Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Murat CESUR

Belma Sebil
bunca yıl sönmemiş umudum nisan değilse mayıs perşembe değilse pazar
Sayfa 87 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sen Beyaz Bir Kadınsın
sen beyaz bir kadınsın uzaktaki gözlerin aklımdan çıkmıyor sen beyaz bir kadınsın karanlıkları dinleyen uzaktaki sarmaşıkları duyuyor musun rüzgârda yorgun başını üşümüş yastığına koyuyor musun uyuyor musun
Sayfa 86 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Silahlı Dört Besmele
(...) bir umutları kemal paşa’daydı öbürü ankara hükûmeti’nde (...) “------ ... biz her nokta-i nazardan insan olmalıyız (...) fikrimiz zihniyetimiz medenî olacaktır şunun bunun sözüne ehemmiyet vermeyeceğiz medenî olacağız bununla iftihar edeceğiz. ”
Sayfa 74 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kalpaklı Süvari
nehrin omuzlarına yaslanıp yaslı ve dindar yalnızlıktan soğumuş dağlar kalpaklı bir süvari dolaşırmış gizlilerde yatsıları kemal paşa’dır diyorlar
Sayfa 67 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
923’de demiş
demiş ki mustafa kemal “... memleket demiş asrî medenî ve müreffeh olacaktır behemehal bu demiş bizim için bir hayat davasıdır” 923’de demiş
Sayfa 53 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Ağustos Çıkmazı
(...) bir deniz kıyısında otur gemiler sensiz gitsin bırak herkes gibi yaşasana sen işine gücüne baksana (...) hevesim olsa param olmuyor param olsa hevesim (...)
Sayfa 44 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Yaşamakta Direnmek
bulaştığın her kadın ayrıca kirletirken sevişmekte direnmek ne demek düşündün mü
Sayfa 30 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Ömer haybo’nun son günleri
bütün şaraplar ölü kırmızı bütün kadınlar çabuk hiçbiri durduğu yerde durmuyor
Sayfa 25 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
“Esasen Atatürk’ün çağdaşlaşma yolunda yaptığı inkılaplar, köklü bir değişim ve dönüşüm olup bazılarının ifade ettiği gibi yıkmak, zorla ortadan kaldırmak işi değildir.”
Sayfa 53 - Türk Dil Kurumu YayınlarıKitabı okudu
“Atatürk’ün başlattığı devrimlere gelince itiraf etmeliyiz ki yüklendiği her sorumluluğu en ince ayrıntısına kadar değerlendirmiş, çözüme kavuşturmuş; millet menfaatini, kalkınmasını, kültürünü, çağdaşlaşmasını ön görmüştür.”
Sayfa 50 - Türk Dil Kurumu YayınlarıKitabı okudu
Reklam
“Yeni Türk Harfleri, Türk milletinin dil ve kültür hayatında yeri olan, Türkçenin ses ve yazı düzenine göre hazırlanmış harfler bütünü olup Türkiye Büyük Millet Meclisinde 1 Kasım 1928 tarih ve 1353 sayılı kanunla kabul edilerek yürürlüğe girmiştir. Türk dilinin ses ve yapı düzeni göz önüne alınarak hazırlanmış olan bu alfabe; millî eğitim sistemine kavuşmayı, daha rahat okumayı, yazmayı amaçlamıştır.”
Sayfa 49 - Türk Dil Kurumu YayınlarıKitabı okudu
“Atatürk’ün 1928 yılında gerçekleştirdiği ‘Yeni Türk Harfleri’ne geçiş, eşine az rastlanan gerçek bir inkılaptır. O günkü adıyla Dil İnkılabı, Harf İnkılabı’nın temelleri üzerine kurulmuştur. Bugün dil ve harf devrimleri diye adlandırdığımız bu büyük hareket, maalesef gerekçeleriyle ortaya konamadı; gerçekleşmesindeki gösterilen çaba anlatılamadı; bu süreç, diziler hâlinde televizyonlara aksettirilemedi.”
Sayfa 48 - Türk Dil Kurumu YayınlarıKitabı okudu
“Harf ve dil meselesini yaşanan savaşlar, işgaller, toprak kayıpları ertelemiştir. Ancak Cumhuriyet’e doğru bu kültürel mesele canlanmış; Batı toplumlarıyla kurulan diplomatik ilişkiler, Latin harflerine olan ihtiyacı biraz daha çok gündeme getirmiştir.”
Sayfa 46 - Türk Dil Kurumu YayınlarıKitabı okudu
“Arap harflerinin ıslahı ile ortaya atılan harf meselesi, yalnızca okuma ile yazma arasındaki güçlükten kaynaklanmaz. Asıl sebep, Arap harflerinin Türk insanının ses düzenine, hançere yapısına uygun olmamasıdır. Bir başka sebep, eski alfabenin Türk dili bakımından içerdiği gereksiz harfler ve özellikle Arapça kurallardır.”
Sayfa 39 - Türk Dil Kurumu YayınlarıKitabı okudu
Atatürk yalnızca alfabeye, Türkçeye değil; burada yeterince konu etmediğim Türk kültür hayatına, toplum yaşayışına dair çeşitli düzenlemeler getirmiş; toplumu çağdaş dünyanın ulaştığı sosyal ve toplumsal yaşayış düzenine yönlendirmiş; okulların çağdaş yöntemlerle eğitim öğretim yapmalarının yolunu açmış; din adına birtakım kişi ve kuruluşların dayanaksız tutum ve davranışlarını, yaptıkları konuşmaları doğru bulmamıştır. Başlattığı devrimler içinde Soyadı Kanunu, şapka inkılabı, kadına verilen önem ve eğitim öğretim (maarif) başlı başına bir yenilik, çağdaşlık örneği olmuştur.
Sayfa 36 - Türk Dil Kurumu YayınlarıKitabı okudu
679 öğeden 661 ile 675 arasındakiler gösteriliyor.