Yazarın okuduğum ikinci kitabı. Kan hasadını çok beğenmiştim. Bu kitap, kan hasadı kadar olmasa da yine güzeldi. Yılanlarla ilgili çok fazla bilginin olduğu bir kitaptı. Araştırılarak yazıldığı çok belli. Yılanların hakkında bilmediğim çok şey öğrendim. Kitap, çok güzel başladı. ilk 150 sayfası çok iyiydi ama sonrasında tempo düşüyor, sonra toparlayıp tekrar temposu yükseliyor. Yazarın tarzı bu sanırım. ilgi çekici ve akıcı bir kitaptı.
ZehirS. J. Bolton · Pegasus Yayınları · 2016352 okunma
Olay örgüsü aslında güzel kurulmuş ama yazar o kadar çok betimleme yapıp ayrıntıya giriyor ki bu durum beni çok sıktı. Bazı yerleri atlayarak okuduğum halde okuması çok uzun sürdü. Normalde 250 sayfa olabilecek bir kitapmış. Yazarın kitaplarını set olarak almıştım. Henüz 2 kitap okudum ama ara vereceğim. Şu an diğerlerini okuyacak sabrım yok.
ZehirS. J. Bolton · Pegasus Yayınları · 2016352 okunma
Yazarın okuduğum üçüncü kitabı .Bu kitabı bence en iyisiydi ve iki kitabını daha sıraya koydum. Kitabın konusu evlere giren ve ölümlere sebep olan zehirli, zehirsiz yılanlar. Baş karakter doğa korumada görevli bir veteriner. Bakalım olayları nasıl çözecek. İyi okumalar. Tavsiye ederim. Okuyun.
ZehirS. J. Bolton · Pegasus Yayınları · 2016352 okunma
Merhabalar zehir kitabında clara benning londranın küçük bir köyünde vahşi hayvanlara bakan bir veteriner kliniğinde çalışmaktadır. bir gün papua yeni gineden kaçak yollarla gelen taipan cinsi bir yılanın zehriyle köyün yaşlıları ölmeye başlar peki bu ölümlerin sebebi nedir? neden yaşlılar ölmektedir? clara nın herkesden sakladığını geçmişindeki sır nedir?
S.j bolton ın yaklaşık 10 sene önce kurban kitabını okumuştum ve çok beğenmiştim. tekrar okumak bugüne kısmetmiş :) bolton ın yazım dili gerçekten çok yalın ve akıcı kurguları ise okuyucuyu bağlıyor ve asla sıkmıyor. kitaplarında fazlalık gerilim ritüelist olaylar ve çok azda polisiye bulabilirsiniz. dediğim gibi ilk kitabını oldukça beğenmiştim ve bu kitabıda yeterince doyurucu olup türünü sevenlere tavsiye ederim.
ZehirS. J. Bolton · Pegasus Yayınları · 2016352 okunma
Konu güzel, akıcı bir üslup, karakterler iyi seçilmiş. Okurken farklı bir gelişme olacak mı, şimdi şöyle bir şey gelecek mi derken kitap bitiveriyor. Baş rol hakkını vermiş.
ZehirS. J. Bolton · Pegasus Yayınları · 2016352 okunma
Asla okumayın aslaaa ben kitabı yarım bıraktım kitap zaten 480 sayfa 250. Sayfada başladı olaylar o kadar sıkıcıydı ki bi okuyorum böyle yavaş yavaş ilerliyor sonra bir anda mekan saat ve olay değişiyor takip edemedim zaten son 50 sayfayı okumadım çok bunaldım ya her şey çok karışıktı
Bigilendirici, sindirerek okunması gereken, bulmacalarla dolu aynı zamanda adrenalin seviyesi yükselten kitapları sevenler hadi toplaşın
Yılanlar hakkında çokça bilgi sahibi olacaksınız ve yıllaaarrrr önceden kalma bir hesaplaşmaya şahit olacaksınız. Aynı zamanda bir kadın küllerinden doğacak
Kabus görmeyeceksiniz...Çünkü uyuyamayacaksınız..
Her şey nasıl mı başladı? Sakin ve düzenli bir hayatım vardı, ta ki cuma sabahı saat altıya birkaç dakika kala her şey altüst olana kadar…
“Şeytani bir zekâ… Dehşet verici bir son… Klas, hızla akan, sürükleyici bir gerilim. Kaçırmak istemezsiniz…”
Lancashire Evening Post
“Elinizden bırakamayacağınız bir gerilim romanı.”
Booklist (Yılın En İyi 10 Suç Romanı)
“Soluk kesici bir gerilim.” -Daily Mail
“S.J. Bolton’ın ilk romanı Kurban’ın ardından yazdığı Zehir tam gerilim arayanlara göre. Heyecanlı bir gerilim romanı daha…
Bolton çok iyi yazıyor.”
The Bookseller
Yazarın 5 kitabını da aldım. Önce kendimi zorlayarak 'kurban' kitabını bitirdim. İnşallah diğerleri böyle değildir diyerek basım sırasına göre ikinci kitap 'zehir' e geçtim. Sanırım her kitap bir öncekinden daha beter olacak. Yazarın cümlelerinden midir yayınevi baskı hatasından mıdır bilmem değişik cümleler vardı. Noktalama işaretlerinin kullanılmamasından kaynaklanan anlam karmaşaları sürüsüne bereket. Bunun yanında betimlemelerde ayrıntıya gireyim derken iyice anlaşılmaz hale getirmiş.
Konuya gelecek olursak başlarda güzel gidiyordu. Veterinerin yaşamı üzerinden ilerliyordu. Sonra birden anlamsız şekilde bir sürü şahıs girdi olayın içine. Takip etmek zor oldu. Yıllar önce kilisede çıkan yangın ve yılanlar...
Sonuç olarak kitabın bu kadar yüksek puan almasına anlam veremedim. Boşuna zaman harcayıp okumayın derim.
ZehirS. J. Bolton · Pegasus Yayınları · 2016352 okunma
Gerçekten çok beğendim. Okumaktan çok keyif aldığım bir kitaptı. Puanım 9,5'tan 10! Yarım puanı neden kırdığımı aşağıda açıklayacağım. Kitabı gerçekten çok beğendim. Kurgusu, karakterleri her şeyi çok güzeldi. Aklımda olayla ilgili hiçbir soru işareti kalmadı. Her şey yerli yerine oturdu kafamda. Yaşananlar hakkında hiçbir soru işaretim yok. Bazen betimlemeleri okurken biraz sıkıldım ama onun dışında yazarın akıcı bir anlatımı vardı. Gerçekten okurken çok keyif aldım, merak ettim, ters köşe olduğum, şaşırdığım yerler oldu. Aşırı beğendiğim 10 numara bir kitaptı. Yılanlarla ilgili de gerçekten çok şey öğrendim. Kütüphanemde olmasından mutluluk duyuyorum ve tavsiye ediyorum.
BURADAN İTİBAREN SPOİLER
Başkarakterimiz Clara'yı çok sevdim. Annesinin dikkatsizliği yüzünden başına gelenlere gerçekten çok üzüldüm. Karakterin gelişimini, yavaş yavaş kendine güvenmesini okumak gerçekten çok güzeldi.
Matt Hoare sevdiğim ikinci karakterdi. Matt ve Clara'nın diyaloglarını okumak da gerçekten çok keyifliydi çok sevdiğim bir ikiliydiler ve onları çift olarak okumayı da çok isterdim. Kitapta bir çift olacaklarına dair sinyaller vardı aslında. Clara'nın Matt'e olan davranışları, Matt'in Clara'yı Sean'den kıskanması, Matt'in Clara'ya iltifat olarak söyledikleri v.s Kitabın sonlarına doğru Clara Matt'in evine gittiğinde Rachel ile karşılaşınca kalp kırıklığından bahsetmesi ve kitap sonunda Matt'in Clara'nın elini öpmesi. Gerçekten bu ikiliyi çift olarak okumak isterdim.
Sean North karakterini sevmedim. Onun aşırı öz güvenli, her istediğini elde edebileceğini sanan bir karakter olduğunu düşünüyorum. Clara'ya da yürüdü hatta koştu. Neyse ki Clara'dan ona karşı bir şey gelmedi. Açıkçası Clara'nın Matt'i sevdiğini düşünüyorum ben. Clara'nın aynaya bakıp Matt'i düşündüğü kısımlar da
Tahminimin üstünde bir performans sergileyen roman gerek konusuyla gerek çeviri ve sürükleyiciliğiyle müthişti yalan beyana gerek yok hani gerim gerim gerilmeyi beklemeyin ama her sayfa epey bir merak uyandırıp su gibi azizlik derecesinde akıp gidiyor yazara müteşekkir dileklerimi ilettim kendi dünyamdan darısı diğer kitaplarına. :)
ZehirS. J. Bolton · Pegasus Yayınları · 2016352 okunma
Sharon J. Bolton, üç kız kardeşin en büyüğü olarak İngiltere'de Lancashire'da doğdu ve büyüdü. Küçük yaşlardan itibaren bale, step ve caz eğitimi aldıı ve Loughborough Üniversitesi'nde drama okudu.
Erken kariyerini pazarlama ve halkla ilişkiler alanında geçirdi. Kocası Andrew ile tanıştığı Warwick Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansı (MBA) yaptı. Evlendikten sonra Londra'ya taşındılar ve Sharon, burada bir dizi halkla ilişkiler görevinde bulundu. Serbest çalışmak, bir aile kurmak ve yazmak için Londra'dan ayrıldılar.
Eşi Andrew ile birlikte halen Oxford'dan pek de uzak olmayan Chiltern Hills'deki bir köyde yaşıyorlar. Bir oğlu var.