Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mihriban Şeyma Saka

Hakkı Kabule Yanaşmamak
İbn Yezdâniyar'a sorulmuş: Kul Allah'a yönelirken hangi niyetle yönelmeli? Cevap vermiş: Vazgeçtiği şeylere bir daha dönüp bakmamak ve Allah'a ulaşmak için yakasını kurtarıp uzaklaştığı şeyleri bir daha aklına dahi getirmemek niyetiyle.
Reklam
Şımarıklık
Malik bin Dinar şu hatırlatmayı yapar: Hüznü olmayan kalp harap olur, kimsenin oturmadığı ev misali.
Sayfa 108Kitabı okudu
Dıştan Dindar
Ebu Osman hazretleri şöyle demiştir: Dışarıdan Allah korkusuyla ürperir ve titrer gözüken, içeridense her türlü melaneti işleyen, günah işlemekten kendini kurtaramaz.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İhmal ve Gevşeklik
Süleyman Daranî hazretlerinin uyarısı: Her nesnenin pası vardır, gönlün pası da çok yemektir. Çok yiyenin başına altı belâ gelir: Kıldığı namazdan haz almaz, unutkan olur ve ezber yapamaz, tok olduğundan şefkati az olur, ibadet ve tâatta tembelliğe yol açar, şehveti galip gelir ve Müslümanlar camiye giderken o tuvalete yönelir.
Kuruntular, Vesveseler
İnsanların bakıp gördükleri konusunda kendine çeki düzen verirken, Allah'ın görüp gözettiği noktalara aldırış etmemen senin için ayıp olmaz mı?
Reklam
İslam Âlimlerinin Zamana Verdikleri Kıymet
Kendine prensip edin. Her gün nefsine şunu sor: "Bugün boş zamanımda ne yaptım? Sıhhatime yarayan bir iş, mal veya ilim kazanma yolunda bir uğraş; kendime veya başkalarına yönelik faydalı bir faaliyet yaptım mı?" Bir bak bakalım: Boş zamanın aklına boyun eğmiş mi? Senin güzel bir hedefin vardı. Bak bakalım zamanını o yönde sarf edebilmiş misin? Cevabın 'evet' ise başardın demektir. Yok eğer cevabın 'hayır' ise başarmak için çalışmalısın, gayret etmelisin.
Sayfa 94 - Otto YayınlarıKitabı okudu
Başlamadan önce
Zira ilmin kaynağı zekâ, amelinki ise iradedir. İrade terbiyesinin hakkiyle mahsul verebilmesi için ona erken başlamak lazımdır.
Sayfa 13 - Yağmur YayınlarıKitabı okudu