136 syf.
1/10 puan verdi
Bastır tesadüfleri / Aa bu da mı tesadüf
Öncelikle bu kitabı okuduğum için kendimden özür dilerim. Aslında bu kitap bedava elime ulaştı, eh bedava olunca insan alıyor yani. Gittiğim bir kitapçı gelen ilk 20 kişiye bu kitabı veriyormuş. Ben de girenler arasındaymışım ve aldım kitabı. Bu yaklaşık üç yıl önce idi. Sonra aldım elime kitabı, acaba Kahraman Tazeoğlu şimdi ne toz pembişler
Allah'a Emanet Ol
Allah'a Emanet OlKahraman Tazeoğlu · Destek Yayınları · 20162,023 okunma
128 syf.
·
Puan vermedi
·
28 saatte okudu
Sonu hüzünlü biten bir kitap daha... Adını sık sık duyup, kısa özetlerini okuduğum kitaplardan biriydi ta ki kitabın markette önüme çıkmasına kadar. Tesadüfün böylesi. Bu zamana kadar nasıl okumamışım dediğim kitaplardan biri. Bu kadar şaşırtıcı ve etkileyici olmasını beklemiyordum. Bu sebeple bir solukta bitirdim. O kadar sürükleyiciydi ki olayın akışını kesemedim. Kısacası masum bir aşk hikayesi başlığı altında dönemin toplumsal sorunlarına dikkat çekilen bir kitap olmuş. Beklediğimden çok çok iyiydi. Böyle önyargılı olarak yaklaştığım kitapların beni etkilemesi çok hoşuma gidiyor. Tavsiye edilir:)
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat
Taaşşuk-ı Talat ve FitnatŞemseddin Sami · The Kitap Yayınları · 202229,2bin okunma
Reklam
Balkan Yolcusu
Balkan Yolcusu
kitabına ithafen… tesadüfün böylesi ♥️ sayfa.160 youtu.be/3DVTLp2ekiU
“Kendini talihliler sınıfında saymaya zorlanırken, öngörülemez olayların varlığını devam ettirişine hayranlık duymaktanda vazgeçmiyordu.” (Romanın son cümlesi, Elizabeth-Jane'in mutlu bugünü ile trajik geçmişi arasındaki karşıtlık üzerine bulmaca gibi olan hayatında, insan ilişkilerinde şans ve tesadüfün rolünü özetliyor. “Çünkü yetişkinlik çağında böylesi sarsılmaz bir sükunet bahşedilen kişi, gençliğinde acının yaygın dramı içinde mutluluğun nadiren rastlanan bir vaka olduğunu öğrenmiştir.” - romanın kalıcı mutluluk olasılığı konusundaki karamsar bakış açısını ortaya koyuyor.
Vespucchi'yi yedirmeyiz:)
diğerleri gibi altın ya da para uğruna açılmamıştır denizlere, sadece keşfetmenin keyfi için açılmıştır. Bütün diğer cani conquistador’ların yaptığı gibi insanlara işkence etmemiş, imparatorlukları yok etmemiştir. Bir hümanist ve eğitimli bir adam olarak, yabancı halkların örf ve âdetlerini gözlemlemiş, onları ne överek ne de yererek anlatmıştır; Ptolemaios ve diğer büyük düşünürlerin bilge bir öğrencisi gibi yeni yıldızların hareketlerini gözlemlemiş, geçtiği denizleri ve ayak bastığı toprakları mucize ve sırlarına tanık olmak için araştırmıştır. Onu yönlendiren tesadüfün böylesi değil, bilimsel kurallara tabi matematik ve astronomidir.
İstisnasız tüm evrimciler, evrenin oluşum ve gelişim sürecinin kaostan bir düzene doğru seyrettiğini söylemektedirler. Aklı başında birisi, böylesi bir gelişim sisteminin, bir tasarım ve tasarımcı olmadan, olasılık hesapları üzerinden yürüyen kör bir tesadüfün eseri olduğunu iddia edebilir mi? Küçük bir makinenin parçalarının bile bir tasarımcı olmadan kendi kendine oluşup bir araya gelmeşini mümkün görmeyen akıl, bir meyve sineğinin göz şeklinin nasıl olup da hiçbir tasarımcı olmadan tesadüfen oluştuğunu iddia edebilir? Evreni ve hücrelerimizi oluşturan atomlarda ve atom altı parçacıklarda, evrensel bir düzen oluşturabilecek yüksek bir akıl ve zekânın en ufak işaretlerini göremediğimize göre, hangi akıl, zekâ ve güç, son derece hassas ayarlar ve değişmesi düşünülemeyen fiziksel ve evrensel sabitler üzerine kurulu kozmik bir sistemi inşa etme başarısını göstermiştir? Aklı başında olan hiç kimse, bu tür soruların cevabı olarak her türlü yaratmayı bilen, her şeye gücü yeten, varlığında başkasına muhtaç olmayan, dolayısıyla varlığının bir başlangıcı ve sonu bulunmayan Yüce Yaradan'dan başka bir adres gösteremez.
Sayfa 19 - Prof. Dr. Metin Özdemir
Reklam
71 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.