Meryem M.

Meryem M.
@ssszzhn
Lisans
Ordu
24 okur puanı
Temmuz 2021 tarihinde katıldı
Meryem M. tekrar paylaştı.
Önce, çocukluğu geride bırakıp büyüdüğümüzde hayatın daha iyi olacağına inandırırız kendimizi. Evlendikten sonra, bir çocuğumuz doğduktan, hatta ardından bir tane daha olduktan sonra hayatın daha iyi olacağına inanırız. Sonra çocuklar yeterince büyük olmadıkları için kızar, onlar büyüyünce daha mutlu olacağımıza inanırız. Bundan sonra, ergenlik dönemlerinde çocuklarla uğraşmamız gerektiği için öfkeleniriz. Kendimize, çocuklarımız bu dönemden çıkınca daha mutlu olacağımızı, yeni bir araba alınca, güzel bir tatile çıkınca, emekli olunca, yaşantımızın dört dörtlük olacağını söyleriz. 𝐆𝐞𝐫𝐜̧𝐞𝐤 𝐢𝐬𝐞 𝐬̧𝐮 𝐚𝐧𝐝𝐚𝐧 𝐝𝐚𝐡𝐚 𝐢𝐲𝐢 𝐛𝐢𝐫 𝐳𝐚𝐦𝐚𝐧 𝐨𝐥𝐦𝐚𝐝ı𝐠̆ı𝐝ı𝐫. 𝐄𝐠̆𝐞𝐫 𝐬̧𝐢𝐦𝐝𝐢 𝐝𝐞𝐠̆𝐢𝐥 𝐢𝐬𝐞 𝐧𝐞 𝐳𝐚𝐦𝐚𝐧? Hayatımız her zaman mücadelelerle dolu olacaktır. En iyisi bunu kabul edip her ne olursa olsun mutlu olmaya karar vermektir. En sevdiğim sözlerden biri Alfred D. Souza'ya aittir. Der ki; "Uzun zamandan beridir hayatın -gerçek hayatın- başlamak üzere olduğu izlenimine kapılmıştım. Fakat her zaman yolumun üzerinde bir engel, öncelikle erişilmesi gereken bir şey, bitmemiş bir iş, hizmet edilecek zaman, ödenecek bir borç oldu. Sonra hayat başlayacaktı. Sonunda anladım ki bu engeller benim hayatımdı.”
Sayfa 7 - BİRİNCİ BÖLÜM: Hayatı OkumakKitabı okudu
Reklam
Meryem M. tekrar paylaştı.
Bakış açısı
Dr. Paul Ruskin, öğrencilerine yaşlanmanın psikolojik belirtilerini öğretirken onlara şu olayı okur: Hasta ne konuşuyor, ne de söylenenleri anlıyor. Bazen saatlerce anlaşılmaz şeyler geveliyor. Zaman, yer ya da kişi kavramı yok. Yalnız nasıl oluyorsa, kendi adı söylendiğinde tepki veriyor. Son altı aydır onun yanındayım, ne görünüşü için bir çaba sarf ediyor, ne de bakım yapılırken yardımcı oluyor. Onu hep başkaları besliyor, yıkıyor ve giydiriyor. Dişleri yok, yiyeceklerin püre halinde verilmesi gerekiyor. Gömleği salyalarından dolayı sürekli leke içinde. Yürümüyor. Uykusu sürekli düzensiz. Gece yarısı uyanıp çığlıklarıyla herkesi uyandırıyor. Çoğu zaman mutlu ve sevecen, fakat bazen ortada bir sebep yokken sinirleniyor. Biri gelip onu yatıştırana kadar da feryat figan bağırıyor. Bu olayı okuduktan sonra, Dr. Ruskin öğrencilerine böyle birinin bakımını üstlenmek isteyip istemediklerini sorar. Öğrenciler bunu yapamayacaklarını söylerler. Dr. Ruskin, kendisinin bunu büyük bir zevkle yaptığını ve onların da yapması gerektiğini söyleyince öğrenciler şaşırırlar. Daha sonra Ruskin hastanın fotoğrafını dolaştırmaya başlar. Fotoğraftaki, doktorun altı aylık kızıdır. Dr. Ruskin, Amerikan Tıp Birliği Dergisi'ndeki makalesinde, (günümüzde sık sık yaşandığı gibi) gülünç bir yanlış anlamanın insana nasıl tamamen farklı bir perspektif kazandıracağını anlatmaktadır. Belki de hayatta yaşadığımız birçok şey, bize önyargılarımız ve bakış açılarımız tarafından dayanılmaz ve zor gözükmektedir. Ne dersiniz?
Özgürlük aklına gelen her şeyi yapma serbestliği değildir. Ancak zeka varsa gerçek özgürlük sağlanabilir ve zeka ilişkileri anlamakla açığa çıkar: sizinle benim aramdaki ilişkiyi ve her birimiz arasındaki ilişkiyi.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsan korktuğu zaman hep taklit etmeye eğilim gösterir. Bunu hiç farkettiniz mi? Korkan kişi başkalarını taklit eder, geleneğe, anne babasına, eşine, kardeşlerine sarılır. ve taklit inisiyatifi yok eder.
Reklam
150 öğeden 106 ile 120 arasındakiler gösteriliyor.