Read revier repeat

Read revier repeat
@read_review_repeat
9/10
·272 syf.··
2024 18. kitabı
Haramdan korkuyuyorsan dua et, o kapıyı helalinden sana açacak olan ancak Rabbindir... Bu kitabın uzun uzun anlayabileceğim bir konusu yok. Normal aile standartlarında yaşayan ama aynı zamanda dinine bağlı, harama helale dikkat eden bir kızla, dinle uzaktan yakından alakası olmayan bir şirket sahibinin oğlu arasında geçen hikayeyi anlatıyor. İki tarafta birbirini sevse de kız bağlı olduğu değerlerden dolayı vazgeçmek zorunda kalıyor. İki sene birbirlerini görmeyen çiftin yolları sonunda kızın dualarıyla ve adamın dine yönelik olan gayretiyle bir vesileyle tekrar denk düşüyor. Aslında kitabın yazımından daha çok hissettirdikleri benim dikkatimi çekti. En sıkışık olduğun anda bile her şeyin önünü açacak olan Rabinin olduğunu hatırlatıyor. Ümitsizliğe düşmeden duaya sımsıkı tutunmamız gerektiğini bildiriyor. Ben bunun için yazara ayrı teşekkür etmek istiyorum, kendi düşüncemi kitapta okumak beni açıkçası çok mutlu etti. kitabı okurken sevmiştim, bir gecede bitti. Bu türleri seven kişiler için gayet güzel akıcı bir kitaptı. Tavsiye ederim.
Sevdam Sana EmanetElif Gürsoy · Çatı Kitapları · 201673 okunma
Reklam
Puan vermedi
İlk kez fantastik bir kitapla geldim. Açıkçası ben bu kitabı uzun zaman önce okumuştum ama beğendiğim için genede paylaşmak istedim. Kitapta kızın babası bir kaza sonucu ortadan kayboluyor ve ailesi de öldü kabul ediyor. Ancak bu adamın ölmeden önce icad ettiği (sanırım adamın icadıydı) zaman makinası misali bir kolye sebebiyle kızın kafasında bazı şüpheler oluşuyor. Ve sonuç olarak kitap kızın boyutlar arasında babasını aramasını anlatıyor. Ben okurken severek okumuştum, bir çok fantastik kitabın aksine sonucu olan bir kitaptı. Bu beni mutlu etti açıkçası. Fantastik sevenlerin severek okuyacağını düşünüyorum.
Bin Parça SenClaudia Gray · Pegasus Yayınları · 2017421 okunma
10/10
·192 syf.··
2024 27. kitabı
“Oysa sevmeyi ve sevilmeyi öyle çok istiyordum ki…” Kitabın konusu tamamen mucize olan yazarın kendi hayatı. İlk doğduğundan beri doktorların teşhisi üzerine fiziksel ve zihinsel engelli olmasını ancak annesinin zihinsel engelli olduğuna inanmayıp bu konuda mücadele etmesini ve bunun sonucunda da bu engeli aşmasını anlatıyor. Bu sadece kitabın giriş kısmı diyebiliriz. Daha sonralarda yazar ruhsal çöküntülerini, her defasında bundan kurtulmak için bir yol aramasını anlatıyor. Fakat bu arayışlar bir türlü kalıcı bir sonuç vermiyor ve tabiri caizse sürekli kendini tekrar kuyunun dibinde buluyor. Ancak en sonun da bizlerin aksine o haliyle bile hayata tutunmayı çok güzel bir şekilde başarıyor. Kitabın konusu bu, benim düşüncelerime gelecek olursak, gerçek hayatları esas alan kitaplar bence her zaman için daha etkili ve dikkat çekici olmuştur. Benim kitabı okurken en net hissettiğim duygu sanırım utançtı. Her sayfada ayrı ayrı ne kadar şükür süz olduğumuzu yüzüme tokat gibi vurdu. En küçük şeyde bile canımızı sıkıp, çok küçük, önemsiz şeyleri kendimize dert edebiliyoruz. Halbuki bu kitapta anlatıldığı gibi yaşamak zorunda olan, her daim birilerini muhtaç olan bir sürü insan var. Bunlar hiçbir zaman aklımıza gelmiyor ve halimize şükretmiyoruz. Aslında asıl acınacak olan bu nimetlerin farkında olmayan ve hayata tutunmayı bilmeyen bizleriz bence. Kitap hakkında yazabileceğim çok daha fazla düşüncem var ama lafı daha fazla uzatmayayım. Sonuç olarak her kesin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Sol AyağımChristy Brown · Nemesis Kitap · 201794,8bin okunma
10/10
·192 syf.··
2024 27. kitabı
Christy Brown
8.3/10 · 94,8bin okunma
Reklam