Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

M. Tınaz Titiz

M. Tınaz TitizOkulda Yeni Eğitim yazarı
Yazar
8.3/10
7 Kişi
38
Okunma
1
Beğeni
2.070
Görüntülenme

Hakkında

18 Nisan 1942'de İstanbul'da doğdu. 1963 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi ve 1969 yılında Correspondence Course from Education for Career Advancement, on "Logic Design of Digital Computers" dalında eğitim aldı. 1963-81 yıllarında Ereğli Kömürleri İşletmesi’nde çalıştı. 1983-87 döneminde İstanbul Milletvekili, 1985-87 yıllarında İstihdam, Bilim ve Teknolojiden sorumlu Devlet Bakanı, 1987-89 Kültür ve Turizm Bakanı, 1987-91 döneminde Zonguldak Milletvekili, 1991-95'de Ankara Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi görevlerinde bulundu. İTÜ’den sınıf arkadaşı Tülay Titiz (Eriş) ile evlidir. 2014 itibarıyla bir oğlu, bir kızı ve üç torunu vardır.
Tam adı:
Mustafa Tınaz Titiz
Unvan:
Siyasetçi,Yazar
Doğum:
İstanbul, 18 Nisan 1942

Okurlar

1 okur beğendi.
38 okur okudu.
2 okur okuyor.
21 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bir davaya, onu akıllıca eleştirenler değil onu ahmakça savunanlar zarar verirler!
Nitelik düzeyi yüksek toplumların kullandığı eşyayı günlük kullanımına girmiş gören insanımız durumunu yanlış değerlendirmiş, kendisinin de onları yapan toplumlarla bir farkı kalmadığını zannetmiştir.
Reklam
Hem tanı hem çözüm yetersizliği!
Eğer çoğu sorunlarımız çözülemiyorsa, bunun çeşitli nedenleri olabilir. Ama bunlardan birisinin, sorunlara yaklaşım biçimimizdeki yetersizlik olduğu da bilinmelidir. Bu yetersizlik, sorunların hem tanılama (teşhis) hem de giderilme aşamaları için geçerlidir. Tanılama evresindeki en önemli yetmezlik, problemin ortaya çıkış neden(ler)i yani kaynakları ile, sorunun yarattığı sıkıntı (lar)ı (görüntüler) birbirine karıştırmaktır. Sorunun giderilmesi evresindeki yetersizlik ise, bir önceki yetersizlikle doğrudan bağlantılıdır. Sorun, sıkıntı yaratan durum olarak algılandığına göre çözüm de sıkıntıların giderilmesidir. Sorun, semptom(görüntü) olarak algılandığına göre, görüntünün ortadan kaldırılmasının amaç olarak ele alınmasını doğal karşılamak gerekir.
Bir davaya, onu akıllıca eleştirenler değil onu ahmakça savunanlar zarar verirler!
Bir davaya, onu akıllıca eleştirenler değil onu ahmakça savunanlar zarar verirler!

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
253 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Siyaset
Topluma yön verenin siyasetinin ne oldugunun bilgisinin önemli olup olmadığının cahil çoğunluğun âkil azınlık üstündeki sayısal üstünlüğünün demokrasi adı verilen yönetimdeki ironik sonucunun irdelendiği bir yapıt.
Evet Hayır Demokrasisi
Evet Hayır DemokrasisiM. Tınaz Titiz · İnkılap Kitabevi · 19941 okunma