Sakatsuki Sakana, 4 yıl önce bir evrenin manzaralarını ve hikâyelerini çizmeye başlamış. Bu koleksiyonunda, farklı zamanların manzaralarını "Gezegen Yolculuğu Manzarası" (Gökevi Takvimi Yıl 2050), "Uykusuz Çocuk - Ay'a Yolculuk" (Gökevi Takvimi Yıl 1000), "Gezegen Yolcusu Çocuğun Yılları (Gökevi Takvimi Yıl 2045)" ve "Tobias'ın Gezisi (Gökevi Takvimi Yıl 303)" olarak dört kategoride bir araya getirmiş. Dört kategori de birbirine bağlı bir bulmaca gibi, bazı parçaları çıkararak ve bazı yerleri belirsiz bırakarak çok sayıda soru işareti oluşturmuş. Tanıdık olmayan bu manzaraları küçük bir pencereden izler gibi, hayal gücümüzü kullanarak keyif almamızı istediği anlaşılıyor.
«Sen de gelmek ister misin? Sessiz, güzel ve özlem dolu bir gece. Umarım sen de böyle güzel bir yolculuğa çıkabilirsin.» S. 252.
Bu evrende farklı gezegenler var ve her bir gezegendeki yolculuğun bir konsepti var.
Gezegenlerin isimleri ve ana konular şunlardır; 084 (Girizgâh), Rent (Yağmuru Dinlemek), Maris (Tatlı Alışverişi), Koton (Kikiriri İçmek), Peria (Uzay Kıyafetlerine Bakmaya Gitmek), Siera (Kuleye Tırmanmak), Kaon (Şansını Denemek) ve GHG Merkez (Kapanış).
Yaşayan insanların uyuduğu gezegenlere ise "uyuyan gezegen" deniyor. Ana karakterimizin yaşadığı mavi gezegende para birimi ise "plan" olarak geçiyor. Ulaşım ise "Uçan scooter" ve "GHG (İnsansız Tren)" Ay ile mavi gezegen arasında gidip gelen araçla sağlanıyor.
Bu evrende bazı hoş mekanlar var. Gezegendeki bahçeyi, gezegendeki evi, tur uçağı durağını, uzay istasyonunu, yataklı uzay aracını, yıldızların düştüğü Okyanus Otelini, Sürüklenen Dükkanı, Geçmişi Bilen Su Yolunu, Peria gezegeninde uzay kıyafetlerinin satıldığı dükkânı (kitabın arka kapağında ürünler var), Gece Seması Dükkânını ve Ablasının evini görüyoruz. Gezi sırasında Yağmur