Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

ligarba

Hiçbir yararı olmayan birtakım yapay ve aptalca ihtiyaçlar yara­ tarak kendisini canlıların en bedbahtı haline getirmiştir. Bugün birçok insan için yaşam, hiçbir değer taşımayan, karanlık, güç ve anlamsız bir şey olmuştur.
Reklam
Doğadaki tüm canlılar bedenlerine uyacak lezzetli besini bolca bulurlar. İnsan ise sağlıklı kalmayı kendi kendine güçleş­ tirmiş ve zamanının büyük bir kısmını bilimsel açıdan doğal kabul edilemeyecek tuhaf besiniere harcamaya hasretmiştir.
İnsanın hayvan cesetlerinin kanı, eti ve yağı ile beslenmeye ihtiyacı yoktur. Meyve ve otlarla yaşayıp sağlıklı kalabilir. Bu, riyazet hayatının gerektirdiği bir beslenme tarzı olmayıp, daha çok, doğa yasalarıyla uyumludur. Daha sağlıklı, lezzet verici ve insanidir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Dr. Edvard Levi bir başka yerde şöyle yazar: "Vejetaryen­ likten amaç doğanın sunduğu yiyecekleri kendi gereksinimleri­ ınizle uyumlu hale getirmektir. Azota gereksinimimiz çok az olduğu için kuru tahıl, peynir, badem, ceviz ve fındığı ölçülü olarak kullanalım.
Ünlü filozof Senek de şöyle yazmıştır: Bu kanıtlar beni çok etkiledi ve hayvan eti tüketmekten kaçındım. Bir yıl sonra işle­ rim kolaylaştığı gibi daha da zevkli hale geldi."
Reklam
Dr. Edvard Levi bir konferansında şöyle demiştir: "Sağlığı için vajetaryenliği seçip de bunun sonucunda zayıflayıp kuvvet­ten düştüğünü söyleyen birinin çıkmadığını belirtebilirim."
Dr. Gaston Dorvil de şöyle yazmıştır: "Sebze, tahıl ve meyve gibi sadece bitkilerden oluşan bir besin insan vücudunun kuv­vetlenmesi ve korunması için yeterlidir. Oysa et yiyenlerin sağ­lıklı kalmaları imkansızdır."
Dr. Şovua bir konuşmasında şöyle demiştir: "Kişisel dene­ yimlerim ve hastalıklarım, bitkisel yiyeceklerin ideal besin olduğunu, sağlığımız ve insanlık onuru için ona yönelmemiz gerektiğini gösterdi bana. Et yemeye alışkın olan ve et yemeyi mevrusen öğrenmiş biri, istisnalar dışında, bu makama ulaşa­maz."
Dr. J. Lö Grand besin felsefesi ile ilgili kitabında şöyle yazmış­ tır: "Bebeğin sinir sistemini güçlendirecek bir besini olmalıdır. Bunu da sadece bitkilerde, özellikle kemik, diş ve sinirlerinin gelişmesi için gerekli olan tahıllarda bulacaktır."
Gerek iç organları, gerek dış yapısı bakımından insanın hayvanlardan tamamen farklı olduğunu görürüz. Oysa insanın fizyolojik yapısı, besinleri meyve, tahıl ve ceviz olan büyük may­munlarla tam bir benzerlik gösterir. Öldürülmüş hayvanın cese­dini yemek sağlıksızdır. Birçok hastalığın bundan kaynaklandı­ğı da ispatlanmıştır.
Reklam
İngiliz doktor Can Vud şöyle der: "Bir doktor olarak kişisel deneyimlerime ve gerek hastanelerde yıllarca süren gözlemleri­ me dayanarak belirtmek isterim ki, et ne gereklidir, ne doğaldır ne de sağlıklı. Beden ve ruhun gelişimi için de gerekli değildir. Çünkü vejetaryen olan olağanüstü pehlivanların ortaya çıkışı, vejetaryen oldukları bilinen eski veya yeni sayısız filozof, yazar ve bilim adamının varlığı bunun için yeterlidir."
Profesör J. Lefevre, bilimsel kitabı Examen Scientifique du vegetarisme'de, bitkisel yiyeceklerin bedensel ve zihinsel güçleri artıracak tek besin olduğunu parlak bir şekilde ispat ettikten son­ra şu sonucu çıkarır: Vejetaryenlik, beden uzuvlarını yormadan, her türlü zehirden uzakta, bedensel uyarıcı güçlerin gelişmesine ve soğuğa karşı direncin artmasına izin veren tek beslenme tar­zıdır.
Süt ve yumurta yasaklanmamıştır. Çünkü onlarda hayati madde vardır. İnek sütle besler yavrusunu. Yumurtadan civciv oluşur. Şu halde bunlar ölü madde değildir. Oysa et gibi yiye­ cekler çözünür. Balık ani ölüm nedeniyle murdarlaşır. Hepimi­zin bildiği gibi çirkin bir şeydir.
"Vejetaryenliğin amacı insanı doğa yasalarına uygun yiye­cekle güçlendirmektir. Akıl yolu ile davranılacak olursa bu, tam bir uyum ve denge sağlanmasının en iyi yolu olacaktır."
"Vejetaryenlik çalışma kapasitesini arttırır, düşünce özgür­lüğüne yardım eder. İnsandaki yüce hasletlerin gelişmesine neden olur. Tüm varlıkları severek tam bir denge oluşmasını sağlar.
68,4bin öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.