Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Tıp kelimesine ise nezaket ve yumuşaklık anlamı yüklenmiştir. Arapça’da, büyücülük, efsunculuk anlamlarında da kullanılır.
Avrupa ve ABD’de yapılan araştırmalarda, yalnız para hırsıyla çalışmaya önem veren hekimlerde, anksiyete sebebiyle alkol, ilaç bağımlılığı ve psikojenik ilaç kullanma oranının yükseldiği tespit edilmiştir.
Reklam
Hekim sadece bir meslek mensubu değil, geniş kültürüyle de sanatkâr, filozof tabiatında bir insan olmalıdır.
Teknolojinin hızla gelişmesi sonucunda maddileşen ve mekanikleşen günümüz dünyasında hastalar, bürokrat ve teknisyen hekimin soğuk ve duygusuz ellerine teslim edilmiştir.
Reklam
“İlmin vatanı yoktur, her alimin vatanı vardır.”
İbni Ebi Useybi diyor ki: "Karşınıza çeşitli iddialar çıkabilir, tıp şurada burada icat edildi diye. Buna sakın inanmayın. Her milletin kendine mahsus bir tıbbı vardır, kimse kimseye tıp burada icat edildi diyemez. Tıp bütün insanlığın ortak malıdır."
Sayfa 116 - 13. yüzyılda yaşamış Müslüman tıp tarihçisi.Kitabı okudu
Hippokrates geleneğinde yetişmiş bir doktorun hastasını her yönüyle bilmesi gerekiyordu: Sosyal, ekonomik ve ailevi durumları nelerdi, nasıl yaşıyordu, genellikle ne yiyip içiyordu, seyahat ediyor muydu, köle miydi yoksa özgür müydü ve hastalanma eğilimi nasıldı?
Sayfa 19 - DostKitabı okudu
133 öğeden 81 ile 90 arasındakiler gösteriliyor.