Mustafa Çetiner

Bilim Bizi Kandırıyor mu? yazarı
Yazar
8.8/10
4 Kişi
14
Okunma
0
Beğeni
2.048
Görüntülenme

Mustafa Çetiner Gönderileri

Mustafa Çetiner kitaplarını, Mustafa Çetiner sözleri ve alıntılarını, Mustafa Çetiner yazarlarını, Mustafa Çetiner yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“İnanıyorum, öyleyse haklıyım?
Gerçeklik döneminde hâkim olan deyiş şuydu: “Düşünüyorum öyleyse varım? Gerçeklik sonrası dönemde ise durum şudur: “İnanıyorum, öyleyse haklıyım?
“post-truth”
insanlığın bilgi ve teknoloji konularında birikimi arttıkça sanılanın aksine gerçek insana pek de yaklaşmadı, hatta Kafdağı’nın ardına kaçtı.
Reklam
“Aşı kararsızlığı anlaşılabilir bir şeydir ancak aşı karşıtlığı mantıksız ve bilimdışıdır.”
Osmanlı'da gerçek anlamda kurumsal bir tıp eğitimi 19.yüzyılda kurulan Askeri Tıp Okulu'nun açılması sayesinde olabildi.o dönemde tersanelerde ve donanmalarda çalışan kişilerin sağlık sorunlarının çözümü için hekimlerin iyi bir eğitimden geçirilmeli gerekliliği ortaya çıkmıştı.Bu nedenle 1805 yılında Tersane Hastanesi ve sonrasında da Tersane Tıp Fakültesi kuruldu. Aslında dönemin padişahı 3.padişahı 3.Selim , Hekimbaşı Mustafa Behçet Efendi'nin ısrarı ile gerçek anlamda ,modern bir tıp fakültesi kurulmasını istemiş,bu fakültede teşrih yani diseksiyon ve otopsi yapılmasını,modern bir klinik eğitim verilmesini planlamıştı.Ne yazık ki bu girişim dönemin dönemin tutucu kesimlerinde İslam dinine uygun bulunmamıştır.İlk tıp okulu Kuruçeşme'de Rum tebaası tarafından açılabilmiştir.
Sayfa 199Kitabı okudu
Yaygın bir söylem vardır.Denir ki "Beyazlar Kızılderililere karşı tarihin en büyük soykırımını gerçekleştirdi.Onlar ise beyazlara tütünü öğreterek intikamlarını almayı başardılar."
105 öğeden 111 ile 105 arasındakiler gösteriliyor.