Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şeydanur

“Her okurun bir yazı hayatı olmalı, yayınlasa da yayınlamasa da.”
Reklam
Yerinde sarfolunmayan bir muhabbet-i gayr-i meşruanın cezası, merhametsiz bir musibettir.
Sayfa 126Kitabı okudu
Şu gün, güya bir tabuttur. Hareket-i mezbuhanede olan cismimin cenazesini taşıyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Modern birey kendini varlığın üstünde ve dışında, adeta yarı tanrısal bir mevkide konumlandırmak istese de insan, ancak bir bütünün parçası olarak anlam kazanan bir varlıktır.
... Her gün yalnız namazdan namaza uyanayım; Bir dilim kuru ekmek; acı suya banayım! Ve tekrar uyuyayım ve kalkayım ezanla! Yaşaya dursun insan, hayat dediği zanla...
Sayfa 273
Reklam
Yeryüzü boşaldı, habersiz miyiz? Güneşe göç var da, kalan biz miyiz?
Sayfa 422
Mekanın sahibi ne sensin, ne ben, ne de öteki. Mekanın sahibi, Ötesi.
Hakiki zevk ve elemsiz lezzet ve kedersiz sevinç ve hayattaki saadet yalnız imandadır ve iman hakikatleri dairesinde bulunur.
Hazır olmak, anı en dolu şekilde yaşamaktır. Ancak bu manada hazır olanlar huzurda bulunabilir ve ancak huzurda bulunanlar var olabilirler. Anı yaşamayıp geçmişte kalanlar yahut gelecek endişesine katılanlar, varlık ve zamanın doluluğunu tecrübe edemezler. Varlık her an hazırdır; bizim de her an hazır olmamızı talep eder. Varlığın her daim hazır oluşuna ancak anda kalarak cevap verebiliriz. Varlıkta huzur, huzurda var olmaktır.
İyinin doğrunun ve güzelin nuruyla aydınlanan zihinler, hakikati görme şansına sahip olurlar
Reklam
Beni ölü gören ve ağlayan dostlarıma, Şöyle söyle, üzülen o din kardeşlerime, Sanmayınız ki, ben ölmüşüm gerçekten, Vallahi siz de kaçın buna öldüm demekten, Ben bir serçeyim ve bu beden benim kafesim, Ben uçtum o kafesten, rehin kaldı bedenim, Bana rahmet okuyun, rahmet olmazsınız, Biz gittik; bilin ki, sıradan siz varsınız, Son sözüm olsun ‘Aleyküm selam’ dostlar, Allah selamet versin, diyecek başka ne var?
Sayfa 36
Anladım ki, Tasavvuf ehlinin bu büyüklerinin kavuşmak istedikleri gaye, öğrenmekle değil, tatmak, yaşamak, sıfatları ve hali değiştirmekle ele geçer.
Sayfa 27
Evet, bir şey’i her şey ve her şey’i bir şey yapmak; her şey’in Halıkına has ve Kadir-i Küll-i Şey’e mahsus bir nişandır, bir ayettir.
165 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.