Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Teslimiyet
"İnsanın canlılığı, kalbinin ve ruhunun canlılığına bağlıdır. Bir kalbin canlılığı yaratıcısını tanımadan, O'na muhabbet duymadan, kulluğu, yalnızca O'na yapmadan, O'na tevbe etmeden, O'nu zikretmekle huzura kavuşmadan, O'na yakın olarak ünsiyete erişmeden sağlanmaz.
Felsefenin O'nu tanıtmak için binlerce yıldanberi ortaya koyduğu bunca taslaklar, aklın gösterişli lakin beyhude marangozlukları hep O'nun etrafında ve dışında dolaşmış, lakin kendisini tanıtamamıştır. İlmin yaptığı ise, O'nu görmeden ve tanımadan sadece didik didik etmektir. O'nun dünyalarında ancak aşkın kanadıyla uçulur. Alemde rahmetten başka bir şey yoktur.
Sayfa 128 - Dergah YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Allah'ın bizi sevdiğinin bir işaretini Bâyezid-i Bistâmi şöyle ifade ediyor: " Başlangıçta dört açıdan hatalıydım. Allah'ı zikretmeyi, tanımayı, sevmeyi ve O'nu aramayı amaçlamıştım. Sona geldiğimde ise, ben O'nu anmadan önce O'nun beni andığını, ben O'nu tanımadan O'nun beni tanıdığını, ben O'nu sevmeye başlamadan O'nun beni sevdiğini gördüm. Bana olan sevgisi, benim O'na olan sevgimden önceydi ve ben O'nu aramadan O beni arıyordu.
İnsanı hedefe vardırıp kurtaracak şey, sadece Allah sevgisidir. Allah'ı sevmek ise O'nu tanımadan mümkün olamaz.
Sayfa 12 - semerkand yayınlarıKitabı okudu
....... ilmin sadece kendi bildiklerinden ibaret olduğunu, bunun hedefe ulaştırıcı ve kurtarıcı olduğunu düşünmelerinden kaynaklanmaktadır. Oysa insanı hedefe vardırıp kurtaracak şey, sadece Allah sevgisidir. Allah'ı sevmek ise O'nu tanımadan mümkün olamaz.
165 öğeden 101 ile 110 arasındakiler gösteriliyor.