Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Tanrı, Kumandanlar ve Memeler
Bana ve benim gibi olanlara hoşgörülü davranan iyi bir tanrım,adına dünya dedikleri büyük bir memleketim,kahkahalarım ve eğlencelerim var.
Alkım YayıneviKitabı okudu
160 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Tanrı, Kumandanlar ve Memeler isimli yazıyı da içerisinde barındıran bir kitap. Bu yazı sebebiyle 6 milyar tazminata mahkum edilmişti Ahmet Altan. Yazının içerisinde ''kadın memesine memleketi satarım'' dediği iddia ediliyordu. Benim en sevdiğim yazılardan biridir bu yazı ve içerisinde de öyle bir cümle görmedim. Benim gördüğüm şu; ''Bir kiraz ağacıyla bir kadın memesine, onların değerini bilmeyen her memleketi satmaya hazırım.'' Bir yazının içinden bir cümleyi, üstelik de öncesinde nokta olmayan bir cümleyi, daha doğru bir ifadeyle bir cümlenin parçasını alıp o cümle sahibine saldırmak adiliktir. Yazı baştan sona hayatın ve barışın güzelliği üzerine kurulu bir yazıdır. Bu cümle de o yazıyı daha ilgi çekici kılmak için yazılmıştır ve biraz entellektüel birikimi olan, biraz ön yargısız olan, cinselliği sözde değil de gerçekten kafada çözmüş olan, biraz düşünebilen herkes bunu rahatlıkla görür. Kitaptaki en iyi yazı da bana göre Tanrı, Kumandanlar ve Memeler isimli yazıdır. Evet memeleri çok seviyorum, kumandanları pek sevmem, Tanrı ile de alıp veremediğim bir şey yok çok şükür.
İçimizde Bir Yer
İçimizde Bir YerAhmet Altan · Alkım Yayınevi · 20043,671 okunma
Reklam
Tanrı Kumandanlar ve Memeler.
Ben bir tanrıya iman edeceksem,kiraz ağaçlarını ve kadın memelerini yarattı diye iman ederim. Ben bir memleketi seveceksem generalleri ile dalga geçebildiği için severim. Kendi yarattığı kadınları örtülere ve evlere hapseden tanrılarla,savaşları çok ciddiye alan memleketlerle pek ilgim yok benim.
Sayfa 58
Tanrı, Kumandanlar ve Memeler
Ben bir tanrıya iman edeceksem, kiraz ağaçlarını ve kadın memelerini yarattığı için iman ederim. Ben bir memleketi seveceksem, generalleriyle dalga geçebildiği için severim. Kendi yarattığı kadınları örtülere ve evlere hapseden tanrılarla, savaşları çok ciddiye alan memleketlerle pek ilgim yok benim. “Bak çocuğum, şu benim yarattığım