Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla
1-De ki sığınırım ben insanların rabbine. 2-İnsanların melikine. 3-İnsanların ilâhına. 4-İnsanların kötü şeyler fısıldayan o sinsi vesvesecenin şerrinden. 5-O ki insanların kalplerine kötü şeyler fısıldar. 6-Gerek cinler gerek insanlar olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allah'a sığınırım...
Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla Hanif bir yapıya sahip olan İslam, sadece inançtan, ibadetlerden ve dinî törenlerden ibaret değildir; ancak o, inançları, ibadetleri, ahlaki ilkeleri, hukuki işlemleri, bireysel ve toplumsal davranışları düzenleyen kuşatıcı bir hayat nizamıdır. Bu dalların hepsi, ahenkli bir şekilde birbirine sıkı sıkıya bağlıdır, dolayısıyla her biri birbiriyle tutarlı bir bü- tün oluşturur.
Reklam
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ وَبَشِّرِ الصَّابِرٖينَ ٭ الَّذٖينَ اِذَا اَصَابَتْهُمْ مُصٖيبَةٌ قَالُوا اِنَّا لِلّٰهِ وَاِنَّا اِلَيْهِ رَاجِعُونَ Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. "Sabredenleri müjdele. O sabredenler ki, başlarına bir musibet geldiği zaman ‘Biz Allah'ın kullarıyız; sonunda yine Ona döneceğiz' derler." Bakara Sûresi, 2:155-156.
Sayfa 104 - RnkKitabı okudu
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ بِاسْمِهِ وَاِنْ مِنْ شَيْءٍ اِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِهٖ Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. Allah'ın adıyla. "Hiçbir şey yoktur ki Onu övüp tesbih etmesin." İsrâ Sûresi, 17:44.
Sayfa 104 - RnkKitabı okudu
Rahman ve Rahim Allah’ın adıyla
1. Görmedin mi nasıl yaptı Rabbin, (Kâbe’yi yıkmaya gelen) fil sahiplerini (Ebrehe ve ordusunu)? 2. Onların kötü planlarını boşa çıkarmadı mı? 3. Onların üzerine sürüler halinde kuşlar gönderdi. 4. (Bunlar) onlara pişkin sert çamurdan (dolu gibi) taşlar atıyor(lar)dı. 5. Derken (Allah) onları (Ebrehe ve ordusunu), yenmiş (delik deşik olmuş) ekin yaprağı gibi yapıverdi. (Bu sûre, insanları orada toplamak için San’a (Yemen)’de bir kilise yaptıran ve gururlu zorba bir tavırla ve siyâsî üstünlüğüne güvenerek İslâm’ın kutsal bir sembolü olan Kâbe’yi yıkmaya niyetlenen Habeşistan vâlisi Ebrehe ve ordusunun hâlini konu edinmiştir. Hem de bütün zamanlarda geçerli, aynı mevki ve konumdaki kutsal düşmanlarına bir uyarı niteliği taşımaktadır. Burada, Ebrehe benzeri kimselerin otorite güç ve servetine güvenerek, İslâm’ın kutsal değerlerine saldırma veya onlarla mücadele etme planları hazırlamalarına karşı, bütün zamanlara yönelik, mühim bir uyarı vardır.)
Sayfa 601 - Fîl/1-5Kitabı okuyor
Reklam
Rahman ve Rahim Allah’ın adıyla
1. (Resûlüm!) Senin (Kalbine dayanıklılık ve ferahlık vermek ve hikmetle doldurmak için) göğsünü açıp genişletmedik mi? 2-3. Sırtına ağır gelmiş (belini bükmüş) olan yükünü senden indir(ip hafiflet)medik mi? 4. Senin namını da (dünya ve âhirette) yükseltmedik mi? 5. Muhakkak güçlükle beraber bir kolaylık vardır. 6. Gerçekten (yine) o (geçen) güçlükle beraber bir kolaylık (daha) vardır.[1] 7. O halde (bir iş ve ibadeti bitirip) boş kaldığın zaman, hemen (başka bir işe/ibadete) koyul. 8. Ve (her işinde) ancak Rabbine rağbet et (O’na sarıl ve O’ndan iste). [1] Güçlükler, mârife kelime olduğundan, iki güçlük bir güçlük durumunda olup kolaylıklar da nekre olduğundan ayrı ayrı kolaylığı ifade eder. Böylece bir güçlüğe iki kolaylık var demektir. Zorluğun arkasından kolaylığın pek çabuk geleceğini belirtmek için de “ma’a” kelimesi kullanılmıştır.
Sayfa 596 - İnşirâh/1-8Kitabı okuyor
Fatiha
Bismillahirrahmânirrahîm: “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” anlamına gelir. Hamd ise “şükür” demektir. Surenin devamında geçen bir kavram bulunmaktadır. Bugünkü Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tercümesinde bu kavram aşağıda sizlerin de görmüş olduğunuz gibi “hesap ve ceza gününün maliki (sahibi)” olarak aktarılmıştır. Ancak bu ne yazık ki
Şifa Ayetleri
İkaz: Şifâ âyetleri her seferinde (6) şifa ayetinin tamamını okumak şartı ile sabah ve akşam yedişer defa okunacaktır Türkçe Anlamları: Kovulmuş şeytânın şerrinden Allâh’a sığınıyorum. Rahmân ve Rahîm olan Allâh’ın adıyla. Mü’minlerin kalblerini ferâhlatsın. (Tevbe s., Âyet: 14) Gönüllerde olan dertlere, bir şifâdır. (Yûnus s., Âyet: 57) Onların (arıların) karınlarından renkleri çeşitli bir şerbet (bal) çıkar. Onda insânlar için bir şifâ vardır. (Nahl s., Âyet: 69) Biz Kur’ân’dan öyle bir şey indiriyoruz ki O, Mü’minler için şifâ ve rahmettir. (İsrâ s., Âyet: 82) Hastalandığım zaman O, bana şifâ verendir. (Şu‘arâ s., Âyet: 80) Deki; O îmân edenleriçin doğru yolu gösteren bir kılâvuz ve şifâdır. (Fussilet s., Âyet: 44) E‘ûzu bi’llâhi mine’ş-şeytâni’r-racîm. Bi’smi’llâhi’r-rahmâni’r-rahîm. Ve yeşfi sudûre kavmin Mü’minîn. (Tevbe s., Âyet: 14) Ve şifâun li-mâ fî’s-sudûr. (Yûnus s., Âyet: 57) Yahrucu min butûnihâ şarâbun muhtelifun elvênuhu fîhi şifâun li’n-nâs. (Nahl s., Âyet: 69) Ve nünezzilü mine’l-Kur’âni mâ hüve şifâun ve rahmetün li’l-Mü’minîn. (İsrâ s., Âyet: 82) Ve izâ maridtü fe hüve yeşfîn. (Şuarâ s., Âyet: 80) Kul hüve li’llezîne âmenû hüden ve şifâ’. (Fussilet s., Âyet: 44
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.