Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Özge Şen

Özge Şen
@uzaklardabirokur
13 Mayıs
16 okur puanı
Haziran 2017 tarihinde katıldı
Geceye iki farklı klasik bırakalım;
-"Mozart katkısız saf maviler, aydınlık griler üzerinde, ışıkla çizilmiş geometrik biçimlerdir. Mozart insana olgunun düzenini rahatlığını verir." -"Al benden de Debussy...Sisin içinde ,bilinmez bir yerlerden ışık alan yağmurdur o."
Korsan Çıkmazı
Korsan Çıkmazı
İki farklı insan, iki farklı beste... Ama tek bir gecenin hatrı olsun; Eine Kleine Nachtmusik /Clair de lune
Reklam
"Genel olarak 'düşünülemeyecek kadar korkunç' bir şey gibi görülse de kimsenin yapılamaz olduğunu düşünmediği bir nükleer katliam, öyle görünüyor ki bizi tam olarak idrak edemesek de gerçekleştirebileceğimiz bir eylemle karşı karşıya bırakıyor."
Jonathan Schell
Jonathan Schell
,1982
"Güneş, etrafında dönen ve ona bağımlı onca gezegen olsa da evrende yapacak başka hiçbir işi yokmuş gibi bir salkım üzümü olgunlaştırabiliyor ."
Galileo Galilei
Galileo Galilei

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İtalyadan seçkiler,
Come Prima - Tony Dallara Volare - Domenico Modugno Piove - Domenico Modugno
Gecegezen Kızlar
Gecegezen Kızlar
Stranger in the Night
Frank Sinatra 'dan keyifli geceli dinlemeler... Beni bu şarkıyla karşılaştıran
Gecegezen Kızlar
Gecegezen Kızlar
Tomris Uyar
Tomris Uyar
'a teşekkürler...
Reklam
Ginsberg Teoremi
1-) Kazanamazsın 2-) Berabere bile kalamazsın 3-) Oyunu terk edemezsin.
"Yüzyıllar geçtikçe mevcut eserlerin sayısı giderek artıyor. Öyle anlaşılıyor ki, bir gün gelecek ve insanın kendini bir kütüphanede eğitebilmesi, koca evrende eğitebilmesi kadar zor olacak. Doğada var olan bir hakikati bulmak,saymakla bitmeyen kitaplar arasındaki kayıp bir bilgiyi bulmaktan daha kısa sürecek."
Denis Diderot
Denis Diderot
Bu gece yıpranmış bir kitaptı okuyana..
Bu gece pencerelerin üstünde ses çıkarmadan kayıp gitmeye çalışan yağmur damlalarına mı yanayım, yoksa üstüne çöken sis tabakasının bütün ağırlığına rağmen geceyi aşıp o damlalara ulaşmaya çalışan şehrin ışıklarına mı?
Hayat kısa, kuşlar ölüyor...
"İkinci Cihan Savaşı'ndan sonra, iyice anlaşılmıştır ki dünya yüzünde gerçek barış, ancak milletler arasında mevcut ekonomik ve kültürel seviye farklarını gidermekle kabil olacaktır. Bu fikre uygun olarak ileri seviyede olan milletler, az gelişmiş ülkelere yardımda bulunmuşlardır; ancak, seviye farkının giderilmesi, başlangıçta dış yardımdan temin edilse bile, zaman geçtikçe geri kalmış memleketler kendi imkanlarıyla kalkınmak zorundadırlar. Bu içten kalkınma mecburiyeti için de, ilme, tekniğe ve dolayısıyla onun adamlarına ihtiyaç vardır; kendi kabiliyetlerini durmadan kaybeden milletlerin, seviye farkını kapatmaları hiçbir zaman beklenemez, dolayısıyla da dünya barışına hizmet edilmiş olamaz." MUSTAFA İNAN
Reklam
"Benimsediğim temel bir doğal yasaya göre, doğadaki bireyler karşılıklı etkileşmelerinde kendi iç örgütlenmelerini korumak yönünde güçlü bir direniş içindedirler. Bu arada insanlar bu direniş öğesi ile mutluluklarını sınırsızlık, ölümsüzlük duygularında ararlar. Maddesel anlamda ölümsüz olabileceklerine kendilerini inandıramadıkları için de kimileri çocuklarına kendilerinin devamı gözüyle bakmak, kimileri de toplumda bırakacaklarını umdukları anılarla bir ölümsüzlük ve mutluluk duygusuna bir bakıma erişebilirler." CAHİT ARF
"Kitaplar, zamanın dalgalarına atılmış şişe içindeki mektuplardır" Amal El-Mohtar
Amal El-Mohtar
Amal El-Mohtar
Eski bir denizci sözü vardır;
"Gece kırmızı gökyüzü denizcinin neşesi, gündüzse denizcinin dikkate alması gereken bir uyarıdır." "Red sky at night, sailors' delight. Red sky at morning, sailors take warning." Peki ya gökyüzünün kızıllığından gözlerimi alamıyorsam, gece mi gündüz mü ayırt edemiyorsam; o zaman sevinmeli miyim, korkmalı mıyım?
ORTAÇAĞDAN KİMLİK ÇALMAK... ...VE YAZILARINA BİR KEŞİŞ OLARAK DEVAM ETMEK Kendisi: Thomas Chatterton (18. yy), edindiği kimlik: Keşiş Thomas Rawyel (15.yy). Karşımızda bir çocuk şair var; kendisi küçük belki ama etkisi büyük bir şair. Dönemin romantik sanatçılarını etkilemeyi başaran büyük bir çocuk şair. Bu şair kendisine ortaçağda yaşayan bir keşiş kimliği tasarlıyor. Sonra o dönemden kalma parşömenler buluyor, şiirlerini bunlar üstünde eski dilde kaleme alıyor ve ortaya bir ortaçağ keşişinden kalma elyazmaları çıkıyor. Romantizmin etkisi hayatının peşini bırakmadığı gibi ölümü de acı bir romantizm ile oluyor. 17 yaşındayken bir gece elindeki eserlerini okuduktan sonra yırtıp atıyor ve ardından bir şişe arsenik içip intihar ediyor. Bu romantik ölüm de birçok sanatçıyı etkiliyor. Bu anın tasviri için bakınız: The death of Chatterton - Henry Wallis (Ressam)
İşte! Geçip giden bir 19 mayıs daha...
"Zaman geçiyor Sultanım, geçiyor zaman Heyhat! Zaman değil geçen, en güzel çağı ömrün; O büyük dalga bizi de yutacak bir gün!" P. de Ronsard, Bir buket Çiçek, Aşklar,2. Kitap
Pierre de Ronsard
Pierre de Ronsard