Orhan Koloğlu

Abdülhamid Gerçeği yazarı
Yazar
Çevirmen
8.1/10
127 Kişi
500
Okunma
50
Beğeni
6bin
Görüntülenme

Orhan Koloğlu Sözleri ve Alıntıları

Orhan Koloğlu sözleri ve alıntılarını, Orhan Koloğlu kitap alıntılarını, Orhan Koloğlu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ermeniler Türklere müteşekkir ve minnettar olmalıdır. Çünkü altıyüz yıldan beri milliyete, lisana, geleneklere, dine saygı gösteriyor ve tamamen serbest bırakıyor.
Sayfa 367
Hükümdar bir askerdir, hayatı her an tehlikelere açıktır ve ben görevini askerce yapmayan hükümdarlara acırım. Abdülhamid
Sayfa 361
Reklam
Düyunu Umumiye, aslında ülkeye getirmekten çok ülkeden götürmenin aracı olmuştur.
Sayfa 280
Sadece dine dayalı yaklaşımın çözüm getirmemesi onları bilimde, ekonomide, düşüncede, insanın dünyadaki yeri ve değeri üzerinde araştırmalara yöneltti. Bağnazlaşmış Hristiyanlığı sorgulayan Protestanlık hareketi bu sırada doğdu. İslam'da ise Osmanlının büyüklüğü gözleri öylesine kamaştırmıştı ki, 11. yüzyıldan beri durmuş olan bilimsel düşünceyi yeniden başlatmak kimsenin aklına gelmedi. Arap dünyasının, kısmen silahla, kısmen de gönül rızasıyla sultası altına girdiği Osmanlı yönetimine ciddi bir direnç göstermemesinde en son ve en mükemmel çözüme ulaşıldığı inancının bir kez daha hissedilmesi rol oynamıştır.
Sayfa 23 - Boyut YayınlarıKitabı okudu
Sakarya'dan sonra hareketsiz geçen bir yıl sırasında Ankara'nın artık başarı kazanamayacağı inancı çok yaygınlaşmıştı. Esasen hem Saray hem de Bâbiâli Ankara hükümetine sadece bir savaş ve ihtilal kabinesi, yani geçici bir kurum olarak bakıyordu. Kendilerini merkezi yönetim sayıyorlardı. İstanbul'un Hariciye Nazın İzzet Paşa
Sayfa 281 - Boyut YayınlarıKitabı okudu
San Remo'dan Sevr'e (10 Ağustos 1920)
TÜRKİYE: Bu şartlar bağımsız devlet anlayışıyla bağdaşmaz diyen Sadrazam Tevfik Paşa istifa etti. Damat Ferit sadrazam olup bütün şartları kabul etti - istanbul Divanı Harbi M. Kemal ve arkadaşlarını idama mahkum etti - Yozgat, Zile, Tokat, Düzce ve Doğu'da Milli Mücadeleye karşı ayaklanmalar çıkartıldı - Barış şartlarını kabul ettirmek için, Doğu'da Ermeniler saldırıya geçti. Yunanlılar bütün Trakya ve Bursa'ya kadar Ege'yi aldı - Suriye hududunda çatışmalar devam ediyor - Ankara hükümeti imkansızlıklar içinde Moskova'ya heyet gönderdi. SURİYE: Fransız işgaline karşı çıkan halka ateş açan Faysal polisi 100 kişiyi öldürdü. Faysal'ın Harbiye Nazırı Fransızlarla çatışırken öldü. Fransızlar Faysal'ı kovdu ve ayrı Lübnan devletini kurdu. IRAK: Arkası kesilmemiş olan çatışmalar Haziran'da tam ayaklanmaya dönüştü. Ekim'e kadar Araplardan 4000'i ölü olmak üzere on bin kişi yaralandı ve öldü. Şiilerin de katılmasıyla bütün ülkeye yayıldı. HİNDİSTAN: Muhammed ve Şevket Ali kardeşler İngiliz idaresini protesto için Afganistan'a hicret hareketi başlattı (Ağustos) çoğu yollarda öldü. Başarısız kaldı. Gandi'nin Hindu-Müslüman işbirliğiyle boykot eylemi daha etkili oldu. MISIR: Osmanlı barışı dışında bırakılmış olduğu için fazla ilgilenmedi. Kendi hakları için çaba sarfına devam etti.
Sayfa 84 - Boyut YayınlarıKitabı okudu
Geri191
918 öğeden 911 ile 918 arasındakiler gösteriliyor.