Özüm pervasızlanınca hem neyzenim hem ney'im Bugün senin evinde yalnızca seninleyim Ne gezgin ne bezirgân, bir kul olarak geldim Rahman olan adına aşk ile zincirlendim.
Alıntı
Bu haliyle Kur'an, Allah'ı insanlara tanıtmak isteyenlerin rehberidir. Bu rehberi okuyanlar O'nu tanıtırken; O Ehad'dir, O Samed'dir, O Rahmân'dır, 0 Rahîm'dir, O Hakim'dir, O Kerim'dir... diye başlayan cümleler kuruyorlar.
Sayfa 69·Kitabı okuyor
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
"İman" Rahman ve Rahim olan Cenâb-ı Hakk'ın insanoğluna bir lütfudur.
Allah (cc) kendisi ile birlikteyken bizi, kişiliklerimizi biçimlendirdi. Bu nedenle insanlarda Allah’ın isimlerinin tecellileri vardır. Allah (cc) Rahman ve Rahim’dir; biz de merhamet gösteririz. Allah (cc) Hakim’dir; bizde de hikmetin numunesi görünür. Allah (cc) Semi’dir; biz de dinlemeyi sevmez miyiz? Allah (cc) Halık’tır, her şeyi yaratmıştır. İnsanların da yaratma arzusu vardır. Çocuklar bile, legoları birleştirip bir şeyler yapar. Yaratma arzumuz vardır. Allah’a atfedilen her şey insanda zerre de olsa vardır. (…) ‘Allah (cc) Adem’i kendi suretinde yaratmıştır’ Hadis-i Şerif
Sayfa 266·Kitabı okudu
Rahman suresinin altıncı aye­ tini hatırlayalım: Bitkiler ve ağaçlar Allah'a secde ederler.
Her an kâinâta tasarruf etmektedir. Öyleyken Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlarsınız?” (Rahmân, 55/29-30) “Göklerde ve yerde olanlar Allah’ı tesbih ederler. O güçlüdür, hakîmdir. Göklerin ve yerin hükümranlığı O’nundur; diriltir, öldürür. O, her şeye kâdirdir. O her şeyden öncedir; kendisinden sonraya hiçbir şeyin kalmayacağı sondur. Varlığı âşikârdır. Gerçek mâhiyeti insan için gizlidir. O her şeyi bilir. Gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra arşa hükmeden, yere gireni ve ondan çıkanı, gökten ineni ve oraya yükseleni bilen O’dur. Nerede olursanız olun. O, sizinle berâberdir. Allah yaptıklarınızı görür. Göklerin ve yerin hükümranlığı O’nundur. Bütün işler Allah’a döndürülür. Geceyi gündüze katar, gündüzü geceye katar. O, kalplerde olanı bilir.
Alıntı