Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehmet Altan

Mehmet AltanKent Dindarlığı yazarı
Yazar
7.6/10
134 Kişi
522
Okunma
38
Beğeni
5,4bin
Görüntülenme

Mehmet Altan

522 okunma, 38 beğeni - Mehmet Altan kitapları, eserleri, Mehmet Altan kimdir, öz geçmişi, Mehmet Altan nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Mehmet Altan sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

Mehmet Hasan Altan (d. Ocak 1953, Ankara) Türk gazeteci, yazar ve akademisyen.rnrnÇetin Altanın oğlu ve Ahmet Altanın kardeşidir. İlk, orta ve yüksek öğrenimini İstanbulda yaptı. Yüksek öğrenimi sırasında özel sektörde ve Türk Haberler Ajansında görev yaptı. 1979 yılında doktora yapmak için Fransaya gitti. Paris I. Pantheon Sorbonne Üniversitesinde, Türkiye-İMF ilişkilerini inceleyen çalışmasıyla 1980 yılında uzman, Türkiyenin ABD ve SSCB ile ilişkilerini inceleyen teziyle de iktisat doktoru oldu. Doktora eğitimi sırasında çeşitli gazetelerde çalıştı, Cumhuriyet Gazetesinin Paris muhabiri olarak görev yaptı. 1984 yılında Türkiyeye dönen Altanın 1985 yılında, Paristeyken yazdığı denemeleri Kanatlı Karınca adlı kitapta topladı. Akademi Kitabevi Deneme Ödülünü alan bu kitaptan sonra, tezinden esinlenerek yazdığı Süperler ve Türkiye adlı bilimsel çalışması yayımlandı. Celaleddin Adlinin kızı Ümit ile evlidir.rnrnAltanın, Türkiyedeki "devlet" kavramını irdelemeyi amaçladığı Markstan Sevgilerle adlı kitabının yanında, askeri darbelerin ekonomik nedenlerini incelediği "Darbelerin Ekonomisi" ve Türkiyeden yeryüzüne bakmaya çalıştığı edebi yazılarını içeren "Matadorun Ölümü" adlı kitapları da bulunmaktadır. Altan aynı zamanda ikinci cumhuriyetçiliğin fikir babasıdır. Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Politikaları Ana Bilim Dalı profesörüdür.
Unvan:
Gazeteci-yazar
Doğum:
Ankara, Ocak 1953

Okurlar

38 okur beğendi.
522 okur okudu.
9 okur okuyor.
240 okur okuyacak.
9 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Modern misiniz yoksa çağdaş mı?
Ancak, ülkenin "laiklik devrimini" yapması, bireylerin "çağdaş değerleri" sahiplenmesi anlamına gelmiyor. Devletin "modern anlamdaki yapılandırıldığını söylemek, toplumdaki insanların"birey" haline gelmesini sağlamıyor. Devlet örgütlenmesi modernleşiyor ama bu çağdaş bireylerin doğmasına, toplumun bu anlamda çağdaşlaşmasına yetmiyor. Hilmi Yavuz bunu şöyle açıklıyor: "Fesin yerini şapka almasının, kafanın içini değiştirmeye yetmemesi bundandır."
Sayfa 131 - Birey yayıncılıkKitabı okudu
Kürt Sorununun temelinde ötekinin hakkına ve hukukuna saygı gösterilmemesi yatar zaten.
Reklam
2008 yılında Diyarbakır 'da bir ilçe yeni yaptığı beş parktan birine "Berfin" adını vermiştir.Ama valilik bölücülük yapacağı endişesiyle bu ısmin kullanılmasını yasaklamıştı. ... ... -Bu Isim Ne Anlama Geliyordu? Kar tanesi anlamına geliyordu.Sistem 'kar tanesi' anlamına gelen bir ısmin ülkeyi bölmesinden korkuyordu. Aslında bu zihniyet ülkeyi zihinlerde böldü bugüne kadar.
Cumhuriyet kendi mağdur ettiği kitlelerin en doğal haklarını verirken bile gram gram veriyor.
Ya da #sosyalmedya ya dokunmak !
İşsizliğe ve diğer sosyal sorunlara çözüm aramadan sadece yönetim biçimini gündeme getirmek sorunu hiçbir şekilde çözmez.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
5 saatte okudu
Çok talihsiz bir adam Mehmet Altan. Bu kitabını okuyunca gerçekten çok şansız olduğunu anladım. Kitap 2011 yılında basılmış. Röportaj şeklinde. Soru sormuşlar o da cevaplamış. Bir insanın teşhisleri ve tahlilleri daha 5 sene dolmadan çöker mi? Mehmet Altan’ın bütün teşhisleri, öngörüleri daha 5 sene olamadan çökmüş, yerle bir olmuş. Dünyanın
Muş'ta Meryem Olmak
Muş'ta Meryem OlmakMehmet Altan · Etkileşim Yayınları · 201172 okunma
192 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
İnsanın yaşam kalitesi nedir?.. Toz toprak içinde yürümemekten tut, gürültüsüz hayata, İstanbul'un denizini kirletmemeye, aldığın besinin hijyenine, hastanelerdeki teşhis doğruluğuna, fikrini rahatça söylemeye; hakkını rahatça aramaya bunların hepsi yaşam kalitesidir. Kimse böyle bakmıyor Ne değiştinin ölçüsü Türkiyenin kendisi, ne değişmesi gerekirdinin ölçüsü dünyadır. Biz ne kadar dünyalaşabiliriz, bunun önünü açmak lazım, küreselleşmenin önünü çok hızlı açmak lazım. Kimse saraya girmeye kalkışmasın, sarayı yıkalım, sarayı!.. Böyle diyor Mehmet Altan ve Türkiye'deki değişimin miladı olarak gördüğü 24 Ocak Kararlarından bugüne, üretim ilişkilerinden devletin yapısına, iletişim araçlarından siyaset kurumuna, medyadan toplumsal hayata her alanda değişenleri ve değişmeyenleri anlatıyor.
Sarayı Yıkalım
Sarayı YıkalımMehmet Altan · Hayykitap · 20106 okunma
207 syf.
10/10 puan verdi
Özellikle Kentli diyarlarda bir şeyler anlatmaya, didinmeye çalışan cemaat, tarikat, medrese ehillerinin okumasını şiddetle tavsiye ederim. bakılmayan ve bakılmaktan korkunan çoğu bakış açısını gün yüzüne çıkarıyor yaza. Ve "din bu değil" hitabına mazhar olmak istemiyorlarsa (bu saydığım cemaat, tarikat ve medrese ehilleri) bu kitabı okumalarını tavsiye ederim...
Kent Dindarlığı
Kent DindarlığıMehmet Altan · Timaş Yayınları · 201072 okunma