Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mevlana Şibli Numani

Mevlana Şibli NumaniMuhammedi Ahlak yazarı
Yazar
9.4/10
50 Kişi
197
Okunma
36
Beğeni
4.862
Görüntülenme

Mevlana Şibli Numani Sözleri ve Alıntıları

Mevlana Şibli Numani sözleri ve alıntılarını, Mevlana Şibli Numani kitap alıntılarını, Mevlana Şibli Numani en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türklerde her şeye siyasî bir gözle bakmak enteresan bir prensiptir.
Sayfa 114Kitabı okudu
Hz. Peygamber'in (sav) huzurunda konuşmak isteyenlere söz hakkı şan, şeref, soy, makam ve zenginliklere göre değil; sahip oldukları ilme ve güzel ahlaka göre verilirdi.
Reklam
"Ey Ömer! İstemez misin dünya onların, ahiret bizim olsun!.." **Efendimiz (sav)
Mademki hepsini ele geçiremedim, öyleyse ben de hepsinden vaz geçiyorum" denemez.
Hz. Ömer (r.a.) daima “Benim kusurlarımı bana bildiren şahıslardan Allah razı olsun” derdi.
Aynı memlekette öyle ihtiyaç sahipleri mevcuttur ki onları kollamak, gözetlemek mescit yapmaktan daha çok mükâfatı gerektirir.
Reklam
Kusurlarımızı tanımanın en büyük yolu düşmanlarımızdır. Kusurlarımızı kendimiz göremeyiz. Ama düşmanlarımız gizli ve en basit kusurlarımızı, en ince noktasına kadar tanırlar ve onları etrafa yayarlar. Bu bakımdan düşmanlarımızın kusur bulması hatalarımız ve kusurlarımızı tanımakta çok işimize yarar.
"Annelik şefkatine hayret mi ediyorsunuz? Beni gönderen Zat-ı Rahîm adına yemin ederim ki, Allah kullarını, bir annenin yavrusunu sevmesinden fazla sever ." ***Efendimiz (sav)
Kıyamet Ne Zaman Kopacak ?
Bir gün Efendimiz'e (sav) adamın biri " Ya Resûlullah! Kıyamet ne zaman kopacak?" demiş, Efendimiz ise , " Kıyamet emanete hıyanet edildiği zaman kopacak!" cevabını vermiş. Adam "Emanete nasıl hıyanet edilecek?" deyince Efendimiz, "İşler ehil olmayan ellere verildiği zaman emanete hıyanet edilecek." buyurmuştu.
Reklam
Binlerce, yüz binlerce insan, kendi el emeğinin, alın terinin karşılığını yiyebilir, ama böyle yapmıyorlar, çalışıp kazanma yerine sadaka dileniyorlar, başkaları da bu şahıslara sadakalar vererek, dilencilere yardım ederek onların bu kötü alışkanlığını sürdürmüş oluyorlar.
Cimriliğin tarifi şudur: Mal ve parayı ondan daha kıymetli ve üstün olan meselâ şeref, haysiyet, namus v.s. gibi şeyler karşısında değerli tutup harcamaktan sakınmaya cimrilik denir.
Allah hakkı, kolaylıkla af olabilir. Çünkü Allah Gafûr ve Rahimdir. Ama kul haklarının af olması için hiçbir çare ve çıkar yol yoktur.
Gazâlî ahlâka felsefeyi sokmakla ona o kokuyu vermekle yetinmemiş bizzat bu ilim dalında o kadar yenilikler, buluşlar meydana getirmiştir ki, eski Yunan ahlâk felsefesi Gazâlî’ninkinin yanında denize göre damla nispetinde kalır.
513 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.