Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
196 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
69 günde okudu
Milliyetçiliğe yeni bir bakış
Her ne kadar inceleme başlığında yeni bir bakış desem de geçmişi uzun olan seküler milliyetçilik Bahadır Dinçaslan’ın zihni ve kalemiyle bize kendini tanıtıyor ve bunun da ötesinde kendini Türk milliyetçisi olanlar nasıl bir fikir geliştirebilirler sorusuna cevap arıyor. Tamgatürk’ün kurucusu ve sosyal medyadan uzunca bir zamandır takip ettiğim için kendisinin düşüncelerinde samimi olduğunu biliyorum bu yüzden kendisini Türk milliyetçisi tanımlayan-tanımlamayan herkesin okumasını tavsiye ederim. Günümüzde ülkemizdeki sıkıntıların kaynağının ne olduğunu görebilenler için yeni bir cevap olabilir. Kalemine ve emeğine teşekkür ediyorum, var olsun.
Seküler Milliyetçilik - 21. Yüzyılda Türk Milliyetçiliğinin Teorisi
Seküler Milliyetçilik - 21. Yüzyılda Türk Milliyetçiliğinin TeorisiM. Bahadırhan Dinçaslan · Yenisey · 202346 okunma
Aynının terörü bugün hayatın her alanına tesir etmektedir. İnsan hiçbir “deneyim” yaşamadan her yere seyahat eder. Bir “kavrayışa” ulaşmadan her şey hakkında malumat edinir. “Bilgiye” erişmeden enformasyon ve veri biriktirir. İnternette arkadaş ve takipçi toplar ama asla bir başkasıyla karşılaşmaz. Sosyal medya, toplumsalın mutlak sıfır derecesini temsil eder.
Reklam
146 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Kıyamet
D. H. Lawrence
D. H. Lawrence
bu kitabıyla bizi kutsal kabul edilen bir metnin içinde yolculuğa çıkarır.
Kıyamet
Kıyamet
kitabının merceğinde Patmoslu Yuhanna’nın İncil’in sonunda yer alan ve İ.S. 90’lı yıllarda yazıldığı kabul edilen Vahiy kitabı var. Yazar bu kitap ile Vahiy kitabının mitolojik kökenlerini ortaya çıkarır ve semavi olması gereken vahiylerin nasıl da mitolojik kökenlere atıf yaptığını kendine has bir mantık içinde ifade eder. Antik dönemlerde tanrı fikrinin zorla dahil olabileceği bir yer yokken insanın bireyselliği peşinde tanrıyı ve ahlakı nasıl yarattığını oldukça duygusal imgeler kullanarak anlatmaya çalışır. Ve ahlaklı olanların bir cennete, her şeye rağmen ahlaksız davrananların bir cehenneme gitmesi gerekir. Otomatik olarak Patmoslu Yuhanna, kıyameti yaratmak zorundadır. Ancak bu kıyamet sadece semavi metinlerle anlatılamaz. Yuhanna, kıyamete hazır olmamız için antik dönemin anlatılarından da yararlanmayı din adına doğru bulur ve sonunda Hristiyan olmayan herkesin, bir zamanlar Yahudi olmayan ve içinde bulunduğumuz toplumda Müslüman olmayan herkesin gideceği cehennemi işaret ederek yeni ve tamamen şeriate dayalı bir düzen kurmak ister. Lawrence’a göre İsa mesih artık bir kuzu değildir. Kıyamet gününün kralıdır ve o kral geldiğinde tüm Hristiyanlar hazır olmak zorundadır. Kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. Tüm tanıtım kitabın bende yarattığı kişisel düşüncelerdir. Belki sizler okuyarak bu teoriyi başka açılardan yorumlayabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Kıyamet
KıyametD. H. Lawrence · Dost Yayınevi · 200812 okunma
Vahiy
Ama kozmos insanın merhametine muhtaç değildir ve güneş bizi memnun etmek için yok olmayacaktır.
Sayfa 144Kitabı okudu
Allah (cc.) semanın altında dört cisim yaratmıştır. Birincisi; tabiatı sıcak ve kuru olan ateş, İkincisi; tabiatı sıcak ve nem (yaş) olan hava, Üçüncüsü; tabiatı soğuk ve nem olan su, Dördüncüsü; tabiatı soğuk ve kuru olan topraktır.
Sayfa 46 - Varlığın Temel UnsurlarıKitabı okuyor
Hak ve batılın savaşı
Öyle sanıyorum ki; Benim askerimin orda ne işi var diyen cahillerle, Henüz banane diyecek kadar vicdanı tam olarak körelmemiş insanlarla Ve kendini, Rabbini ve geçmişini geleceğini öğrenmeye devam eden Müslümanların birleşme noktası yine İslâmiyetin ne denli üstün olduğunu keşfetmek olacaktır. Bu anlayış hiç hak etmememize rağmen Rabbimizin mağfiretiyle olmasını istiyorum... ama hepimizin haline bakıyorum bu kadar insani özelliğimizin kayboluşunu ... Yine de Allah tan umut kesilmez ve en doğrusunu O (c.c) bilir.
Reklam
"Teoride sen haklısın, kuantum fizikçileri haklı, romantikler ve dindarlar haklı. Zamanın sonu yok. Pratikteyse ikimiz de saat kullanıyo­ruz."
artık sosyal medya ile panoptik makineler arasında fark yoktur.
Sayfa 71
92 syf.
·
Puan vermedi
kitabı keşke okumasaydım demedim ama iyi ki okumuşum da denemez. yazarın bu kitabında bolca benimkinden zıt olan düşüncelerle karşılaştım. ama bunu sevmedim değil. kendiminkinden zıt olan görüşler kendi görüşümü geliştirip sağlamlaştırdı. kitabı okumadan önce liberalizm ile neoliberalizm arasındaki farkı ve sosyalizm ile kapitalizm arasındaki farkı bilmekte fayda var. yazarın etkilendiği kişileri de araştırın. yazar bolca sosyalist-komünist düşünürden etkilenmiş. sanılmasın ki yazara tamamen marşı çıkıyorum. saçmalama ya dediğim gibi haklısın veya kısmen haklısın dediğim yerleri de var
Ötekini Kovmak
Ötekini KovmakByung-Chul Han · Ketebe Yayınevi · 2023195 okunma
yoo bence sanat kendi ruhunu çözmeye çalışmak kendini tanımaktır
Sanat, kendini aşmayı gerektirir. Aklında sanat olan herker kendini unutmuştur. Sanat, "Ben-uzaklığı" yaratır. Kendini aşmış halde, tekinsiz ve yabancı olana dalar
Sayfa 72
Reklam
Adorno'ya göre "dünyaya yabancılık bir sanat momentidir. Dünyayı yabancı bir şey olarak algılamayan kimse, onu hiçbir şekilde kavrayamag. Sanat açısından negatif bir gerilim esastır. Dolayısıyla Adorno'ya göre iyi hissettiren sanat diye bir şey yoktur
Sayfa 69
Dijital Panoptikon'un sakinleri, kendilerini izleniyormuş, yani gözetleniyormuş gibi hissetmezler. Böylece kendilerini özgür hisseder ve gönüllü olarak kendilerini ifşa ederler. Dijital Panoptikon, özgürlüğü kısıtlamaz, onu sömürür.
Sayfa 58
Insan Tanrı'ya ne kadar çok verirse, kendi içinde o kadar azını tutar. İşçi hayatını nesneye koyar; ancak bu hayat artık kendisine değil, nesneye aittir. Dolayısıyla, bu etkinlik ne kadar fazla olursa, işçinin nesnelerden yoksunluğu da o kadar artar. Emeğinin ürünü, kendisi değildir. Dolayısıyla bu ürün ne kadar büyükse, işçi o kadar az kendisidir
Sayfa 47
40 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.