Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Müthiş ötesi bir roman... Gerçekten sıkılmadan bitirdim. Din yoksa bilim? Günümüzde gerçektende teknolojiden asılı haldeyiz. Yapay zekaların yaratılmasına ben karşıyım açıkçası. O gelişmek, yahut müasirlik, bilim filan değil, düpedüz kendi cellatlarımızı yaratıyoruz. Onlar çok tehlikeli. Ben dinden yanayım... Zaten romanın sonunda kendi celladı tarafından öldürüldüğünü bildiğim an dehşete düştüm. Bunu kendimize yapmayalım...
Başlangıç
Başlangıç
Dan Brown
Dan Brown
"Akıl öyle bir şeyki virüs gibi, girdiğinde öyle din, inanç minanç bırakmaz; hakkını verirsen." 25.01.2024
Dücane Cündioğlu
Dücane Cündioğlu
Reklam
"Biliyor musun Sebastian, bazen Tanrıyı hiç anlamıyorum. - Tanrı mı efendim ? Hangi Tanrı ? - O ne demek öyle Sebastian? Kaç tane Tanrı var ki ? - Bilmiyorum efendim. Sizce kaç tane var ? - Elbette bir tane var Sebastian. O da bildiğimiz Tanrı. Hani şu adaleti sağlayan. - Adalet mi efendim ? Hangi adalet ? - Yeryüzündeki ve öteki dünyadaki
"Ben doğmadan kaderimi yazan Tanrı, ben öldükten sonra neden hesap soruyor?"
Stephen W. Hawking
Stephen W. Hawking
"Bu tarif, gökyüzünde kırmızı renkte, katmerli bir görünüm alan gökcisimlerinden özellikle "Rosette Nebula" ile çok büyük benzerlik taşımaktadır."
Misvak
Misvak olmazsa olmaz.😊 Hadis-i Şerif: "Misvak kullanma hakkında size pek çok tavsiyede bulundum." (Buhârî, Cum'a 8. Ayrıca bk. Nesâî, Tahâret 5)
Reklam
Evrim ve dine kısa bir bakış
Dinin hiç veremeyecek kadar acizlikte olduğu evrim, dinin annesi sayılabilir. Neden: 1- İnsan bilişsel açıdan amaçsız doğar ve böyle bir birey huzurlu bir yaşama sahip olamaz ve ancak huzur içinde yaşayabilmesi için din kaçınılmazdır. 2- Diğer bütün canlılarla birlikte kendinin de ölümü beklediğini bilen bir varlık için bilinç, pozitif yönünden çok kendisine engel oluşturan bir mekanizmaya dönüşür. Din herhangi bir temeli olmayan iddialarıyla bu tamamen yok olma korkusunu yatıştırır ve böyle bir insanın üremesi de hayatta kalması da daha anlaşılır bir zemine oturur. 3- Bilinç belirginleşmeye başladığı ilk günden beri ilk getirilerinden biri muazzam bir bilgi eksikliği olmuştur. Her olay ve durumun arkasında görünmez bir adamın olması fikri insanların bu düşük zeka potansiyelini koruyup güçlendirerek geleceğe taşımalarına yardımcı oldu. İlk din benzeri inanç kültürleri var olduğunda insanlık modern bilimi keşfedecek kadar bilgi birikimi ve düşünce yapısına sahip değildi fakat meraklarının da giderilmeleri gerekiyordu. İşte bu boşlukta dindar bir insanın yaşama potansiyeli diğer bir insanın yaşama potansiyelnden kat be kat daha fazladır. Velhasıl din insanlığın bugünleri görebilmesi açısından vazgeçilemez bir olgudur. İnsan din olmadan var olamazdı ama tanrı olmadan da yok olmuyorlar. Bugün ise dini geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olan toplumlar dinleri olduğu için kendilerini çok şanslı görüyorken tanrıları onlara yardım elini uzatmaktan aciz, ve en güzel hayatları da aklın ışığına yüzünü dönen akla, bilime felsefeye kulak veren toplumlara vaad ediyor.
17 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.