96 syf.
5/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 günde okudu
Haçlı Seferleri hakkında kaynak değeri olarak orta dereceli bir kronik olan I. ve II Haçlı Seferleri Vekayinamesi'nin kim tarafından kaleme alındığı veya [istinsah] edildiği belli değildir. Ancak yazarının bir Süryani olduğu bilinmektedir. Eserle ilgili asıl sorun eserin uzunluğu veya kısalığı ya da kaynak değerinin oranının ne olduğu değildir.
I. ve II. Haçlı Seferleri Vekayinamesi
I. ve II. Haçlı Seferleri VekayinamesiVedii İlmen · Yaba Yayınları · 20056 okunma
Yalan dünya işte..
Gece dünyayı korkutmuş olan kişi, sabah kendini gömecek birini bulamadı.
Sayfa 62 - Yaba YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Türk'ün Hayalî Kahramanlara İhtiyacı Yoktur.
...Bir Türk, merdiveni çıkıp merdivenin sonuna geldi. Duvarın üstü hâlâ yukarıda kalıyordu. Duvardan dışarı çıkmakta olan bir taşı yakalayıp üzerine çıktı. Duvarın üstünde duran bir asker onu mızrağıyla itip aşağı atmaya çalıştı. Türk, mızrağın ucunu tuttu. Asker, mızrağın ucunu kurtarmak için güçle çekti. Türk, mızrağın ucunu bırakmadığından duvarın üzerine çıkmış oldu. Kılıcıyla kendini çekeni vurup öldürdü. Civardakileri korku sardı ve kaçtılar. Türkler cesaretlendi ve duvara tırmandılar. Bir anda duvarın üstü Türklerle doldu...
Sayfa 47 - Yaba YayınlarıKitabı okudu
91 syf.
5/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Afyon Savaşları
Afyon Savaşı, Çin ile İngiltere arasında 1840 -1842 yılları arası gerçekleşen ve Çin'in yenilmesi ile sonuçlanan bir savaştır. Savaşa sebep ise afyon maddesidir. Afyon savaşı sonunda İngiltere, Çin devletinden özel imtiyazlar alarak, büyük bir pazara ulaşmıştır. İngiltere'nin ardından Fransa'da bu yolu takip ederek ayrıcalığa kavuşmuştur. İngiliz
Afyon Savaşları
Afyon SavaşlarıVedii İlmen · Yaba Yayınları · 20173 okunma
Bu şehirlerde komprador tüccarlar meydana çıktı. Bazıları yabancı firmalarca doğrudan kullanılıyorlardı Başkaları ise, kendileri ticarethaneler, ambarlar açtılar Onlar ithal mallan ve ihracat yapılacak mallan alıp, yabancılara satıyorlardı....... Dolaysıyla bu komprador tüccarlar zengin oldular. Böylece modern Çin’in tarihinde komprador burjuvazi doğrudan kapitalist emperyalist ülkelere hizmet eden bir sınıf oldu.
Çin’in Afyon Savaşında yenilgisi ve Nanking antlaşmasının kararlarının son derecede büyük sonuçlan oldu. Ondan sonra Çin özgürlüğünü kayıp etmişti. Dolayısıyla toplumunun içinde büyük değişiklikler olmuştu. Yabancı kapitalizmin artan şiddetli darbesi karşısında, Çin’in kendine yeterli doğal ekonomisi yavaşça parçalandı. Büyük miktarda köylü ve sanatkar iflas etti.
Reklam
13 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.