Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
208 syf.
9/10 puan verdi
Siyonizm ve Türkiye Kutsal Topraklarda Şer Planları Süleyman Kocabaş • Yahudiler için “İkinci Kızıldeniz Olayı” Türklerin Yahudilere kapılarını açmaları. • Babil Krallığı Yahudileri Babil’e (Irak) sürdü. Persler Babil Krallığını yıktı (M.Ö 539). Pers kralı Yahudilerin Filistin’e dönmelerine izin verdi. Tevrat’ın kitap olarak ortaya çıkışı bu
Siyonizm ve Türkiye
Siyonizm ve TürkiyeSüleyman Kocabaş · Yakın Plan Yayınları · 201823 okunma
Siyonist moses hess"Yahudilerin Orta Doğu'da kuracakları bir devlet , emperyal Batı politikalarına hizmet edecek ve aynı zamanda geri kalmış Doğu'ya Batı uygarlığını götürecektir.
Sayfa 387Kitabı okudu
Reklam
Herzl'in modern Yahudi yaşamı tartışmaları özgün değildir, fikirlerinin bir çoğu Moses Hess ve Leon Pinsker gibi daha önceki Siyonist düşünürler tarafından öne sürülmüştür. Ancak Herzl'in Yahudi devlet konusundaki başarısı, bu konuyu en üst düzeydeki diplomatik ve politik çevrelere taşıması olmuştur.
Dine dair Marksist kavrayış, sıklıkla, Marx’ın Hegel’in Hukuk Felsefesinin Eleştirisi. Giriş (1844) makalesinde yer alan “din halkların afyonudur” deyişiyle özetlenir. Ancak bu ironik ifade Marx’a özgü değildir. Dostları Moses Hess ve Heinrich Heine dahil olmak üzere, Marx’tan önce pek çok yazarda aynı ifadeye rastlanır.
Yahudi Devleti proje olarak, Moses Hess ve Leon Pinsker gibi siyonist düşünürler tarafından Herzl'den daha önce düşünülmüştü. Ancak Theodor Herzl'in üzerinde durmamızın nedeni, bu konuyu en üst düzeydeki diplomatik ve politik çevrelere taşıyarak dünya kamuoyu çerçevesine oturtmuş olması.
Sayfa 14
Ne kadar azsan, yaşamını ne kadar az görkemli kurmuşsan, o kadar çok şeyin var demek­tir ve görkemsiz yaşamın o denli büyüktür... Ekonomi, senin ya­şamından ve insanlığından aldığı şeylerin yerine, sana para ve zenginlik verir." Moses Hess Sahip Olmak ya da Olmak, Erich Fromm
Reklam
Din
Dine dair marksist kavrayış, sıklıkla, Marx'ın Hegel'in Hukuk Felsefesinin Eleştirisi. Giriş (1844) makalesinde yer alan "din halkların afyonudur" deyişiyle özetlenir. Ancak bu ironik ifade Marx'a özgü değildir. Dostları Moses Hess ve Heinrich Heine dahil olmak üzere, Marx'tan önce pek çok yazarda aynı ifadeye rastlanır.
Sayfa 48 - YordamKitabı okudu
22 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.