Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ekrem Yeşilçayır

Ekrem YeşilçayırFatih Sultan Mehmet yazarı
Yazar
9.5/10
53 Kişi
154
Okunma
8
Beğeni
2.026
Görüntülenme

Ekrem Yeşilçayır Sözleri ve Alıntıları

Ekrem Yeşilçayır sözleri ve alıntılarını, Ekrem Yeşilçayır kitap alıntılarını, Ekrem Yeşilçayır en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nasıl ki yemiş olgunlaştığı zaman yenir. İnsanlardan da gün görmüş, bilgisi ve tecrübesi yerinde olanları tercih et
Reklam
Şunu unutma ki devletin devamını sağlamak kaba güç, kılıç ve kahramanlık yoluyla değildir. Akıl, tedbir, sabır, ileri görüşlülük de gerekir.
Rumeli Hisarı
Sultan Mehmet, bu kalenin inşaatını öyle plânlamıştı ki burçlar ve duvarlar "Muhammed" ismini oluşturacak şekilde sıralanıyorlardı. O, Peygamberimize olan sevgisini ifade etmek için böyle bir yol seçmişti.
"Kafamda geçen düşüncelerden sakalımın bir teli bile haberdar olsa, onu söker atarım."
Fâtih Sultan Mehmed
Fâtih Sultan Mehmed
Reklam
Osmanlı Devleti'nin gayesi hiçbir zaman toprak kazanmak olmamıştı. Asıl gaye Yüce Allah'ın isminin dünyanın her yanına ulaştırmaktı.
Notaras, herkesi şaşırtan şu meşhur sözü söyledi: Bizans'ta kardinal külâhı görmektense, Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederim.
Hocam, malûmunuzdur ki İstanbul, bu zamana kadar yirmi sekiz defa kuşatılmış, ancak şehir fethedilememiştir. Bunun sebebi de şehrin, dünyanın en sağlam surlarıyla korunmasıdır. Bu surlar yıkılmadıkça İstanbul'u almak mümkün değildir. Mevcut top gülleleri ile bu surları aşmak imkânsızdır.
Notaras, herkesi şaşırtan şu meşhur sözü söyledi: Bizans'ta kardinal külâhı görmektense, Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederim. Notaras, bu sözüyle aslında Osmanlı hoşgörüsünü dile getiriyordu. Osmanlıların, fethettiği topraklarda yaşayan in- sanların can ve mal güvenliğini sağlaması, dinlerine, dillerine karışmaması, hatta koruması ona bu sözleri söyletiyordu. Notaras, Katoliklerle birleşmeye karşı çıktı. Ancak İstanbul'un savunması uğruna meclisin çoğunluğu Katolik mezhebine geçmeyi kabul edince, Bizanslılar da Katolik mezhebine girmiş oldu.
Reklam
Bizim yolumuz, Allah yoludur. Amacımız Yüce Allah'ın dinini bütün cihana yaymaktır. Yoksa kuru kavga ve toprak kazanma davası değildir. Bu zaferin neticesinde ebedî şan ve şeref sizleri beklemektedir.
Bizans, Osmanlı Devleti'nin Asya ve Avrupa'daki topraklarının arasında kalan ve her türlü kötülüğün öncülüğünü yapan bir çıbanbaşı gibiydi. Bu çıbanın temizlenmesi ve yok edilmesi lâzımdı. Bundan vazgeçilemezdi.
Konstantin, Avrupa'ya elçiler göndererek yardım çağrıları yaptı. Hristiyanların önderi olan Papa'dan yardım sözü aldı. Ancak Papa bir Katolik idi. Bu yardım karşılığında Hristiyanlığın Ortodoks mezhebinden olan Bizans'ın da Katolik mezhebine geçmesini istiyordu. Bu istek Bizans'ı içten içe karıştırdı. Bizans halkı vaktiyle Katoliklerden pek çok zulüm ve işkence görmüştü. Bu yüzden Ortodoks Bizanslılar, Katoliklerden nefret ediyorlardı. Bizanslılar sokaklara taşarak, önlerinde Meryem heykeli olduğu hâlde Papazların da desteğiyle bağıra bağıra tepkilerini ortaya koymaya başladılar.
"Bu sözlerimi iyi dinleyiniz şehzadem. İstanbul, Peygamber Efendimizin övdüğü bir şehirdir.
Sayfa 4 - MuştuKitabı okudu
40 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.