Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Anne, dilini öğret bana Babamın sesi Arasa Han’ında yankılanır: “Çax, çax, yitirdiğim zaman!” Kelimelerini tanıyamam esmer sakalından. Helvalar kavur, sofralar kur Nisan akşamları. Doğur beni, kundağımı birlikte saralım. Sakın ha sokaklara salma; şehrin dilini bellerim Ey Selim, karındaşım benim, üstünü ben örterim. Okullara ko’ma beni, öğretmenler ayaz Gazete- kitap okutma, şiirler en başta. Yasakla öğrenmeyi ayların isimlerini Anne, anne Beni avut, mevsimlerle. Perdeleri sıkı ört, açma ihtiyarlığıma kapıyı Daha pek çok ölüm var beni ötede bekleyen Adamlar öpeceğim babama benzeyen. Peşine düşeceğim göçmen kuşların Han duvarlarına çarpacak sesim, beni kim duyacak? Anne, anne, unutma beni
Sayfa 80
112 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Kahve meraklılarına özel dosya yapmış Varlık Dergisi. Kahve nin üretildiği yerlerden ilk defa İstanbul a gelmesini, sunumunu, saraya nasıl girdiğini ve tarihsel olarak da içim ve sunum şekillerinde ki değişikliğe dair makaleler okuyabilirsiniz.Ayrica Ömür İklim Demir in kitapları ile ilgili de çok keyifli bir inceleme yazısı da var. "Hak Teâlâ vermiş lezzeti kahve sana/ Ehli diller çok ederler rağbeti kahve sana / Çün seherde icilirsin sen sfa bahşetmeye/ Benzemez hiç bal ü sükker şerbeti kahve sana/ (Şakiri)
Varlık Dergisi - Sayı 1326 (Mart 2018)
Varlık Dergisi - Sayı 1326 (Mart 2018)Varlık Dergisi · Varlık Yayınları · 20188 okunma
Reklam
Nilgün Tutal
“Güzellik sanat eserinden önce var olan bir şey değil, orada ama görülmez halde bulunan bir şey. Sanatçının işi, eserinin auteur’ü olmak değil, olduğu yerde, havada, malzemede, objede, bedenlerin yüzeyinde eseri sezinlemek ve onu görülür kılmaktır. Tüm bu malzemeyi sezinleyen sanatçı, onlarda araçlar, eserler ve modeller bulur, bulduğun yerde izleyeni vardır ya da yoktur. İş rastlantıya kalmıştır.“
Sayfa 76 - Varlık DergisiKitabı okudu
Metin Cengiz
“Söz insanın aynasıdır zira. Sizi hem kendinize hem karşınızdakine gösterir olduğunuz gibi. Gizli olanı da açık eder.”
Sayfa 62 - Varlık DergisiKitabı okudu
Bir Mülkiyet Ütopyası/Selçuk Orhan
“… içine düştüğümüz çarpık düzen bize basit logaritma hesaplarını bile yapamayacak kişilerin konut piyasasını ele geçirdiği bir distopyayı yarattı. Olsun, bütün distopyalar aynı zamanda ütopyadır. Kent çirkinleşirken kuşaklar boyu bu özgür yağmaya devam edeceğiz, belirsizliğin ve bulanıklığın tadını çıkaracağız.”
Sayfa 27 - Varlık DergisiKitabı okudu
“İtaatin koruyucu olduğu, güvenlik sağladığı fikri bu halkta bu kadar güçlü olduğunda dürüstlük, eşitlik, adalet, liyakat bile feda edilemeyecek erdemler olmuyorlar demek ki. Bunların hepsi kimseden korkmayan bir babanın verdiği güven duygusuna feda edilebilmiş demek.”
Sayfa 12 - Varlık DergisiKitabı okudu
Reklam
“… estetik dile ve bu anlamda sanata ahlâki bir sınır çekmek, yaşanan felaketler, şiddet olayları gibi bir takım durumlar karşısında sanatın tavrını yargıya açmak, bizim pek de kesin sonuçlara ulaşmamıza olanak vermiyor.”
Sayfa 9 - Varlık DergisiKitabı okudu
teselliden dört köşe mırıldanmaktan kedi kendime seni seviyorumlar bir saniyeliğine çok tatlısın olacağım
Sayfa 60 - Betül Tarıman:
Şiir Nasıl Yazılır?
Gereksiz sözcüklere yer vermeden, az sözle etki yaratmaya çalışmak gerekir. ... Bir de yazılan metni biraz bekletmek, dinlendirmek gerekir. Böylece Mayakovski'nin dediği gibi, "şiirinizde aksayan yönler varsa bunları düzeltme olanağına sahip olursunuz." Şiirin doğası eksilterek, ayıklayarak, seçerek yol almayı sever. Tıka basa sözcüklerle dolu şiirler sözcükleri de nefessiz bırakıyor.
Sayfa 92 - Şeref Bilsel:
119 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.