Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Rivayet edilir ki bir gün Peygamber Efendimiz (SAV) tek başına otururken Hazreti Ali (r.a) yanına geliyor. "Sizi çok dertli gördüm. Bir probleminiz mi var?" diyor. Efendimiz (SAV), "Bana Miraç'da verilen sırları düşünüyorum, ya Ali!" cevabı veriyor. Hazreti Ali de "Birazını benimle paylaşabilir misiniz?" diyor. Efendimiz (SAV), "Ya Ali, kaldıramazsın." diyor. Peygamberimiz (SAV) Hazreti Ali'yi (r.a) çok istekli görünce sırlarının bir kısmını anlatıyor. Hazreti Ali (r.a) o sırları duyduğu anda göğsünde bir kabarma, taşkınlık hissediyor. Söylemek, bağırmak istiyor. Ama sırdır, söyleyemiyor. Hemen Mekke'nin dışına çıkıyor. Kör bir kuyu buluyor. Ve o kuyuya bağıra bağıra içindekileri anlatıyor. Sonra rahatlıyor. O su vermeyen kuyu, Hazreti Ali'nin (r.a) verdiği sırları kaldıramayarak taşmaya başlıyor. Su taşınca suyun çevresindeki kamışları besliyor. Kamışlar zamanla büyüyor. Bir gün oradan geçen bir çoban, rüzgarın kamışlarda çok hoş bir ses çıkarttığını fark ediyor. Kesip, belirli işlemlerden geçirip onu üflemeye başlıyor. Bir gün Hazreti Muhammed (SAV) ile Hazreti Ali (r.a) develeri ile oradan geçerken bu çobanın çaldığı kamışın sesini duyuyor. Efendimiz (SAV) devesini durduruyor. Hazreti Ali'ye (r.a) dönüp, "Ya Ali, sen benim sırlarımı birine mi anlattın?" diye soruyor. Efendimiz' in (SAV), "Bu kamış parçası kıyamete kadar benim sırlarımı taşıyacak, sadece kalbi açık olanlar duyabilecek." buyuruyor..
Unutma!
İsrail'in nüfusu 9 milyon İslam alemi 2 milyar .. Peygamberimiz(sav) buyuruyor ki ; "Çok olacaksınız ama ağırlığınız olmayacak." İşte böyle bir çağdayız...
Reklam
Çok eleştiri yapan kişiler kendi kusurunu görmeyenlerdir...
Tevekkül bir zikirdir, sevmek bir zikirdir, merhamet bir zikirdir, affetmek bir zikirdir, Kuran bir zikirdir, namaz bir zikirdir, tesbih bir zikirdir, çocuk başı okşamak bir zikirdir, açlıktan kıvranan köpeğe bir lokma atmak bir zikirdir, hasta ziyareti bir zikirdir, mazlumun yanında olmak bir zikirdir, gıybetten, iftiradan sakınmak bir zikirdir, kalbi Allah için arındırmak bir zikirdir, nefret ve kinden uzaklaşmak bir zikirdir, vb. Bu listeyi çok uzatabiliriz. Ama önemli olan bütün bu erdemleri sırf Allah için yapmaktır. Gösteriş ve reklamdan uzak, "insan olmak", kámil bir mümin olmak için çalışmak. Bunu yaparken de sırf Allah için yapmak. İşte Kuran-ı Kerim ancak bununla doyuma ulaşabilirsiniz diyor. Tedavi budur buyuruyor. Peygamberimiz (SAV), "Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız; müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz" genel ilkesini hayatın tümüne yaymamızı ister. Biz bu hadisi sadece dini bir gereksinim olarak görürüz. Evet, belki de en önemli kullanım alanı din olmalıdır, ama komşumuzla münasebetimizde, çocuğumuza ilgimizde, insanlarla konuşmamızda bu prensibe ihtiyacımız yok mu? Hz. Peygamber özel hayatında da bu toleransı esas almıştır. O’nun (SAV) bu tavrını anlatan Hz. Aişe (RA) şöyle der: "Peygamberimiz (SAV) iki dünya işi arasında muhayyer (seçenek sahibi) bırakılınca günah olmadıkça mutlaka onlardan en kolay olanını alırdı. Ne var ki, şayet günahı gerektiren bir konu olursa da ondan insanların en uzak olanı Hz. Peygamber (SAV) olurdu. O hiç kendisi için kin tutup öç almamıştır."
Peygamberimiz (sav) buyuruyor ki: "Bir kimse kıldığı namazla idlâl yaparsa yani nazlanırsa, namazı kılmamış gibi olur."
a.

a.

@nurutevhid
·
05 Kasım 2023 12:01
Eğer bu kendisine verilenlerden dolayı yüce Allah üzerinde hakkı olduğunu düşünüp, yaptığı ibadeti yüce Allah yanında kabul edilmiş bilirse o zaman nazlanmış olur. Buna idlâl denir.
Sayfa 224
Sevgili Peygamberimiz (sav) buyuruyor ki; "İçinizden biri bir kötülük görürse onu eliyle, buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin; buna da gücü yetmezse kalbiyle (ona karşı kin ve nefret beslesin). Bu ise imanın zayıf gereğidir." (Müslim, İmân, 78)
Ramazını Şerifte şu 3 kıymetli vakti kaçırmayalım
Allah-u Teala orucun hükümlerini Bakara Suresi 183,184,185.ayetlerinde anlattıktan sonra dua meselesini anlatıyorsa bu şu demektir Ey kullarım Siz benim için oruç vazifesini yerine getirin sonra dua edin duanıza icabet edeceğim Peygamberimiz Efendimiz (sav) özellikle iftar vaktine dikkat çekmiş ve buyurmuş ki;oruçlunun iftar anında icabet olunan bir duası vardır.Bizde iftar vakti yaklaştığı zaman hurmamızı önümüze alalım,suyumuzu alalım,tesbihi elimize alalım "sübhanallahi ve bihamdihi" zikrini çekelim sonra da Allah'tan isteyelim "Allah'ım senin için oruç tuttum senin için aç kaldım ne olur kusurlarımı bağışla,şu şu ihtiyacım var ikram eyle diye dua edelim.sahabelerden bazıları özellikle ailesini sofraya toplar onlara dua ettirirmiş.Biz de bunu yapalım sofraya oturalım İftardan önce hepimiz dua edelim, çocuklarımız Dua etsinler Amin diyelim biz dua edelim onlar Amin desinler Allah'tan isteyelim Evet iftar vaktini asla zayi etmeyelim.Allah'a yalvaralım yakaralım.Bir de sahur vakti vardır Efendimiz(sav) mutlaka sahur yapın çünkü sahurda bereket vardır buyuruyor.Bereket manevi bolluk demektir gözle görülmez mutlaka kalkalım.Teheccüd namazında kılalım o vakitte.
Reklam
Yine Peygamberimiz (sav) buyuruyor ki; "Merhametlileri, Rahman olan Allah esirger. Yeryüzündekilere karşı merhametli davranınız ki, gökte olan da sizi esirgesin."
Kalplerin Keşfi
Kalplerin Keşfi
Peygamberimiz (sav) buyuruyor ki; "Kıyamet günü kul, ilk önce namazdan hesaba çekilir. Eğer bu hesabı iyi geçerse kurtulmuş ve başarıya ulaşmış olur. Bu konuda iyi hesap verenler aldanmış ve zararlıdır eğer kulun farz namazlarından eksik çıkarsa ulu Allah (c.c);" Bakın bakalım, kulumun eksik farzlarını tamamlayacak nafile ibadeti var mı?"diye buyurur. Arkasından aynı şekilde, kulun diğer amellerle ilgili hesabı yapılır."
84 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.