Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sezer

Sezer
@sezsezer
Bilginin peşinde bir Okul Psikolojik Danışmanı.
Bağ kur, iletişim kur, sınır koy!
Hayatta en iyi duygusal, ilişkisel ve eğitimsel sonuçları elde eden çocukların, onları yüksek derecede bağlantı(empati) ve terbiyeyle yetiştirirken onlarla iletişim kuran, açık sınırları ve yüksek beklentileri sürdüren ebeveynleri vardır.
Reklam
Çocuğa sakinleşmeden öğüt vermeyin
Bir çocuğun sakinleşmesine yardım ettiğinizde yeni fikirlere daha açık olacak ve ona ne söylemeye çalıştığınızı, cezalandırdığınız veya öğüt verdiğiniz zamanlardan çok daha hızlı bir şekilde anlamasını sağlayacaktır.
Önce empati kurup sakinleştir sonra yönlendir!
Çocuğumuz bizi duyup söylediklerimizi tamamen anlayabilsin diye onunla bağlantı kurup sakinleşmesine yardımcı olduğumuzda, onu daha uygun bir davranışa yönlendirebiliriz. Zira yönlendirme, bir çocuğun duyguları yükselirken nadiren başarılı olacaktır.
Duygusal zekası yüksek çocuklar kitabında da bu durumdan bahseder.Kitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Çocuklar sınırlar içerisinde daha güvende hisseder
Çocuklarımızın gerçekten sevmemizin ve onlara ihtiyacı olanı vermemizin bir yolu da açık ve tutarlı sınırlar sunmak, hayatlarında tahmin edilebilir bir yapı kurmak ve onlarla ilgili yüksek beklentiler içinde olmak demektir.
Davranış sorunlarının arkasında ilgi ihtiyacı olabilir mi?
Aslında çocuklarımızın yaramazlık yaptıkları zaman bizlerle en çok iletişime ihtiyaç duydukları zamandır.
Reklam
Disiplin uzun vadede irade gücü ve vicdan geliştirmektir
Etkili disiplin, yalnızca kötü bir davranışı sonlandırmamız ya da iyi olanı teşvik etmemiz değildir, aynı zamanda çocuklarımızın beyinlerinde daha iyi kararlar almalarına ve gelecekte kendilerini idare etmelerine yardım edecek bağlantılar geliştirip onlara birtakım beceriler öğrettiğimiz anlamına da gelmektedir.
Dürtü engelleme, Duygu yönetme ve Empatiyi Öğrenmeli
Çocuklarımızın dürtüleri engelleme, öfke içeren şiddetli duygularını yönetme ve davranışlarının başkaları üzerindeki etkisini düşünme gibi becerileri öğrenmeleri gerekir.
Disiplin ceza vermek değil öğretmektir
"Disiplin" sözcüğünün kökeni birinci yüzyılda Latincede öğretmek, öğrenmek ve talimat vermek anlamında kullanılan disciplina sözcüğüne dayanır.
Sezer
Bir kitabı okumaya başladı
Dramsız Disiplin
Dramsız DisiplinDaniel J. Siegel
8.7/10 · 832 okunma
112 syf.
8/10 puan verdi
·
12 günde okudu
Çocuklarımıza soru sormalıyız ama nasıl sorular sormalıyız?
Spesifik bir konuda detaylı ve araştırmalarla bezenmiş, bir solukta okuyabileceğiniz bir Özgür Bolat eseri. Çocuklarımıza soru sormalıyız ama nasıl sorular sormalıyız? Dinlemeliyiz ama nasıl dinlemeliyiz? İşte bu nasılları araştırmaların ışığında keşfetmeye çıkıyoruz bu kitapta. Çocuklarımıza üzerine düşünebilecekleri açık uçlu sorular sormanın, etkin dinlemenin bir kez daha önemini fark ediyoruz. En güzel sohbetlerin iyi bir soru ile başlayacağını anlıyoruz. Çocukları ile sağlıklı bir iletişim kurmak isteyen her ebeveyne bu eseri okumaları için öneriyorum.
Sorularla Büyüyoruz
Sorularla BüyüyoruzÖzgür Bolat · Doğan Kitap · 2021407 okunma
Reklam
112 syf.
8/10 puan verdi
·
12 günde okudu
Sorularla Büyüyoruz
Sorularla BüyüyoruzÖzgür Bolat
8.8/10 · 407 okunma
Onaylanmak ve kimliğimizi güçlendirmek için anlatırız
Bir kişi bir olay anlatırken aslında o olayda kendi kimliğini anlatıp o kimliği güçlendirmeye veya onaylatmaya çalışıyordur. Bu sebeple özellikle çocukları dağınık veya yargılayıcı dinlemek, kimlik oluşumuna zarar verir.
Sayfa 101Kitabı okudu
Nasıl aktif dinleme yapabiliriz?
Karşı tarafın sözlerini dinlerken, onun mantığını keşfetmeye çalışırsanız, aktif dinleme yapmış olursunuz.
Aktif dinleme ve çocukta iç motivasyon ilişkisi
Çocuğumuzu ilgiyle dinlediğimiz an, onun anlattığı konuya veya yaptığı etkinliğe ilgisi artacak, o konuyla ilgili iç motivasyonu gelişecektir.
Belirsizlik korkutur
"Hayatta korkulacak hiçbir şey yoktur. Sadece anlaşılacak şeyler vardır." -Marie Curie
106 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.