Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Murat CESUR

Kırmızı Sabahlık
“Düşünceler, sonuca götürmüyor insanı.”
Sayfa 19 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okuyor
Reklam
Haziranlarda
“Mutlulukla mutsuzluğun birbirinden ayrıldığı yerdeki çizgiyi kolayca çekebilir mi insan?”
Sayfa 12 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okuyor
Haziranlarda
“Beklemelerin güzelliğini öğrendim. Yaşanan en güzel şey, beklenildiği ânın değerine ulaşamaz. Umut yüklüdür, giz dolu güzellikler; heyecan doludur beklemeler. Yaşanan her şeyden belli belirsiz bir duş kırıklığı olması bundandır belki.” (s. 11-12)
Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Haziranlarda
“İnsanı kuşatan engin yalnızlığı düşünüyor, çare bulamıyorum.”
Sayfa 11 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okuyor
Haziranlarda
“Beş paralık aldanışları önemseyemem elbet, büyük aldanışlara gebe gibi zaman.”
Sayfa 11 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okuyor
Reklam
Haziranlarda
“Bir sofrayı bölüşmenin güzelliğini yadsıyamam.”
Sayfa 9 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okuyor
Haziranlarda
“Çok çalışmışlar, çok yorulmuşlar, çile çekmişler, sayısız ödün vermişler. Çocuk, koca kahrına katlanmışlar; ödenmiş özverileri.”
Sayfa 9 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okuyor
“Cumhuriyet’in elli küsur yaşında bu gerçeklerin yinelenmesi üzüntü verici çünkü bu devlet daha kurulurken zamanın yöneticileri, emperyalizmin her şeyden önce ekonomik bağımsızlığa musallat olduğunu saptamış; bu yüzden de Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınmasını kamu sektörü öncülüğünde bağımsız bir sanayileşmeye bağlamıştır.”
Sayfa 187 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okuyor
“Türkiye’de solcular, elbette sanayileşmeden yanadırlar çünkü ancak sanayileşmedir ki ülkeyi tam bağımsızlığa kavuşturacak; hem Müdafaaihukuk’un hem de Kuvayımillîye’nin gerçek amacına ulaşmasını sağlayabilecektir. Sanayileşmediğimiz takdirde ne olacağımızı, Osmanlının son iki yüz yılına bakıp anlayabiliriz.”
Sayfa 177 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okuyor
“Empatiye önem vermeyen bir toplum, sağlıklı bir toplum olamaz.”
Sayfa 70 - Remzi KitabeviKitabı okuyor
Reklam
“(...) anlam arayışı, insanın en temel gereksinmesidir.”
Sayfa 69 - Remzi KitabeviKitabı okuyor
Kendi özüyle barışık insan, iyi eş olur. Kendiyle barışık kişi, kendini ‘BİZ’in içinde tanımlar. Kişisel seçimleriyle kendini var eder ve yaşamında kendisi olarak yaşar. İstek ile gerçek ihtiyaç arasındaki farkı ayırt edecek bir bilinç geliştirmiştir. Böyle biri için cinsellik; her iki insanın aklının, duygularının, tüm varoluşunun bir ifadesidir. Cinsellik, gizemini ve kutsallığını kaybetmez; hayatın anlamlı ve coşkulu bir parçasıdır.” (s. 68-69)
Remzi KitabeviKitabı okuyor
“Sağlıklı iç çocuğu olan insan, evlilikte ‘BİZ’i oluşturabilir; ilişkiyi sevgi, umut, istek ve şükür duygusuyla doldurur. İç çocuk; kendini ‘umursanacak’, ‘doğal’, ‘değerli’, ‘güvenilir’, ‘sevilmeye layık’ ve ‘herkesin ilişki kurmak istediği biri’ olarak görür. Kendini dostlarla çevrilmiş hisseder, hayatla ilgili her konuda umutludur.”
Sayfa 67 - Remzi KitabeviKitabı okuyor
“İlişkide cinselliğin gizemini, kutsallığını kaybetmesi ilişkiyi sıradanlaştırır, anlamsızlaştırır.”
Sayfa 66 - Remzi KitabeviKitabı okuyor
“Çocukluğunu yaşayamamış biri, bilinçlenme ve azimle kendini yeniden inşa edebilir. Ama bunu yapmak kolay değildir. Tıpkı yeni bir dil öğrenmeye benzer: Çince öğrenebilirsiniz ama azmetmeniz ve ciddi emek vermeniz gerekir. İç çocuğu yaralanmış biri, azimle kendini yeniden inşa edip olgun ve sağlıklı bir insan olabilir. Bunu yapabilmesi için önce durumun farkına varması; sonra nereye, nasıl gideceğini bilmesi ve bilinçli bir uğraş vermesi gerekir.”
Sayfa 66 - Remzi KitabeviKitabı okuyor
665 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.