Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Elif

Elif
@mavisiirleryazansair
*İnsan bilebilir mi, yoksa her şeyi zan mı eder? "Sapare aude!"
Psikolog Jung'un da ifade ettiği gibi, modern insan, aydınlanma döneminden itibaren kutsala yüz çevirmiş, geçmiş ile geleneksel bağlarını koparmış, geçmişin hayatı anlam veren değerlerini göz ardı etmiş; ancak girmiş olduğu ilerleme ve modernleşme yolunda hayata anlam verecek yeni bir değerler sistemi oluşturamamıştır.
Reklam
Anlaşılan bugün modern bir devlet olma yolunda hızla ilerleyen ve küresel değişimden nasibini alarak oldukça köklü ve önemli bir değişim süreci içinde cemaatten cemiyete doğru bir geçiş topluma özelliği taşıyan Türkiye'de yaşanan modernleşme sürecinde eğitimin yaygınlaşması ve özellikle 1950'den sonra görülen ekonomik gelişme, sekülerleşme ile birlikte dini alanda bir canlanmayı da beraberinde getirmiş gözükmektedir.
Karşı kültürlerin yaşam tarzlarının ve inançların ahenkli ve uyumlu bir şekilde birlikte var olabilmelerinin tek yolu olarak düşünüldüğü için hoşgörü çağdaş modern toplumlarda çok büyük bir erdem olarak kabul edilmektedir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bireylere göre ibadethaneye gidip gitmeme insanın inancının değil tercihinin konusudur; dolayısıyla her insanın kendi özgür iradesine ve seçimine bırakılmalıdır.
Modernliğin Temel Karakteristikleri
Modernizmin kendine özgü kutsal bir kozmosu olduğunu belirten Thomas Luckmann'a göre, modern kutsal kozmos, bireyin özel alana çekilmesini teşvik eder ve hatta meşrulaştırır. Bunun doğal bir sonucu olan din de bir "özel iş" haline gelmiştir.
Reklam
Hangisi daha tehlikeliydi? Kalmak mı gitmek mi? Gitmek.. Gitmek.. Peki ama nereye?
Sayfa 24
Her günü pes etmeden umutsuzluğa kapılmadan intihar etmeden hatta siyaset tartışmaya devam ederek nasıl atlatıyorlar?
Sayfa 14
Mutluluk fikrimin diğer herkesin mutluluk fikriyle tamamen çelişmesinden korkuyorum.
Sayfa 13
İnsanların neden her gün oturup günde 3 öğün yemek yemeye kendini mecbur hissettiklerini merak ederdim.
Sayfa 13
Reklam
ilk hatırat
İnsan yaşamı denen mefhum hakkında hiçbir fikrim yok.
Sayfa 11
İnsanlari robotlaştıran "tüketim köleliği" sistemi içindeki yığın insanların servet düşkünlükleri kendilerine "modernleşmiş yoksulluk" getirir. İnsan yığınlarına kala kala "özendirilip de giderilemeyen ihtiyaçlar" kalır.(İllich,2006)
Sayfa 106Kitabı okudu
Genel olarak modern dönemin "düşünüyorum o halde varım" motosu postmodernite ile birlikte adeta "tüketiyorum, o halde varım" gibi bir mottoya dönüşmüştür.
Sayfa 106Kitabı okudu
Toplumsal Cinsiyet ve Tüketim
Harari, tüketim ve insanlık ilişkisini "romantik tüketicilik akımının gerçek inananları" şeklinde özetler.
Sayfa 105Kitabı okudu
Haksızlık etmek ile haksızlığa uğramak; bu iki şeyden en kötü olanı bizce haksızlık etmektir.
3.946 öğeden 31 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.