Bu dört adama, bir şey demeden saygıyla baktım. Böyle tuhaf bir dünyada yaşıyorduk işte. Bir tarafta iktidar tutkusuyla insanların hayatlarını karartan barbarlar, bir tarafta da Levent Beyler gibi etik değerlere bağlı insanlar vardı. Bir tarafta vahşet, bir tarafta ahlaki ilkeler.
Sonunda SAD mensupları, TDT (Teknik Dalış Takımı) ve BAG’nin (Batık Araştırmalar Grubu) desteğiyle 16 Temmuz 2000 tarihinde dalışı gerçekleştirmişti. Struma’yı İstabul Boğazı’nın 6 mil kuzeyinde, 73-80 metre arasında bulmuşlardı.
“Herhalde hiçbir dalış ekibi, bizim Struma’ya gösterdiğimiz saygıyı göstermemiştir. Sanmıyorum. Sanki yüzlerce kişinin ruhu oradaydı. Hatta bir ara buğulanan gözlüğümden, güvertede çocukların gezdiğini gördüğüm duygusuna bile kapıldım. Arkadaşların da bu durumda olduğunu hissedebiliyordum.”