Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
264 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Yazarın okuduğum ilk kitabı ve bu kitapla başlamakla çok iyi yaptığımı düşünüyorum.Kitap sadeliği ve tasvirleriyle muhteşem bir eser. Yazar öyle güzel yazmış ki sizde o sahnenin tüm ayrıntıları ile kafanızda bir tablo çiziyor. Tabi çevirinin güzelliğinin de buna katkısı büyük. Neyse kitabın içeriğine gelecek olursak. Kitap kuşak çatışmasıyla başlayıp, bu konunun üzerinde dururken kahramanlarımızın aşklarıyla farklı bir boyut kazanıyor. Büyüklerin eski düşünceleri,milliyetçilikleri,dinlerine bağlılığı gibi kavramlarının karşısında gençlerin hiç birşeye inanmaması(nihilistliği), herşeyi sorgulaması karşı karşıya geliyor. Zamanın Rusyasının yanında birçok sanatçı ve ülkeyede değiniyor. Biraz bizdeki osmanlının son dönemini andırıyor. Kitabın sonu ise hiç beklemediğim bir şekilde bitiyor. En son böyle bir sonu Martin Eden'de yaşamıştım. Kitabın her cümlesi dolu ve güzel bir kitap.
Babalar ve Oğullar
Babalar ve OğullarIvan Turgenyev · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202144,5bin okunma
“Nihilist, hiçbir otorite karşısında eğilmeyen, ne kadar saygın olursa olsun hiçbir prensibe inanmayan kişidir.”
Sayfa 41 - Doğan KitapKitabı okudu
Reklam
Ölüme doğru gidiyoruz…
İçinde yaşadığımız şehirler ölümün okullarıdır, çünkü gayri insanidirler. Bu şehirlerin her biri uğultunun ve leş kokunun kesiştiği kavşaklar halini almıştır, her biri binalardan oluşan bir kaos olmuştur, milyonlarcamız bu şehirlerin içinde yığılarak yaşama nedenimizi yitirmekteyiz. Biz çaresiz bahtsızlar, kendimizi saçmalık labirentine yine iyi kötü girmiş hissediyoruz ve buradan ancak ölümüz çıkacak, çünkü bizim yazgımız daima çoğalmak, tek amacımız da sayısız ölümler.
Sayfa 12 - Sel yayıncılık
Yalnızca her şeyi eleştiren değil
Nihilist, hiçbir otorite karşısında eğilmeyen, ne denli saygın olursa olsun, hiçbir prensibi eleştirmeden benimsemeyen insandır.
Sayfa 28 - Hasan Ali Yücel Klâsikler Dizisi XXIII. Basım ArkadiyKitabı okudu
çarın saltanat arabasında eski nihilistlerin kanı.