Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

RdwnGny

RdwnGny
@rdwngny
Gitmeye değer yerlerin kestirmesi yoktur.
53 okur puanı
Nisan 2020 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Yaşam dediğimiz şey, karanlıkta yakılan ve hemen ardından sönen bir kibritten farksızdır. Er veya geç ulaşılan sonuç ise... onun anlamdan yoksun kalmasıdır.
Sayfa 199Kitabı okudu
RdwnGny okurunun profil resmi
Lislie Paul-İnsanlığın Yok Oluşu kitabından.
Reklam
Bir komplo olduğunun kanıtı tam da ondan söz edilmemesinde yatar
Sayfa 222Kitabı okudu
RdwnGny okurunun profil resmi
Sakin hava fırtınayı gizler
Mesele şudur: modern insanın varoluşunun aşağı yukarı yüz bin yıllık geçmişi zarfında homo sapiens genomunu yontan iki kuvvet, rastgele mutasyon ile doğal seçilimdi. Şimdi, tarihte ilk kez, sırf yaşayan her insanın DNA’sını değil gelecek nesillerin de DNA’sını düzenleme yetisine sahibiz; işin özünde, şimdi kendi türümüzün evrimini yönlendirme yeteneğimiz bulunuyor.
RdwnGny okurunun profil resmi
Üyelerinin pek fazla konu üzerinde fikir birliğine varamadığı kavgacı bir tür olan bizler, bu muazzam gücü nasıl kullanacağız?

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Milyarlarca yıldır yaşam, Darwin’in evrim kuramına göre ilerledi: organizmalar bir dizi rastgele genetik çeşitlenme vasıtasıyla gelişiyordu. Bu çeşitlenmelerin bazıları, hayatta kalma, rekabet, üreme açısından üstünlük bahsediyordu. Şimdiye dek kendi türümüzü de bu süreç şekillendirdi; aslında, yakın zamana dek ekseriyetle bu sürecin insafına kalmıştık. Bugünden on bin yıl önce tarım ortaya çıktığında, insanlar, bitkileri ve hayvanları seçerek yetiştirme yoluyla evrimi yönlendirmeye başladı; ancak başlangıç malzemesi (elverişli genetik çeşitlenmeyeleri meydana getiren gelişigüzel DNA mutasyonları), hala kendiliğinden ve rastgele ortaya çıkıyordu. Bunun sonucunda Türümüzün doğayı dönüştürme çabaları aksıyor, sınırlı başarı elde ediliyordu.
RdwnGny okurunun profil resmi
Günümüzde durum bundan çok farklı. Bilimciler bu ilksel süreci tamamen insan denetimi altına sokmayı başardı. Canlı hücre içindeki dnayı kurcalamak için bu güçlü biyoteknoloji araçlarını kullanan bilimciler, artık kendi türümüz dahil gezegen üzerindeki her canlı türünü tanımlayan genetik kodu işleyebilir, mantık çerçevesinde tadil edebilir. En yeni ve muhtemelen en etkili genetik mühendislik aracı CRISPR-Cas9 sayesinde genom (organizmanın bütün dna içeriği, tüm genleri dahil), neredeyse basit bir metin parçası kadar düzenlemeye elverişli hale geldi. sy11
Benim talihsizliğim bu halimle bile insana daha çok benziyor olmam. Şu keçi gibi tamamıyla bir hayvan olmak isterdim. 
Sayfa 406 - QuasimodoKitabı okudu
RdwnGny okurunun profil resmi
Quasimodo’ya yakıyorum bu gece.
12 öğeden 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.