Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı

Rasim Özdenören

Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı Sözleri ve Alıntıları

Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı sözleri ve alıntılarını, Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı kitap alıntılarını, Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Camilerin niçin uzun kenarlarının kıbleye bakacak tarzda dikdörtgen şeklinde inşa edildiğini anlayabilmek için 'saflarınızı uzun tutunuz' mealindeki hadisi şerifi hatırlamak yeterlidir."
Sayfa 29
İmamı Rabbani'ye: «Bize bir keramet göster derler. O da, bir kaç adım atar ve: «İşte yürüyorum» der.
Sayfa 255 - AkabeKitabı okudu
Reklam
Dostoyevski, çağdaşları olan batıcılarla tartışırken bir yerde şu mealde bir cümle kullanır: «Biz Avrupa'ya bakmakla kendimize nasıl bakacağımızı ögrenmeliyiz yoksa onları taklit etmemeliyiz.
Sayfa 217 - AkabeKitabı okudu
Ben, asıl Kafka'nın: «Kişi komşusunu tanımazsa onu daha kolay ezer»
Sayfa 253 - AkabeKitabı okudu
Dünyayı, kötü bir dünya yapan insan değilse, kimdir peki?
Sayfa 209Kitabı okudu
Ahlâk, her uygarlığın değer yargılarına göre değişen izafi bir kavramdır.
Sayfa 137Kitabı okudu
Reklam
Bugün çoğu Müslüman kendi tarihini, hatta dinini bile batının tuttuğu aynadan seyrediyor. Batının tuttuğu aynanın her şeyi "nesnel" olarak yansıtacağı hususundaki kör inanç, Müslümanları bu aynaya bakıp da kendini "Barbar" olarak gören, böylece Müslüman olduğundan utanç duyan insanlar haline getirmiştir.
Sayfa 15 - Batının AynasıKitabı okudu
Bilinç sahibi kimse, söylenenlerin ayrıntısına değil, fakat söylenenlerin müntehasına bakar. Abdülhakim Arvasi'nin özlü biçimde ifade ettiği gibi, bir ilmin butlanı onun müntehasında (en uç noktasında) anlaşılır. Bu yüzden, bilmeyle bilinçli olmayı farklı tutuyoruz. İçinde yaşadığımız dünyada bildiklerimizin bilincinde olabilseydik, nasıl bir dünyada yaşayıp nereye gittiğimizi ve oraya giderken kime hizmet ettiğimizi açık seçik kavrardık.
Sayfa 96 - Bilmek ve Bilincinde OlmakKitabı okudu
Yapılacak şey, kendimizi ve dünyayı batının tuttuğu aynadan seyretmeyi reddetmekten ibaret olmalıdır. Ancak insanın reddettiği şeyi bilmesi gerekir. Batılı hayat tarzını reddediyorsak onu niçin reddettiğimizide bilebilmeliyiz. Kabul ediyorsak onun da hesabını vermek zorundayız.
"Bir sözü söylemeden önce insan o söze hakimdir. Söyledikten sonra söz insana hakim olur" derler
Reklam
Şüphesiz ki rızık endişesi, yarın korkusu, bireylerde esasen mevcut sapkınlıklardan biriydi. Rızk endişesinden kaynaklanan, halen dünyayı rahatsız eden başka bir yaygın hastalıkta "Sömürgecilik"tir.
Sayfa 203Kitabı okudu
Türkiye'deyse bu kural tersine işler ve yayalar otomobile yol verir.
Sayfa 188
İslam'ın bir hayat tarzı olarak yaşandığı dönemlere ait mimarî üslûp göz önüne getirildiğinde, mekânları kullanma biçiminin müslümanca yaşayış tarzıyla ilgisi hemen fark edilir. Keza camilerin niçin uzun kenarlarının kıbleye bakacak tarzda dikdörtgen şeklinde inşa edildiğini anlayabilmek için "saflarınızı uzun tutunuz" mealindeki hadisi şerifi hatırlamak yeterlidir.
Sayfa 29 - Kültür(ler) ve Davranış KalıplarıKitabı okudu
İçinde yaşadığımız çağın en belli başlı karakteristiği hız yoğunluğu, çevremizde geleneksel olarak sabit bulunması gereken pek çok şeyin çabucak değişebilmesi ve bunun insan ruhu üzerinde uyandırdığı muvakkatlik (geçicilik) duygusu, son aşamada insanın çevresiyle ilişkisinin zayıflaması, belki büsbütün zevale uğraması...
Sayfa 227Kitabı okudu
Kimileri hâlâ biz batının bilimsel zihniyetini benimsiyor fakat onun hayat tarzını reddediyoruz, diyebiliyor. Oysa Avrupa zihniyeti bir bütündür ve hayata dönüşmüştür. O zihniyetle o hayat tarzı birbirinin tamamlayıcısıdır.
Sayfa 83 - Batı ve Gene BatıKitabı okudu
1.211 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.