Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kurtuluş Kayalı

Kurtuluş KayalıTürk Düşünce Dünyasında Yol İzleri yazarı
Yazar
Editör
7.4/10
26 Kişi
137
Okunma
20
Beğeni
3.684
Görüntülenme

Kurtuluş Kayalı Gönderileri

Kurtuluş Kayalı kitaplarını, Kurtuluş Kayalı sözleri ve alıntılarını, Kurtuluş Kayalı yazarlarını, Kurtuluş Kayalı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Biraz acı da olsa zikretmem gerek: Kalabalıklar içinde yalnızdı... Çevresi sarılmıştı... Onun tatlı sohbeti, derdini dışarı vurmaz tavrı pek çok şeyi örtüyordu..."
Sayfa 28 - İthaki Yayınları 5 Kasım 2010Kitabı okudu
"Osmanlı toplum ve devlet yapısını yeni bir gözle araştırdı... Osmanlı Devleti’nde özel mülkiyetin sınırlı olduğunu, tamamının devletin kontrolünde, toprak ve askeri sistemin bir bütün olduğunu, Batıda devlet olmadığı zamanlarda bile toplumların var olabildiğini, bizde ise devletsiz toplumların yaşayamadığını söyledi..." “Kerim devlet”i savundu, hattâ devletçi bir görüş benimsedi diyebiliriz... “Zamanımızda bile sıkışan insanımız ‘devlet nerede’ diye yakınır, ” derdi...
Sayfa 25 - İthaki Yayınları 5 Kasım 2010Kitabı okudu
Reklam
Hocasını tanımayan öğrenci olgusu sanırım ülkemize has garipliklerdendir.
Sayfa 134 - ayyıldız yayınları, birinci basım, kasım 1994, kızılay
Devlet Ana”, yazarının gelişigüzel okuyarak düzensiz tuttuğu notlar altında ezilmiş, yaratıcı bütünlükten yoksun kalmış gibidir.
·
Puan vermedi
Her tür iktidar odağının uzağında durup, memleket meseleleri üzerine can alıcı düşünceler telaffuz eden entellektüellere... "Kemal Tahir deyince bir alana hapsolmak yanlış. Ancak her alana dair kalem oynatmak Kemal Tahir'i anlamanın yolunu açar. Tarih, sosyoloji, felsefe, iktisat, edebiyat ve hattâ psikoloji -hani o Türk insanının şuuraltını anlamak gerek sözü- folklor ve bilumum sosyal bilim dalı konularına odaklanmakla Kemal Tahir'in anlaşılmasının yolu açılabilir. Kemal Tahir'i anlamamak çoğumuzun duçar olduğu belli bilim disiplinlerine hapsolmaktan kaynaklanıyor. Bu anlamda şu Sosyal Bilimleri Açın kitabının müellifleri hakikaten Kemal Tahir'in çağdaşları olarak görünüyor. Ancak böyle disiplinlerarası bir anlayış Kemal Tahir'e yakınlaşmayı sağlayabilir. Aslında bir adım daha atmak lazım. Akademisyen başka, düşünür başka. Ancak akademisyenin darlığı aşılarak özgün düşünceye varılabilir. Sezai Karakoç da böyle söylemiyor muydu? Ortama bakıldığı zaman mesele anlaşılır. Bu anlamda bu kitabın son yazısını bir müsvedde olarak telakki edip çok ama çok geliştirilmesi gerektiğini düşünmek gerek. Bu alanda daha kırk fırın ekmek yemek lazım
Bir Kemal Tahir Kitabı - Türkiye'nin Ruhunu Aramak
Bir Kemal Tahir Kitabı - Türkiye'nin Ruhunu AramakKurtuluş Kayalı · İthaki Yayınları · 201012 okunma
183 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.