Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Merec-el Bahreyn
Yaradan, acı ve tatlı sulu iki denizi buluşturdu, demektir. Şems-i Tebrizi ile Mevlâna'nın Konya'da ilk karşılaştığı noktaya "Merec-el Bahreyn" demişler.
Sayfa 148Kitabı okudu
Heyecan içinde, adeta kutsal bir sözcük söylermiş gibi, "Merec-el Bahreyn," diye yineledi. Yani iki denizin buluştuğu yer. Aslında bu deyim Kuran'da geçer. 'Yaradan, acı ve tatlı sulu iki denizi buluşturdu' denmektedir. Kuran'dan esinlenenler de Şems-i Tebrizi ile Mevlana'nın Konya'da ilk karşılaştığı noktaya Merec-el Bahreyn demişler.
Sayfa 187Kitabı okudu
Reklam
Farklı olanların bütün olabildiği anlar.
Bizim buluşmamıza Merec-el Bahreyn derler. Arapça bir deyimdir. Allah ın kitabında Furkan Suresinde şöyle anlatılır. "İki denizi buluşturdukki birisi tatlı,susuzluğu giderir,diğeri ise tuzlu ve acıdır. Aralarında da görünmez bir perde koyduk ki birbirlerine karışmasınlar." İşte bu yüzden Celaleddin ile ben kavuşuruz ama kendi meşreplerimizi koruruz.
Sayfa 169 - Şems anlatıyorKitabı okudu
Merec-el Bahreyn
Yaradan, acı ve tatlı sulu iki denizi buluşturdu
Sayfa 148 - YKYKitabı okudu
“Merec-el Bahreyn” diye yineledi. “Yani iki denizin buluştuğu yer. Aslında bu deyim Kuran’da geçer. ‘Yaradan, acı ve tatlı sulu denizi buluşturdu’ denmektedir. Kuran’dan esinlenenler de Şems-i Tebrizi ile Mevlâna’nın Konya’da ilk karşılaştığı noktaya ‘Merec-el Bahreyn’ demişler.
Sayfa 149 - Yapı Kredi Yayınları (2022)Kitabı okuyor
Reklam
Merec-el Bahreyn, Arapça bir deyimdir. ALLAH'ın kitabında Furkan Suresinde şöyle anlatılır: "İki denizi buluşturduk ki birisi tatlı, susuzluğu giderir, diğeri ise tuzlu ve acıdır. Aralarına da görünmez bir perde koyduk ki birbirlerine karışmasınlar."
Sayfa 169Kitabı okudu
"Merec-el Bahreyn" diye yineledi. "Yani iki denizin buluştuğu yer. Aslında bu deyim Kuran'da geçer. 'Yaradan,acı ve tatlı sulu iki denizi buluşturdu.' denmektedir. Kuran'dan esinlenenler de Şems-i Tebrizi ve Mevlana'nın Konya'da ilk karşılaştığı noktaya 'Merec-el Bahreyn' demişler."
Sayfa 148Kitabı okudu
"Merec-el Bahreyn," diye yineledi. "Yani iki denizin buluştuğu yer. Aslında bu deyim Kuran'da geçer. 'Yaradan, acı ve tatlı sulu iki denizi buluşturdu' denmektedir. Kuran'dan esinlenenler de Şems-i Tebrizi ile Mevlâna'nın Konya'da ilk karşılaştığı noktaya Merec-el Bahreyn,' demişler."
Hak Dostları*88 Abdülhak Dehlevi Hz
Hindistan'da yetişen tefsir, hadis ve fıkıh alimlerinin büyüklerinden. Babası Seyfeddin bin Sadullah-el-Buhari et-Türki'dir. Muhaddis Dehlevi diye de bilinir. 1551 (H. 958)de Delhi’de doğdu. 1642 (H. 1052) senesinde Delhi'de vefat etti. Kabri oradadır. Dedesi Buhara'dan gelerek Hindistan'a yerleşmiş olan Abdülhak-ı
Reklam
"Merec-el Bahreyn" "Yani iki denizin buluştuğu yer. Aslında bu deyim Kuran'da geçer. 'Yaradan, acı ve tatlı sulu iki denizi buluşturdu' denmektedir. Kuran'dan esinlenenler de Şems-i Tebrizi ile Mevlâna'nın Konya'da ilk karşılaştığı noktaya 'Merec-el Bahreyn,' demişler."
Sayfa 178Kitabı okudu
Bizim buluşmamıza Merec el Bahreyn derler. Arapça bir deyimdir. Allah'ın kitabında Furkan suresinde şöyle anlatılır. "İki denizi buluşturduk ki birisi tatlı, susuzluğu giderir, diğeri ise tuzlu ve acıdır. Aralarına da görünmez bir perde koyduk ki birbirlerine karışmasınlar." İşte bu yüzden Celaleddin ile ben kavuşuruz ama kendi meşreplerimizi koruruz.
Sayfa 203Kitabı okudu
440 syf.
·
Puan vermedi
·
19 günde okudu
Londra da başlayan Konyaya uzanan içinde Şems ve Mevlana konularını içeren bu romanda Karen Kimyanın dünyevi sorunlarıyla boğuşmasını izlemlerken , kendimi ilahi aşkın ortasında buldum… Ruhum bu bedende oldukça kuran ın kuluyum , seçilmiş muhammedin yolunun toprağıyım diyor mevlanam . gelelim karen kimyaya karen kimya demşken ismi kimya şems
Bab-ı Esrar
Bab-ı EsrarAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 201936,2bin okunma
Şems-i Tebrizi ile Mevlana nın konya da ilk karşılaştığı noktaya 'Merec - el Bahreyn' demişler
43 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.