Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Emek ve özveri verdiğin şeylerin veya kişilerin başka kişiler tarafından tüketildiğini görünce hayata güvensiz bir şekilde devam edersin
Özveri, değer ve kendinden verme… aptallıktır.
Reklam
Japonların dini; “Şintoizm”dir… Peygamberleri yoktur. Zaten cennetleri / cehennemleri de yok… Japonların inanç ve ahlak anlayışı; bu dünyada, diğer insanların gözündeki İMAJ’larını esas alır… Yani, korkuya değil, utanma duygusu temeline dayanır… Utanma duygusundandır; o özveri, düzen, disiplin ve saygı. Kağıdın üzerindeki notta şöyle yazıyor; "Yanlışlıkla bisikletine çarptım ve zili kırıldı. Çok özür dilerim."
bursanın kurtuluş yıl dönümünde bursalılarla konuşma 11 eylül 1924
Efendiler! Bursa’nın kurtuluşuna rastlayan bugünlerde, burada, aranızda bulunarak sevinçlerinize katıldığımdan çok mutluyum ve huzurluyum. Memleket adına yapılan konuşmadaki, esirgenme yeri duyulan gerçek duygulara, sevgiye, güvene bütün kalbimle teşekkür ederim. Fakat izninizle hemen açıklamalıyım ki, gösterilen bütün övgüler benim kişiliğimden
Sayısalcısın kitap okumak ne işine yarar!!
Dikkatimi çeken, beni uzun süredir düşündüren bir konu hakkında düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Sayısal/Sözelci kitap ilişkisi. Toplumda çok yanlış ve korkunç bir düşünce var ve o düşünceyi toplumun büyük genç kesmi kabullenmiş. "Sayısalcı kitap okumaz onların ilgi alanı değil, kitapları sadece ea, sözelciler okur." Ve küçümsenen ealar da kimisi siyasetçi kimisi CEO kimisi de yönetici... Arkadaşlar kitap okumanın statüsü, alanı, bölümü yok. Neden kitabı basit, küçük şeylerle sınırlandırıyorsunuz. Kitap okumayan, az okuyan sayısalcılar ne özveri sahibi olabilmişler nede adam akıllı alanıyla ilgilenebilmişler ne yazık ki oradan oraya yönlendirilmeye muhtaç kimseler olmuş ve bu durum sanırım Türkiye'de var. Kitap okumazsak eğer Mantıklı düşünemeyiz, Özveri sahibi olamayız, Bilinçli insan olamayız, Okuduğumuz şeyi anlayamayız, Akademikte, hayatta başarısız oluruz, .... Çevremize baktığımızda en büyük insanlar, ceolar, zenginler çok kitap okuyan ve çok çalışan insanlardır. Kitap okumayı küçümsemeyin, eğer küçümsersiniz başlamadan kaybetmişsiniz demektir. Toplumu, insanları, "boşver kitap okuma", "kitap okumak ne işe yarar" diyen kimseleri ciddiye almayın. Acınacak kimsenin hâli, sözleri ciddiye alınmaz.
Ali Şeriati'nin duası Ey kadir olan Allah'ım... Alimlerimize mes'uliyet, Halkımıza ilim,
Reklam
6 şubat bugün.. Asrın felaketi dedikleri, yüreklerimizin halen o günkü gibi sızladığı gecenin üzerinden tam bir yıl geçtiği gün... Saniyeler sürse de, acısı derin, iziyse geride kalanların ömründe daim.. Bazı umutların, hedeflerin, hayallerin kısacası bazı hayatların yarım kaldığı sessiz çığlıklarla dolu gece.. Geçmişe gidemeyiz elbet, o günler geri de gelmeyecek fakat geleceğimizin refahı bizlerin elinde.. Tüm doğal afetlerde olduğu gibi, o gecede de tüm sorumluluk doğal afetlerde değildi.. Yolumuz varmış ki, bizler hâlâ buradayız. O sebeple bu günümüzün ve sevdiklerimizin kıymetini bilmeli, insana değer vermeli ve en önemlisi yaptığımız tüm işleri elimizden gelen en büyük özveri ile yapmalıyız zannımca. Zira bu felaket ne ilkti ne son.. Rabbim tüm vefat edenlenlerimize rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin, tüm insanlığı bütün felaketlerden korusun ve bir daha böyle bir acı yaşatmasın inşallah... Ve bizleri doğrudan, ahlâktan ve merhametten yoksun bırakmasın, şu mübarek günde dualarımızı kabul etsin inşallah.. Sevgi ve dua ile.. Vesselâm..
Özveri yetim bu aralar
Ecenur

Ecenur

@Eeceenur
·
25 Ocak 20:10
Savaş
"İnsan, öldürmek için gösterdiği çabayı, özveriyi, öldürmemek için göstermiyor."
Sayfa 165 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
özünü keşfet
İnsanların yalnızca rakamlardan ibaret olması dehşet verici, değil mi? Takiplerin, beğenilerin, sıfırların bolca önemi olduğu bir dünya.. Öyle ki, küçücük çocukların dilinde “fenomenlik”. Anlamı: ünlü olmak, çok takipçi, bolca ve “kolay” kazanç. Nerede kaldı yaratıcılık?
780 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.