Elinden tutup seni kaldıracak kimseler olmayabileceği gibi sen kalkmaya çalışırken seni tekmeleyip tekrar çamura batmana sebep olacak insanlarla da karşılaşa- bilirsin. Sen tüm bunları yaşarken zaman bir türlü geçmek bilmez. Kötü günler en sıkıcı ders gibidir, teneffüs zili bir tür- lü çalmaz. Şu sözümü asla unutma kulağına küpe olsun: Tüm bunlar bir gün gelip geçecek ve arkanı dönüp baktığında sa- dece gülüp geçeceksir sadıklarına.
📚🔔 Tatil zili çaldı!
Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞
Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
“Ama anlamamız gereken şu: Herkes dertte değil, herkes derste. Herkes derdiyle dersini alıyor. Ders alınacak, sınav geçilecek...Teneffüs ancak o zaman.”
Herkes dertte değil , herkes derste. Herkes derdiyle dersini alıyor.Ders alınacak , sınav geçilecek ...
Teneffüs ancak o zaman.Sen derdini çekmiş , dersini almışsın , şimdi artık ferahlama zamanı senin için.
Annelere şunu haykırmaya geldim:"Neden kızlarınız sizinle konuşamıyor,siz neden kızlarınızla konuşamıyorsunuz? Neden farklı dillerden,farklı dünyalardan konuşuyorsunuz? Teneffüs ettiğiniz hava neden aynı değil? Ne o sizin için söz dinleyen ve itaatkâr biri,ne de siz onun için mantıklı ve çekici bir nasihat edici."
Çocukların teneffüs zamanlarında savaş oyunu ya da hırsız polis oyunu oynamaları da onların ruhlarında uyanan bir çeşit sanat eğilimidir. Ruhlarında kendilerini sanata vermek için duydukları bir ihtiyacın açığa vurulmasıdır. Hatta bu oyunlar bazen tiyatrodaki gösterilerden daha akla uygun uydurulur. Yalnız bir farkla, tiyatrolara aktörleri seyretmek için gidilir, burada ise gençlerin kendileri aktördür.