Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Syn. Emre Kongar ve Syn. İlhan Tomanbay hocamız ile aynı yayında yazar olabilmek ✨ Bazen çok güzel oluyorsun hayat 🙏
143 syf.
·
Puan vermedi
·
162 günde okudu
Bu kitap, sadece bir romanın ötesine geçerek, okurları düşüncelerin derinliklerine dalmaya ve yaşamın anlamını sorgulamaya davet ediyor. "Yaşamın Anlamı", Emre Kongar'ın otobiyografik ögeler taşıyan bir romanıdır. Yazar, kendi yaşamından kesitler sunarken, okurları da bu yolculuğa ortak ediyor. Anılar, düşünceler, felsefi sorgulamalar ve mizah dolu bir dille örülmüş bu eser, okurları sayfalar arasında büyülüyor. Neden Okumalıyız? Emre Kongar'ın akıcı ve sürükleyici üslubu, okurları kitaba adeta bağlıyor. Otobiyografik ögeler, yazarın samimi ve içten duygularını okurlara hissettiriyor. Felsefi sorgulamalar, yaşamın anlamı üzerine düşünmemizi ve kendi cevaplarımızı bulmamızı sağlıyor. Mizah dolu bir dil, okurken keyifli vakit geçirmemizi ve gülümsememizi sağlıyor. "Yaşamın Anlamı", okurları düşünmeye teşvik eden, duygulandıran ve gülümseten bir eser. Kendinizle ve yaşamın anlamıyla ilgili sorgulamalara girmek istiyorsanız, bu kitabı okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.
Yaşamın Anlamı
Yaşamın AnlamıEmre Kongar · Remzi Kitabevi · 201973 okunma
Reklam
Benim büyümemde, toplumsal değerleri kazanmamda, belli bir ahlak anlayışına ve yaşam görüşüne kavuşmamda üç yazar çok etkili oldu. Sait Faik, Haldun Taner ve Mişel Zevako. Sait Faik’ten insan ve doğa sevgisini, Haldun Taner’den mizahı ve kendi kendimle alay etmeyi, Mişel Zevako’dan da “Şövalyeliği” öğrendim.
474 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Portrenin anlattığı, biyografinin söylemediği…
Feridun Andaç’ın yeni kitabının alt başlığı yazınsal tanıklıklar / portreler / kimlikler. Aziz Nesin, Peride Celâl, Bilge Karasu, Melih cevdet Anday, Fazıl Hüsnü Dağlarca, İlhan Berk, Oktay Akbal, Hilmi Yavuz, Doğan Hızlan, Füsun Akatlı’nın da aralarında bulunduğu 40 isim. Vüs’at O. Bener, Leylâ Erbil, Attilâ İlhan gibi haklarında ne yazılsa
99 Yüz
99 YüzCemal Süreya · Yapı Kredi Yayınları · 2019331 okunma
Ders çalışırken, hayal edilen diplomanın getireceği özgürlük ve bağımsızlık özlemi, diploma töreni anından daha anlamlıdır. Bir kitabı yazarken, ya da bir oyuna çalışırken, o kitabın ya da oyunun bittiğinde alacağınız doyumu düşünmek, birkaç dakikalık alkıştan ya da kısa bir övgü yazısından çok daha uzun ve bu nedenle de doyum düzeyi çok daha yüksektir. Bir yazar, bir sanatçı, bir bilim insanı, bütün bir ömür boyunca çalışır. Doruğa ulaşmak için değil, kendisi için. Çalışmaktan zevk aldığı için: Sonra bir gün bakmış ki, dorukta.. Dorukta olduğu için yapılan tören, tutulan alkış, aynen, bir cinsel doruk noktasının saniyelerle ölçülen süresi kadar bir anlam taşır. İşin asıl keyfi, öncesinde ve sonrasındadır. Öncesinde, yaptığı işten, çalışmaktan, birikimini artırmaktan, kendini eğitmekten, sevgiliye kavuşmak için çaba göstermekten zevk almak. Sonrasında, yaşadıklarını yeniden duyumsamak, dorukta olmanın, oraya varmak için sarf ettiği çabaların tadını düşünmek, doruktaki anı, aynen cinsel hazzın doruğuna ulaştığı an gibi, defalarca belleğinde yeniden, yeniden yaşamak. Sevgili kızlarım bedeli ödenmeyen başarının ne tadı olur, ne keyfi ne de anlamı... Vuslat için de çaba sarf edeceksin, diploma için de, alkış içinde. Bütün bunları da doruk için değil, kendin için, belki de aşkın için yapacaksın. Bu aşk, bir insan ya da bir sanat, bir meslek olabilir...
Sayfa 190Kitabı okudu
255 syf.
8/10 puan verdi
Sosyolog Gözünden Ebeveyn Olmak
Değerli toplumbilimci ve akademisyen Emre Kongar’ın ikiz kızları olan Elif ve Ebru Kongar’a yurtdışındaki eğitimleri sırasında yazdığı 22 mektuptan oluşan ve kendi düşüncesiyle, kızlarına bilimsel bilgi birikimini, sevgi ve özlemini, geçmiş ilişkilerindeki hataların ve doğruların muhasebesini ve renkli hayatının kişisel deneyimlerini aktarmayı amaç edindiği önemli bir eseri. Okumasını tamamlamamın Babalar gününe denk geldiği bu günde herkesin babalar gününü de kutlarım. Filozof Theodore Zeldin, “Hayatın Gizli Hazları” kitabında çocukların ebeveynlerinin dünyalarını ne kadar az tanıdığından yakınır. Bir bakıma buz dağının görünmeyen kısmı büyüktür. Modern kültürümüzde gençlere verilen önem onları yetiştiren anne babaların hayatını, mücadelelerini ise gölgede bırakır olmuştur. İtalyan yazar Elena Ferrante’nin yetişkinlerin sorunlarla boğuşan dünyasına el atan tarzının karşılık bulması da bu boşlukta kalan meseleden de okunabilir. Emre Kongar’ın bu kitabını benim okuma isteğim ise hem ülkemizdeki değerli sosyal bilimcileri tanımaya karşı oluşan bir istekle hem de yukarıda bahsettiğim ebeveynlerin hayatına dair anlatımların az olması sebebi ile oldu. Tabii ki sosyal bilimler gözlüğü ile bakan birisi olarak bu alanda yetkin olan insanların dünyasını keşfetmek ise kendini tanımak için büyük bir şans. Tüm babalara, sosyal bilimi seven ve anlayan okurlara bu kitabı tavsiye ederim.
Kızlarıma Mektuplar
Kızlarıma MektuplarEmre Kongar · Remzi Kitabevi · 20201,573 okunma
Reklam
246 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Emre Kongar bu kitabında ilk önce "resmi tarih" ve "gayri resmi tarih" ayrımı yapıyor. Kendisini bir toplumbilim öğrencisi olarak tanıtan yazar, tarihi de toplumbilimlerin laboratuvarı olarak görüyor. Kitapta ise Türk tarihinde en çok tartışılan Türklerin Müslüman olma süreci, Osmanlının çöküş süreci, Abdülhamid, Lozan, Atatürk, Soğuk savaş ve yakın tarihimizde Atatürkçülere karşı yapılan suikastlar gibi ülkemizde en çok tartışılan konuları çözüme ulaştırmaya çalışıyor. Hiçbir görüşü tamamen duşlamayan bir üslupla, politik cevaplar veren yazar buna rağmen bahsettiği konular hakkında verdiği istatistikler, önemli verilerde sürekli kaynak kullanımı ve olayları yorumlayışıyla sizi konunun çok derinine inmeden bilgiye doyuruyor. Ülkemizde en çok tartışılan tarihi sorunlara merakı olanlar için okunabilecek bir kitap. Keyifli okumalar.
Tarihimizle Yüzleşmek
Tarihimizle YüzleşmekEmre Kongar · Remzi Kitabevi · 2006952 okunma
Ama yine de bir toplumbilimci ve az çok yaşama deneyimi bir yazar olarak biliyorum ki, zaman, insanı da, insanın duygu ve düşüncelerini de değiştirir Bakalım siz zaman içinde nasıl bir değişme süreci yaşayacaksınız?
Yıldızlı alıntı..
Türkiye zaten bir korkular ülkesi. Yazar hapse girmekten korkar. Memur sürülmekten. Vatandaş ay sonunu getirememekten. Bütün bunlardan sorumlu politikacı da seçilememekten korkar. Kadınlar aldatılmaktan ve aç kalmaktan, erkekler ise işsizlikten ve iktidarsızlıktan korkar.
Sayfa 66 - Remzi KitabeviKitabı okudu
57 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.