar mutlu olsun, iş yapmasın, sadece gezsin, yesin, eğlensin diye. Belki bu ilk başlarda hoşlarına gitti insanların ama ya sonra? Her gün işe gidiyoruz. İşlerimiz hiç bitmiyor diye yakınıyoruz. İki gün evde kalıncada yapıcak bir şey yok diye sıkılmıyor muyuz? Kimi insanlar bu durumu istemedi ve şikayet eder oldular. O kişiler içinde çözümleri hafızalarını silmek oldu.Konusu itibariyle güzel. Farklı bir tarzı var kitabın.İçinde yer yer karikatürlere yer verilmiş. Tek söyleyeceğim şey keşke biraz daha uzun olsaydı. Yarım kaldı çok
2020 31. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2020 10:18
Nisan ayının ilk kitabı ile günaydınlar efendim Yeni bir çağa giriş yapan insanlığı anlatıyor. İnsanlar hizmet etmiyor artık ve tüm üretim araç ve teknolojileri robotlar kullanıyor. Böylelikle insanların tembellik dönemi başlıyor. Bu kitabı #bilimkurgu ve #fantastik seven biri olarak, novella değil de roman olarak okumayı isterdim. Kitabı son sayfalarına doğru anlamaya başladım ve tam anladım derken kitap bitti. Bence tam da devam etmesi gereken bir noktada yarım kalmış. Kurgusu güzel bir kitaptı. Bir sonraki yorumda görüşünceye kadar kitapla kalın.
2020 58. kitabı
Çok değişik bir bilim kurgu tarzında bir kitapla geldim. Ben yazarın kalemini anlatım dilini ve kitabın kurgusunu beğendim. Kısa bir kitap olması tadı biraz damakta bıraksa bile şu anki şartları bırakıp gelecekle alakalı olabilecek bu kurguyu okumanızı tavsiye ederim. ۰ Konusundan bahsetmek gerekirse ; Dünyanın önde gelen isimlerinin Mars’a kolonilere yerleşip dünyayı ayıkçıklara bırakılması ile başlıyor daha sonra marstan gönderilen robotların her şeyi yapması ile insanların o andan sonra tek gayesi yeme, içme, eylenme olmaya başlıyor. Ve geçmişi hatırlayanların hafızaları siliniyor. Kısaca insanları tembelliğe alıştırıyorlar. Peki bu insanlar için bir lütuf mu yoksa bir ceza mı? Sorunun cevabı kitapta ️
2020 16. kitabı
Okunma: 22 Mart 2020 00:23
Avm de Güvenlik görevlisi olan Hikmet 'in görevine son verilir. Çünkü Toş anne ve mars konseyi dünya da sonsuz özgürlük ve tüketim sunarlar. ASİL isimli robotlar bütün insanları mutlu etmek için görevlendirilir. İkinci kisimda nerden geldiğini anlamadigim yorgum adam geldi. Rüyalar gördü sonra psikiyatrise giderek bunları anlattı buralara pek anlam veremedim. Konusu güzeldi daha anlaşılır şekilde ve uzun olabilirmiş. İlk başta sevmediğim ikinci kez okuduğumda fikrimi değiştirdigim bir kitaptı. Tarih, bilim kurgu, fantastik her türden harmanlanmış okuması kolay. Ayrıca Orhun kitabelerinden cümleler yazılmış olması hoşuma gitti. #Alıntılar Ööd tengri yaşar kişi oglı kop ölgeli törümiş. ("Zaman tanrısı" insanoğlu tamamen ölmek için yaratılmış dediği/buyurduğu için.) Aç, fakir milleti hep toplattım. Fakir milleti zengin kıldım. Az milleti çok kıldım. Yoksa, bu sözümde yalan var mı? Gök tengri, Türük'ü Dünya'ya dirlik ve adalet getirsin diye uzayın derinliklerinden yolladı.