Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Psikolojik Roman-Türk Klasikleri

Profil
83 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Satranç Zweig in beğendiğim bir kitabı başları sıkıcı geçmesine rağmen sayfalar ilerledikçe daha çok heyecan doldu. Çok güzel psikolojik bir kitap. Herkesin okumasını tavsiye ederim özellikle yeni kitap okuma alışkanlığı kazanıyorsunuz ilk kitaplarımızda biri bu kitap olmalı.
Satranç
SatrançStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2020236,5bin okunma
365 syf.
9/10 puan verdi
Eylül
Bu eser genellikle başlarında çok sıkıcı olduğu düşünülerek şans verilmeden okunmaz insanlar tarafından. Betimlemelerden kaynaklı gerçekten de başları zorlar insanı ama ben gerçekten bayıldım. Olay akışı, karakterlerin bilinç akışının anlatılması ve özellikle sonu... Şans verip okumalısınız.
Eylül
EylülMehmet Rauf · İnkılap Kitabevi · 201739,5bin okunma
Reklam
240 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
İlginç bir psikolojik tasvir kitabı
İlginç bir psikolojik tasvir kitabı… toksik bir çevreden nasıl çıkılacağını iyi bilen bir kişiyi anlatır… hayatında çok insanın hiç ummadık duruma karşı çok fazla tepki verdiğini görmek… “aslında bu kadar abartılmaması gerek” dediğim yerler oldu. Yazar abartmıyor ancak insanların sorun olarak kabul ettikleri şeyin ne kadar da saçma ve hayatında belki olduğu gibi kabul etse kendine çok daha bir şey katabileceği durumları yansıttı bana
Sözde Kızlar
Sözde KızlarPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 20219bin okunma
365 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
Eylül ayında okuduğum “EYLÜL...”
“VEDALARI BİLE BİR SAADET OLUYORDU.. ONLAR BİRBİRİNDEN AYRI BULUNMAKLA AYRILMIŞ OLMUYORLARDI...” Eylül (s. 178) Edebiyat derslerinin vazgeçilmez sorularından biri de şudur: İlk Türk psikolojik romanımız;
Mehmet Rauf
Mehmet Rauf
’un
Eylül
Eylül
kitabı. Ayrıca bireyin öznel yaşantısını doğrudan konu alan ilk roman olarak da bilinir.. İlk olarak 1900 yılında Servet-i
Eylül
EylülMehmet Rauf · İnkılap Kitabevi · 201739,5bin okunma
Eylül gelince...
“Ee. Sonbahar bu. Artık bu kadar güzellik ve sıcaklık verdikten sonra Eylülden daha ne beklenir. Eylül malum ya, hüzün ve matem ayıdır.. Ne renk, ne koku. İşte yapraklar ölüyor, rüzgâr insafsız, yağmur inatçı. Evet, her şey çürüyor. İnsanlar da çürümeyecekler mi...”
Sayfa 156Kitabı okudu
Reklam
DELİLA... (İncil’de geçen bir hikaye)
“Delila; Eski Ahit’te serüvenleri anlatılan savaşçı kahraman Şimşon’u (Samson) aldatarak Filistinlilere teslim eden kadındır. Şimşon’u tuzağa düşürmek için dil döker, tükenmez gücünün uzun saçlarından geldiğini öğrenir ve uykudayken saçlarını keserek onu düşmanın eline verir. Bu öykü dolayısıyla ‘Delila’ adı, ‘şehvet düşkünü, düzenbaz’ anlamında kullanılır...”
Eylül’de biraz deniz havası iyi gelecek...:)
“Şimdi farz et ki Boğaziçi’nde, ya da mesela Adalar’dayız... Deniz yok mu deniz? En sıcak havalarda bile insana can verir. Serin... mavi... hoş... Hâlbuki burada poyraz çıkacak diye ta saat sekizi, dokuzu beklemeli... Duman, duman... Külhan gibi... Sonra manzaranın sınırlı olması, monotonluğu... Düşün Suad: Bir sandalımız olurdu. Sabahları erken, ya da akşamları geç vakit sen şemsiyeni kapardın, ben küreklere sarılırdım... Mehtap olsun olmasın, oranın geceleri ne güzeldir...”
36 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.