Seyfullah

Seyfullah
1994
80 okur puanı
Temmuz 2024 tarihinde katıldı
Vay Halimize
Rasûl-i Ekrem (s.a.v.) göbeği sarkmış, mîdesi dolu bir adama rast geldi. Göbeğine işâret ederek: “Eğer bu fazlalık buradan (göbeğinden) başka yerde olsa senin için daha hayırlı olurdu.”[145] buyurdu. Yâni bu fazlalığı âhiretin için ayırıp bir fakire versen senin için daha iyi olurdu.
Din
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
“insanların helâke sürüklenmelerinin belli başlı sebebi, dünyaya harîs olmalarıdır. Hırsın belli başlı sebepleri de mîde ve fercdir. Ferc şehvetinin sebebi de mîdeleridir. Yemeği azaltmakta bütün bu yolları kesmek ve kapıları kapamak vardır. Bütün bunlar, cehenneme açılan kapılardır. Bunları kesip kapamakta ise cennet kapılarını açmak vardır. Nitekim Rasûl-i Ekrem (s.a.v.) “Açlık ile cennetin kapısını çalmaya devam ediniz.” buyurmuştur.”
Din
Rasûl-i Ekrem (s.a.v.)’e, “İnsanların en fazîletlisi kimdir?” diye soruldukda Rasûl-i Ekrem (s.a.v.): “Yemesi, gülmesi az olup setr-i avret ile kifayet eden kimsedir.” buyurdu.
Din
insan için en büyük tehlike mîde şehvetidir. Âdem ile Havva’yı, karar yeri olan cennetten çıkarıp zillet ve meskenet yeri olan dünyaya indiren mîde şehvetidir.
Din
İnsan bu dünyada çiftçi gibidir: Ameli ekinidir; dünya tarlasıdır; ölüm, hasad zamanıdır; ahiret, harman yeridir. Bu macerada insan sadece ektiklerini biçecektir. Sadece hasad ettikleri tartıya girecektir.
Din