Şimdi olur mu olmaz mı bilinmez. Olursa da olmazsa da amenna. Olursa bahar bahçe , olmazsa baş üstüne. Fakat Allah dilerse, her şey mümkün. İnsan olacak olanın değil ‘mümkün’ün ümitvârı.
Yollar II
"artık para okuyor" dedi hacı teyze. Nereden geleceği bilinmez sorulara nefes olan cevapların bu yüzden ümitvari olmalı. Yaşanmışlıklar damlıyorsa acıyı bilen bir dilden, kırışmış gözler size çevriliyse sadece dinlemeli araya girmeden. Yola çıkmak gerek, geç de olsa yolda olmak gerek. Duymalı ve görmeli, kalp ile bilmeli. Yaşanılanlar öyle olduğu için doğru olamaz her zaman, geçmişimizi silerlerken bereketimizi çaldıkları gibi çalınan doğrularımızı da bize kim hatırlatacak onlardan başka? Bir büyüğümüz kalmasa da kanımızdan bin büyüğümüz var yurdumuzdan Bana geceyi gün eden Rabbim, şükürler olsun sana.
Reklam
Kurban olduğum Allah'ım daha iyi bilir ama yıllar evvel kendimce tövbe haşa gaybı biliyormuşum gibi olmayacak zannettiğim dualar bu zamanda olacakmış yada bir benzeri olacakmış gibi değişik ümitvari oldum şu son zamanlarda
Özür dilerim ama Doğuluyum diye mecbur öyle örnek vereceğim. Öyle bir ruh hâlindeyim ki devletten izinsiz kaçak elektrik çekmiş gibi yarı zamanlı ümitvari, yarı zamanlı ümitsiz, yarı zamanlı da Allah'a emanet. Yanlış devirde olgunlaştım arkadaş. Yaşımdan fazla olgunum önümde sanki Berlin Duvarı var.
AŞK Kİ TÜRKİYEM
Parla hilal ve yıldızım, Ağlarını coşkuyla ör sevdanı deryalara. Rahat ve huzurla, Leylaklara, zümbüllere coşkuyla esen rüzgârla... Ay ve yıldızım şanlı bayrağım, Koca cihana bir demir yumruk gibi. Oyalar, süslemeler nice güzel mekânlarımızda, Canı çıksın, gün yüzü görmesin seni sevmeyen. Ay ve yıldızımın şanı yeter, Dünden bugüne bütün coğrafyaya. Ümitvari genç kuşaklara, Neden olsun ki o sefil umutsuzluk? Yaşa binlerce yaşa, Arzularla, şereflerle binlerce yaşa. Yaşa sonsuzca yaşa, Allı turna gibi dalgalan ey şanlı bayrağım. AYKUT BARIŞ ÇELİK
Edebiyat Şiir
Allah'a dua eden bir müslüman her zaman ümitvari olurmuş.
Hayata Dair

Şeyma

@Seyma_NurE
·
Son günlerde sanki hayatı kirli camlar arkasından izliyomuşum gibi..
Hayata Dair
Reklam
Reklam