2024
Mona Kitap

2024 20. kitabı
ZATEN Evrim GÜRLER İki kadın, iki ayrı hayat… Yaşanmışlıkları farklı olsada, hissettikleri ile birlikte yaşayacakları aynı iki kadın… Güneş ve Nil.. 𝑮ü𝒏𝒆ş Eşi Tolga ile altı yıllık güzel bir evliliğe ve reklam sektöründe başarılı bir iş hayatına sahiptir Güneş. Hatta mesleğiyle ilgili basılmış bir de kitabı vardır ki, reklam sentöründe yapmış olduğu araştırmalar neticesinde de ödüle layık görülmüştür. Ödülünü almak için davet edildiği İzmir’de bir otelin sahnesinde alkışlarla tebrik edildiğinde gururludur Güneş. Sonrasında düzenlen partide de görmek istiyordur ev sahipleri Güneş’i ve tam da o sırada sıcacık gülümsemesi, olağanüstü yakışıklılığıyla karşısında beliren adam, Güneş’i geçmişine götürür usulca. Çocukluğundaki en yakın dostu Reha’nın kardeşi Arda’dır karşısındaki ve Güneş’e bakışları da, yaklaşımı da, konuşmaları da bambaşkadır. 𝑵𝒊𝒍 Arkadaşlarının onları birbirine uygun görmesiyle Ali ile tanıştırılmış ve bir yıl içinde de henüz yirmi dört yaşındayken evlenmiştir Nil. Aşık değildir ama seviyordur kocasını ve onun yanında güvende hissediyordur kendisini. İş dışındaki seyahatleri ile birbirlerine iyice ısınmışlardır ama kızları Ela olunca, iş çocuk derken kendilerini unutmuşlardır Nil ve Ali. Hayattan keyif alan halleri gitmiş onun yerine iş seyahatleri bitmeyen Ali ile kendine vakit ayıramayan Nil olarak tahammülsüz insanlara dönüşmüşlerdir. Bankada çalışan Nil için işe gittiği o gün sıradışı bir şey olmuş ve kendisiyle sohbete hevesli yeni iş arkadaşı Hakan ile tanışır. Tanışması tabii ki sıradışı değildir ama hayatının yönünü değiştirecek bir başlangıçtır bu tanışma Nil için. Evliliklerinde mutsuz olduklarının farkına varamayan Güneş ve Nil, hayatlarına Arda ve Hakan girdiğinde kendilerini nasıl dipsiz bir kuyunun içinde bulurlar? Sorguladıkları
2024 14. kitabı
Evrim Gürler / Zaten … Yazarın sade anlatımıyla işlenmiş bu kitapta, iki evli kadının arafta kalmış hayatlarına tanık oluyoruz. Bazen insan elindekiyle yetinmeli, mutlu olmanın yollarını aramalı fakat nasıl?.. Romandaki İki kadın da evli fakat mutsuzlar ve ikisi de başka insanlara aşık oluyor. Burada tek bir fark var… birisi eşini sonsuzluğa uğurlarken keşkelerle savaşıyor… diğeri gerçekleri anlatmayı seçiyor. İkisini de hayatından çıkarıp, huzuru seçiyor. Peki bu ikilinin yolları nasıl kesişiyor dersiniz?..
2024 108. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2024 07:34
Merhabalar Bugün sizlere kalemini yenice keşfettiğim bana keyif veren bir okuma ile geldim. @monakitap ın @evrimgurler kalemini okuyucularla buluşturduğu eserde yer alan evli iki kadın; Güneş ve Nil karakterleri ile tanış oluyoruz. Evlilikleri olağan akışında sürüp giderken hayatlarına farklı adamların girmesiyle sahip oldukları her şeyi sorgulamaya başlarlar. Duyguları, gördükleri değer onları çok başka noktaya getirecek kadar güçlüdür. Peki bu iki genç kadın hayatlarına nasıl devam edecek? Güneş karakterinde eşine olan tutkudan yoksun aşkına üzüldüm, Nil karakterinde ise kocasının bu kadar ilgisiz olması beni sinir etmedi değil. Kitapta bölümler halinde Güneş ve Nil işleniyor, su gibi akıp gidiyor, sonu ise sürprizli, keyifle okuyun dostlarım #zaten #monakitap #alıntı ~ "Müzik nasıl ki sadece notalardan oluşmayıp, aynı zamanda notaların zamansal kullanışlarıyla oluşuyorsa biz de tam olarak kendi ritmimizi tutturmuştuk." ~ "Hayat ne kadar da değişken, kocaman bir balona doldurabildiğim hayal kırıklıklarıma artık yer açamıyordum. Şişirirken fark edemediğimden bir anda patlayıverdi işte." ~ "İnsan her yaşta değişiyor kendiyle bazen yeniden tanışıyor. Doğru bildiğim, eminim dediğim birçok şey yıllar içinde farklılaşabiliyor." ~ "Sevgi ve mutluluk birbirinin aynaları gibiydi. Sevginin olmadığı bir yerde mutluluk deneyimlenebilir miydi?" ~ Kübra Kabakcı #birkelimelikitapokuyoruz etkinliğine bu eserle dahil olmak mutluluk
2024 45. kitabı
"Hayat bu! Herkes bir noktada değişimlerle sınanır" Herkese merhaba Bugün Evrim Gürler tarafından yazılan Monakitap tarafından yayınlanan 'Zaten' kitabının incelemesi ile geldim. "Yüzyılda bir yaşanan gök olaylarına tanık olmaktı benimkisi. Güneş ile Ay'ın kucaklaşmasıydı. Bir günbatımında dans eden renklerle kendinden geçmekti. Ruhun yaşadığı titremeleri gözlerden akıtıp, sihirle buluşturmak gibiydi.." İki kadın.. Farklı hayatlar.. Ama aynı hisler... Nil; tatlı mı tatlı bir kız çocuğuna sahip, hayatını onun mutluluğu için adamış bir annedir. Arkadaşlarının onun için uygun gördüğü Ali ile genç yaşında evlenmiştir. Aşık olmasa da Ali'nin yanında iyi hissediyor ve onunla zaman geçiriyordur ta ki bir evlatları olana kadar.. Çocuğun telaşı, iş seyahatleri derken eşler arasında anlaşamamazlıklar, tahammülsüzlükler başlamıştır. Bankada çalışan Nil, çok mutsuz ve bitiktir ama her şey bitti derken karşısına biri çıkacak ve her şey değişecektir. Güneş; reklam sektöründe isim yapmış oldukça başarılı bir kadındır. Eşi Tolga altı yıllık bir evliliği olan Güneş, ödül almak için davet edildiği İzmir'de geçmişten gelen, oldukça yakışıklı, muhteşem bir gülümsemeye sahip olan ve onu çocukluğuna götürecek biriyle karşı karşıya gelir. Peki o kişi Güneş'in hayatını nasıl etkileyecektir? Açıkcası başlarda beni çok sinirlendiren kısımlar oldu.Güneş'i affedebilir miyim bilmiyorum mantıklı bir kadındı bilmiyorum davranışı hoşuma gitmedi. Nil'e bir nebze hak versem de olaylar farklı şekilde olabilir miydi diye düşünüyorum. Baya kızdım, uzun bir süre de Tolga'ya üzüleceğim gibi.. Bu iki kadının hayatının nasıl değiştiğini, aradıkları mutlulukları bulabildiler mi? diye merak ediyorsanız öneririm
1000k