Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
250 syf.
5/10 puan verdi
·
141 günde okudu
Bilime Hristiyanca bir bakış..
Denis Alexander (d. 1950'ler ?) eserleri zor bulunan bir yazar, biomedikal uzmanı, İngiliz Bapdistlerinden... Bir çok bilimsel araştırmanın sahibi ve aynı zamanda vaiz. Eserlerinde din ile bilimin çatısmadığını, bu düşüncenin materyalist/ateist biliminsanlarının asılsız iddialarından öteye geçemediğini savunur. Bu eserindeki temel sav da aynı. Bir eksik yanı; anlatımının oldukça dağınık olması, konunun nerede-nasıl başladığını tam anlayamadan bitmiş olması... diyebiliriz sanırım. Yine de meraklısı için kaynak olabilecek birçok anektod sunuyor. Not: Esere "play google kitaplar" üzerinden ücretsiz erişimi mevcut.
21. Yüzyılda Din ve Bilim
21. Yüzyılda Din ve BilimDenis Alexander · Yeni Yaşam Yayınları · 20101 okunma
416 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
İnsanlığın Karanlık Çağı
Eser, bahsedildiği gibi, pek de dakikalar içinde bitirilebilecek bir eser değil, başta onu söylemiş olalım... hele ki eserde geçen ve dikkatini celbeden konulara dönüp farklı kaynaklarda araştırmalar yapan birisi için neredeyse haftalarını alabilecek bir hacimde diyebiliriz. İşleyişi çok güzel: her sayfasında bir konu, kişi veya anıta yer veriyor, karşı sayfasında ise ilgili bir resim. Neredeyse kronolojik olarak insanlık tarihinin en karanlık, yazılı kaydının en az olduğu dönemlere değiniyor. Ansiklopedik bir üslupla, tarafsız bir tarihçi tarzında yazılması bir diğer artı puanı. Ancak bence kesinlikle olmasını beklediğimiz kimi konulara hiç yer verilmemiş maalesef. Örneğin; Kızılderili kabileler, Hititler, Aborijinler, Ur Kenti (Hz. İbrahim), Kehf Ashabı, Göbekli Tepe, Kafkas halkları, ... ilk akla gelenler. Açıkçası bunların esere alınmayıp Roma Tarihi üzerine çokça durmasını biraz yanlı buldum. Eksikliklerine rağmen tarihi merak eden her yaşa kesinlikle tavsiye ederim.
Dakikalar İçinde Antik Dünya
Dakikalar İçinde Antik DünyaCharles Phillips · Kronik Kitap · 2022279 okunma
Reklam
258 syf.
2/10 puan verdi
Şeytana ve Masonlara Hizmet Eden Bir Adam: Crowley
Kitap son derece kötü bulduğum bir tercümeye sahip, sanırım mot a mot bir çeviri yapılmış. Kesinlikle mana ve maksat gözetilmemiş. Neredeyse hiçbir özel imge ve ifade düzeltilmemiş, olduğu gibi, yalın haliyle sunulmuş okuyucuya. Ayrıca kitaba sağlam bir giriş-açıklama yazısı beklerdim, açıkçası biraz hüsrana uğradım. Mısırlı alim ve yönetici Thoth'un eserine dair ise hiçbir şey yazılmamış. Kitap tamamen "dünyanın en kötü insanı" ve şeytanın avukatı lakaplı Crowley'in "Tarot Kartları"na dair açıklamalarından oluşmakta... Thot'un orjinal eserine değinilmemektedir. Crowley ise malum, mason üstatlarından birisi, bu çalışması onun yıllarını almış. Neticede Tarot Falı olarak da bilinen bir nevi gizemli bir ilim oluşturdu. Bunu daha çok Kabala'yı anlamak ve masonların sihir ile uğraşmasına vesile olmak maksadıyla yaptı. Amacına da ulaştı... Bu işi çok sonraları sair insanlarla da paylaştı. Bir dönem İngiltere'de "dünyanın en kötü kişisi" ilan edildi. Kitap belki sadece tarot işleriyle ilgili meraklılarına hitap ediyor diyebiliriz. Okumadan önce Thoth'un Kitabına dair hikmetli bir şeyler bulabilirim ümidiniz varsa, kesinlikle tavsiye etmem. Daha çok Corwley'in din ve bilimi hiçe saydığı bir kısım deli saçması şeyleri bulabilirsiniz...
Thoth'un Kitabı & Mısır Tarotu
Thoth'un Kitabı & Mısır TarotuAleister Crowley · GECE KİTAPLIĞI · 06 okunma
263 syf.
9/10 puan verdi
·
75 günde okudu
Ateizim nediri merak edenler, Aydın Türk imzasıyla propaganda yayınlardan çıkan e-kitabı olurlarsa ateizme giriş seviyesinde olmasına rağmen oldukça doyurucu bilgi, fikir ve beyin fırtınası içeren bu çalışmadan faydalanacaklardır. Kitabın bütününü okumaya zaman ayırmak istemeyenler, burada paylaştığım alıntıları okuyarak da kitabın içeriğine dair ortalama bir kanaate sahip olacaklardır. Halk tabiriyle söylersek, bir pilot kalemin dahi ustası olduğu halde ateistler evreni yaratan Tanrı fikrini neden reddediyorlar? Benzer soruların cevapları Ateizmi Anlamak kitabının sayfaları arasında mevcuttur.
Ateizmi Anlamak
Ateizmi AnlamakAydın Türk · Propaganda Yayınları · 2012106 okunma
303 syf.
·
Puan vermedi
İnsan hayatını her açıdan kuşatan Kur'ân'ın anlaşılması için birçok yöntem ve üslup kullanılmaktadır. Bu yöntemlerden biri kevnî âyetleri pozitif bilimlerin verileriyle tefsir etmeye çalışan bilimsel tefsir yöntemidir. İlk dönemlerden çağımıza kadar gelişimini devam ettiren bu yöntemde kevnî âyetler, her dönemde ilmî birikim ve kültürel
Kur’an’ın Bilimsel İ’cazı
Kur’an’ın Bilimsel İ’cazıMehmet Zeki Doğan · Hiper Yayın · 20222 okunma
148 syf.
·
Puan vermedi
Günümüzde, Din ve Bilimin çatışma içerisinde olduğu gerek cahil insanlar, gerek doğruyu bildiği halde saklayan insanlar tarafından çokça dile getirilen bir şeydir. Kitap, Din ve Bilim ilişkisini açıklarken Isaac Newton'u ele alıyor. Ve dindar bir bilim adamı olan Newton'un Bilim'e yaptığı katkılardan tutun Hristiyanlık inancı hakkında ki düşüncelerine kadar, gayet basit ve açıklayıcı bir dil ile anlatıyor. Cahilliğin rövanşta olduğu, sırf dindar diye çoğu insanın "akıl, bilim düşmanı" veya "cahil, yobaz" söylemleri ile yerildiği günümüzde bilinçlenmek adına okunması gereken güzel bir kitap.
Dahi ve Dindar Isaac Newton
Dahi ve Dindar Isaac NewtonEnis Doko · İstanbul Yayınevi · 2019208 okunma