Puan vermedi·448 syf.··
2026 68. kitabı
Alevlerin arasında sona yürüdüğünü düşünen Larina'nın bir anda kendini yabancı bir dünyanın ortasında bulmasıyla başlayan hikâye, sayfalar ilerledikçe çok daha derin ve karanlık bir yolculuğa dönüşüyor. Bir yanda ailesine ulaşmaya çalışan genç bir kız, diğer yanda omuzlarında bir halkın kaderini taşıyan kırık bir prens... As Valor Jarlan'ın sert kabuğunun altında sakladığı yalnızlığı hissetmemek mümkün değildi. Gücüyle korku salan bir adamın, tek bir kişinin varlığıyla nasıl değişebildiğini okumak oldukça etkileyiciydi. Larina ise yaşadığı onca kayba rağmen ayakta kalmaya çalışan, cesaretiyle hayran bırakan bir karakterdi. En çok da hikâyenin yarattığı atmosferi sevdim. Sislerin arasında saklanan sırlar, geçmişten gelen gölgeler ve her bölümde biraz daha büyüyen gizem hissi beni sayfalara bağladı. Tam cevaplara ulaştığımı düşündüğüm anlarda yeni sorular ortaya çıktı. Yazarin olusturdugu evreni ve karakterleri sevdim. Merak uyandici sekilde bitt kitap. İkinci kitabi daha cok merak ediyorum m Fantastik dünyalarda kaybolmayı sevenler icin guzel bir seruven olacaktır. . Merak duygusunu son ana kadar canlı tutan, duygusal yönü güçlü bir fantastik kurgu arıyorsanız bu seriye şans vermelisiniz
Tılsım ve Sis 1Seda Lena · Guardian Yayınları · 2025101 okunma
Puan vermedi·252 syf.··
2026 18. kitabı
Ben genelde moralimin çok bozuk olduğu dönemlerde bu tarz kitapları okuyorum çok da işime yarıyor. Beynen ve moralmen bu ara çok iyiyim ondan sanırım çok sarmadı beni. Bir kaç sayfa okuyarak bir kaç sayfa şöyle bir bakarak bitirdim kitabı ve morak olarak kötü olduğum bir dönemde okumak şartı ile kitaplığıma kaldırdım.
Beynine Format AtM. Barış Muslu · Doğan Kitap · 20132,411 okunma
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Puan vermedi·152 syf.··
2026 40. kitabı
·
14 günde okudu
·
Okunma: 31 Mayıs 2026 18:05
Yazarın bu serinin ilk kitabı olan "Kalk Bi Dopamin Demle"yi çok severek okumuş, çevreme önermiş,öğrencilere tavsiye etmiştim. Bu iki kitap çıktığında da heyecanlandım, fakat aynı hazzı ve keyfi asla hissedemedim. Vakti olmayanlar için sinirliyim mottosuyla yazılmış bu iki kitap Aşk ve evlilik kavramlarını toplumsal normlara belli bir mesafeden durarak,biraz "suya sabuna dokunmadan" yazılmaya çalışılmış. Bu da kitabı arada bırakmış, uzun benzetmeler,aynı anlama gelebilecek ifadelerle kendini tekrar eden bölümler oluşmuş. Ögreticiliğini ve bilimsel yönünü daha az bulduğum bu serinin bu, ikinci kitabı ilkinden biraz daha derli topluydu bence.
Aşktan SonraSerkan Karaismailoğlu · Ortapia Yayınları · 2026150 okunma
Puan vermedi·152 syf.··
2026 35. kitabı
Yazarın bu serinin ilk kitabı olan "Kalk Bi Dopamin Demle"yi çok severek okumuş, çevreme önermiş,öğrencilere tavsiye etmiştim. Bu iki kitap çıktığında da heyecanlandım, fakat aynı hazzı ve keyfi asla hissedemedim. Vakti olmayanlar için sinirliyim mottosuyla yazılmış bu iki kitap Aşk ve evlilik kavramlarını toplumsal normlara belli bir mesafeden durarak,biraz "suya sabuna dokunmadan" yazılmaya çalışılmış. Bu da kitabı arada bırakmış, uzun benzetmeler,aynı anlama gelebilecek ifadelerle kendini tekrar eden bölümler oluşmuş. Ögreticiliğini ve bilimsel yönünü daha az bulduğum bu serinin ikinci kitabı ilkinden biraz daha derli topluydu bence.
Aşktan ÖnceSerkan Karaismailoğlu · Ortapia Yayınları · 2026260 okunma
8/10
·256 syf.··
Beğendi
·
2026 24. kitabı
Agatha Christie'nin yazdığı son Tommy ve Tuppence romanıdır. Tommy ve Tuppence, gizli ajan görevlerinde bulunan karı kocadır. Gizli Düşman, N veya M, Pembe Evdeki Ölü ve Kader Kapısı romanlarında baş karakterler olarak bu ikili vardır ve en önemli özellikleri de geçen zamanla beraber yaşlandıklarıdır. Diğer karakterler gibi sonsuz evrende sonsuza kadar oldukları yaşta sabit kalmamışlardır. "Mary Jordan'ın ölümü normal değildi. Bu içimizden birinin işi, onun kim olduğunu bildiğimi sanıyorum.'' Oldukça güzel bir Tommy ve Tuppence Beresford romanı. Tommy ve Tuppence yeni bir köşk satın alırlar. Evin içerisindeki kitapları yerleştirmeye çalışırken Kara Ok kitaptaki bazı harflerin altının çizildiğini fark ederler. Mary Jordan adında birinin ölümünün normal olmadığı yazmaktadır. Bunu yazan çocuk Alexander da ölmüştür. Araştırmaya başladıklarında Mary'nin ajan olduğunu öğrenirler. Alman casusu zannederler ancak İngiliz ajanıdır. Bu arada Mary hakkında bilgi veren bahçıvan öldürülür ve Tuppence'e ateş edilir. Yazar bu kitabı da katil ve cinayet unsurlarinin yanında hayvan sevgisi ve aile bağlarının önemine de yer vermiş. Ama öyle çok aksiyon içeren bir eser değil.Kararı size bırakıyorum ama seriye başlarsanız bunu da okuyun derim.
Kader KapısıAgatha Christie · Altın Kitaplar · 2017886 okunma
Puan vermedi·416 syf.·
2026 43. kitabı
Serinin bu kitabındaki olay akışını diğerlerine göre daha az beğenmeme rağmen yazarın dili ve hayal dünyası, yapmış olduğu doğa tasvirler beni her türlü kitabın içine çekmeyi başardı. Montgomery'nin sözcükleri ustalıkla ve incelikle seçişi, cümleye işleyişi her daim ona hayranlık duymama sebep oluyor. Benim için tek eksi yönü -yazarın eserleri tüm yaş grubuna hitap etse de- bu kitabında çoğunlukla çocukların başından geçen olaylara yer verdiği için ilerlemesinin zor oluşuydu. *Kitap son bölümüyle gönlümü fethetmeyi yine başardı :) ♡
Yeşilin Kızı Anne 6L. M. Montgomery · Ephesus Yayınları · 20211,781 okunma