28 Ağustos 2018
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce
Sıralamalar

2025 253. kitabı
— Bazı İnsanlar Travmadan Kurtulur. Diğerleri Travmanın Kendisi Olur. Nihayet 3. bölüme geldik. Belki de sen, şu anda bu yazıyı okuyan sen, kurgusal bir katili, azizlere ya da "sonradan aziz
YouCaroline Kepnes · Atria/Emily Bestler Books · 2018386 okunma
Çılgınca ve full aksiyon…
·422 syf.·
2024 82. kitabı
Dikkat!! Spoiler !!!! ilk sayfadan itibari ile beni içine çekmiş olan bir kitap!! Antisosyal kişilik bozukluğu ve narsistik kişilik bozukluğu olan takıntılı bir psikopatın aşkını konu ediyor. Kitapta saplantılı bir erkek var, kendine dönem dönem kurban seçiyor… Bir kadına kafayi takiyor. Tarifi mümkün olmayan bir takıntı , hastalık derecesinde. Bu duyguyu sevgi olarak lanse ediyor fakat olaylar ilerleyince durumun hiçte sevgi ile alakali olmadigi ortaya çikiyor. Böyle bir kitaptan sonra insan insanın kendini toparlaması pek kolay olmuyor. "'You" aynı zamanda kitabın aynı ismi taşıyan bir netflix dizisi var. Kitabini okuduktan sonra dizisi oldugunu ögrenince hemen başlayıp soluksuz izledim. Sürükleyiciydi… Baş karakter joe kendini sevmiyor ve sevilmeye layık bulmuyor. Aslında annesinin ona olan sevgisinden de her zaman şüphe duyuyor, zaten her şeyin altında bu zemin var. Asla sevilmediğinden emin olan joe, bir kadın buluyor ve onu kendinden çok yüksekte görüyor. ona platonik şekilde tapmak ve onu belki de yenerek kendini sevdirip çıkışını yapmak arasında sonsuz bir ikilem yaşıyor. Hayatta böyle insanları severek onları tatmin edemezsiniz. Çünkü alacağı hiçbir sevgi, küçükken, acaba sevgiyle büyüseydim nasıl olurdu? sorusundaki sevgi kadar yüceleştirilmiş ve sonsuzlaştırılmış düşüncenin yanına dahi yaklaşamayacağı için, joe gerçekten sevildiğini hissettiğinde karşısındaki ilahlaştırdığı kişiyi küçültmeye başlar ve bitirir. Özetle, joe'yu mutlu edemezsiniz, joe kimseyi gerçekten sevemez, çünkü joe sevgi nedir bilmiyor.
Alıntı
Aşk yada saplantı ?
·422 syf.·
2019 26. kitabı
Hazır elimi atmışken hoşuma giden kitapları bir inceleyeyim dedim :) ''Sen'' kitabı adından da aşina olduğunuz gibi bir netflix dizisi. Kitabını okuduktan sonra dizisi olduğunu öğrenince hemen başlayıp bitirmiştim , (2.sezonu bekliyorum :)) Kitapta saplantılı bir erkeğimiz var , kendine dönem dönem kurban seçiyor diyebiliriz. Bu kitapta da bir kızımıza kafayı takıyor ama nasıl yani anlatamam öyle böyle değil hastalık derecesinde.Yaşadığı duyguyu sevgi olarak lanse ediyor fakat olaylar ilerleyince durumun hiçte sevgi ile alakalı olmadığı ortaya çıkıyor. Tek solukta okunacak bir kitap. Dizisi de çok sürükleyici tavsiye ediyorum :) Keyifli vakitler.
YouCaroline Kepnes · Atria/Emily Bestler Books · 2018386 okunma
Bu bir incelemedir dolayısıyla spoiler içerir! Dizinin ilk sezonunu pek beğendiğimi söyleyemem, 1 yıl arayla bitmişti.4.sezonda katilin bipolar bozukluğu ilgimi çekti , Identity filmindeki gibi bir
you
2020 1. kitabı
Dizisini bilmeyen yoktur, Netflix'in en ünlü dizilerinden. Kitabı okumamın nedeni de bu. Kitabın dizisi kadar güzel olduğunu merak ettiğim için okumaya karar verdim ve bi oturuşta 50 sayfa kadar okumuşumdur, ama Sonra neden bilmiyorum ama çok sıkıcı oldu.. ana karakterimiz Joe Goldberg'in iç sesi veya diyaloglar gereksiz uzatılmış gibime geldi. Ama sonrara doğru toparladı ve gerçekten mükemmel bitti. Eğer benim gibi Dizisini severek izleyip Kitabını merak edenler, beklentiniz çok büyük olmasın benim öyleydi ama herşeye rağmen kitap beklentimi karşılamasa da güzeldi.
YouCaroline Kepnes · Atria/Emily Bestler Books · 2018386 okunma
'2020'ye hafif bir kitapla başlamak isteyenlere' Her ne kadar afiş buram buram ergen edebiyatı koksa da diziden referansla okuma kararına daha önceden varmıştım. En kaba hali ile kitabın konusu; fazlasıyla okuyan, kitapçıda çalışan erkek kişimiz ile yazar olma hayalleri taşıyan kadın kişimiz arasında kimi zaman masalımsı, kimi zamansa Lolita'yı andıran sapkın bir aşk. Kitabın üslubu -iç konuşmaları- gayet yerinde ve çok akıcı. Kısa zamanda çerez niyetine bitirilmelik, tavsiye ederim.
·448 syf.·
2024 160. kitabı
You - Caroline Kepnes Herkese selam. Bu puan tamamen benim diziyi bildiğim için ve bildiğim şeyi okumayı sevmediğim için verdiğim bir puan. Siz bildiğiniz şeyi okumayı seviyorsanız veya diziyi izlemediyseniz muhtemelen seversiniz. En azından Joe'nun psikopatlıklarını okurken ben ne okuyorum ya mooduna girip devam edersiniz. Joe'nun psikopatlıklarını okumak bir yere kadar ilgi çekici olsa da ben anlatımını sevmedim daha doğrusu Joe'nun sürekli iç sesini okumak bana fazla geldi. Bu yüzden bu puanım siz de ona göre okuyun
2024 23. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2024 12:18
Kitap ilginç bir temaya sahip olsa da, bazı yönlerden benim için hayal kırıklığı yarattı. Joe Goldberg’in obsesif ve manipülatif karakteri zaman zaman oldukça rahatsız edici ve yüzeysel bir şekilde tasvir ediliyor. Romanın gerilim unsurları, karakter derinliğini yeterince derinleştirmediği için sık sık tekdüze hale gelebiliyor. Sosyal medyanın eleştirisi de bazen klişe ve yüzeysel bir şekilde işlenmiş gibi geldi. Joe’nun iç monologları başlangıçta ilginç bir bakış açısı sunsa da, uzun vadede aşırı sıkıcı bir hal aldı. Sonuç olarak çok beğenmedim. Stephen King 'in söylediği "Tamamen özgün, hiç böyle bir şey okumadım, sarsıcı ve korkutucu" kısmına katılamayacağım.
SenCaroline Kepnes · Epsilon Yayınları · 2019386 okunma
Takıntı, aşk kılığına girmiş bir delilik sadece ;)
2025 20. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2025 08:59
Ah nasıl başlayayım ne yazayım :)) Kitaba başlayalı ne kadar oldu hiç bilmiyorum, incelemeyi paylaştığımda görürüm artık Hep biraz biraz okuyup araya başka kitaplar koydum, bitmesin diye Ama o gün
YouCaroline Kepnes · Atria/Emily Bestler Books · 2014386 okunma
2023 16. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2023 22:57
#kitapyorumum Kitabın Adı: Sen Yazarın Adı: Caroline Kepnes Yayınevi: Epsilon Yayınevi Sayfa Sayısı: 392 Guinevere Beck'in hayatı Joe Goldberg'in çalıştığı kitapçıya girdiği gün değişti. Çünkü ödeme yaparken kredi kartını kullandı ve Joe Beck'in bütün bölgelerine internet araciligi ile ulaştı.. Sonrasında da Joe Beck'i takip etmeye başladı. Beck'in çevresindeki arkadaşları da bu takibe takıldılar. Joe Beck'i takıntı haline getirdi ve sevgilisi olarak düşündü. Bakalim Joe'nun takipleri nasıl sonuçlanacak? Kitabının sonunda bizleri neler bekliyor? Gerilim sever okurlara tavsiye ederim.. Kitapla kalın…