7/10
·415 syf.··
2026 14. kitabı
·
10 günde okudu
·
Okunma: 14 Mayıs 2026 00:00
Selamlar. Bu kitap korkunç değildi bence ama kitabı Jack taşıdı diyebilirim. Genel anlamda slow burn ilerleyen nefretten aşka temalı bir Ali Hazelwood kitabı. Yazarın diğer kitaplarını okuduysanız
Aşk, Teorik OlarakAli Hazelwood · Nemesis Kitap · 2023989 okunma
şok terapi..
Şiir insana çok şey yapar. İnsanın yeryüzünde var olma biçiminin, hallerinin tasvirine en doğru ışığı tutan edebi formdur. İnsanın varlık serüvenini, var olma mücadelesini en çıplak şekilde ortaya koyan ifade biçimidir. Şuur derecesini yükselttiği oranda insana bir şeyler katar ve bizi kelimelerle ifade edilemeyen hakikat noktasına getirip orada bırakır. '' Tabirin sığmaz kaleme.'' diye bir ifade vardır halk müziğinde. Öyle güzel bir ifadedir ki, '' Seni anlatmak mümkün değil, kaleme söze sığmıyor.'' demektir. Bunu derken insanı dilin sınırına getirir ve orada bırakır. En güzel sözler, kelimelerin tükendiği noktada söylenir. Şiir bir işarettir, uyarıdır, zikirdir, hatırlatmadır. Bazen, şok terapidir.
Sayfa 73 - Mecra Kitap·Kitabı okudu
kim deli kim akıllı
9/10
·536 syf.··
2026 4. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 08 Mayıs 2026 21:39
514 sayfa, 300’den fazla karakter ve bir güne sığdırılan olay örgüsü... Sanki yokuş aşağı giderken büyüyen bir kar topu gibi, kelimeler kelimelere çarpa çarpa ilerliyor sayfalar. Üstelik sadece
Edebiyat
Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa TarihiAyfer Tunç · Can Yayınları · 20195,5bin okunma
10/10
·320 syf.··
2026 5. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 07 Mayıs 2026 13:11
Okuma heyecanımı tekrar kendine getiren Terapi müthiş sonuyla ikinci kez okumama rapmen bende şok etkisi yarattı. Umarım istediğim okuma düzeyine tekrar geri gelirim Sebastian Fitzek ilk kitap olmasına rağmen Terapi'de okuru öyle bir sarıp sarmalıyor ki, hayal mi gerçek mi, halüsinasyon mu reel mi derken sayfalar akıp gidiyor. Hala yazarla tanışmayanlar için kesinlikle tavsiyemdir.
TerapiSebastian Fitzek · Pegasus Yayınları · 20152,215 okunma
Psikiyatri profesöründen terapide hastasına şok sözler :)
Buna kuşkun olmasın, ikimizde de aynı sızı var. Her arayan bulamaz ama bulanlar kaybolanlardır. Senin dolaştığın vadileri tanıyorum, kaybolsan da eli­ni tutma ihtimalim var. Bir yamaçta ansızın karşılaşabiliriz. İkimiz de o uçsuz bucaksız yolu, o inanılmaz yeşilliği arıyoruz. Bu dünyada ruha sürur verecek bir cennet, sahici bir karşılaşma, yüreğin neşidelerine öte­lerden gelecek bir yankı.
Sayfa 57·Kitabı okudu