Her ân'ı küfeli gibi yaşayıp belli zamanlarda Hüseyn'i olup onuncu günü çorba,nifak kaynatan ...Hakikat seni de unutmayacak!
İnsanoğlu geçmişin yükünü sırtında taşımaktan çok çabuk yorulur. Yaptığımız hatalar, aldığın yanlış kararlar geceleri uykunu kaçırır; sanki o kirli sayfalar hiç temizlenmeyecekmiş gibi hissedersin. Kendini affedemediğin her an, ruhuna bir zincir daha vurursun. Ama Furkan Suresi 70. ayette öyle muazzam bir psikolojik eşik ve felsefi derinlik var ki... Allah, samimi bir pişmanlıkla kapısına gelen kuluna sadece "Seni affettim" demiştir demiyor; "Senden geriye kalan o karanlığı, o hataları alıp iyiliğe, sevaba ve aydınlığa çeviririm" diyor.
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Dante İlahi Komedyada Hz. Muhammed (s.a.v)’i (haşa) Cehennem'in 8. dairesinde "nifak ve ayrılık tohumları ekenler" (şizmalar) arasında cezalandırılan bir figür olarak tasvir eder. Buna rağmen bu eseri nasıl okuyabiliyorsunuz?

Merve KAZAN

@mkazan
·
“ şunu anladım ki, ondan başka Hiçbir gerçeğin olmadığı gerçek aydınlatmadıkça, Doymak bilmiyor aklımız. Ulaşır ulaşmaz gerçeğe, İninde bir hayvan gibi duruyor aklımız; Ulaşmalı o gerçeğe; yoksa işe yaramaz umutlarımız..”
Alıntı
Bugün bahanenin de bir yalan türü olduğunu öğrendim.
Bahaneler, kişinin kalbinde büyüyen nifak tohumlarıdır. Kişi, bir bahaneye sarıldıkça o bahane kendisini daha da gaflete iter. Sonunda ise yalanı yaşam biçimi haline gelir. İbni kayyım
Alıntı
'Beyninize nifak tohumları ekmekten vazgeçin.' SARYA
Alıntı
Neyin ihsan, neyin nifak olduğu zihnin niyetinde gizlidir..